Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΕΤΣΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΟΔΡΑΣ ΡΗΓΑΣ
ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
SportsBase

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζιώγας

2ο Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας στο Αμύνταιο

Την  Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 και ώρα 17:30, συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας.  Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, με προσκεκλημένους, τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Νάντση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου.

Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Νεκτάριος Ελμαλόγλου, ο οποίος μετά τον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον οικοδεσπότη κ. Νάντση, για τη θερμή φιλοξενία στην πόλη του, όπως επίσης και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την σύσσωμη  ανταπόκριση στην πρόσκληση του.

Σε ένα  πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούσαν κυρίως  τοπικά προβλήματα των εμπόρων του Αμυνταίου και του ευρύτερου νομού αλλά και γενικότερα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο.

Ο πρόεδρος κ. Ελμαλόγλου, επεσήμανε τη σημασία του μοτίβου που ακολουθεί η Ομοσπονδία, με τις συνεδριάσεις να γίνονται κυκλικά,  κάθε φορά σε διαφορετικό νομό και πόλη με οικοδεσπότη τον εκάστοτε Εμπορικό Σύλλογο.

Σκοπός αυτών των διευρυμένων συνεδριάσεων είναι, η στοχευμένη επαφή της Ομοσπονδίας με τους Συλλόγους, όπου ακούγονται τα προβλήματά της κάθε περιοχής και δίνεται η αντίστοιχη βαρύτητα, αλλά και η ευκαιρία, για μια ευρύτερη ενημέρωση  των  φορέων κάθε τόπου για θέματα του κλάδου.

Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν απόψεις και ερωτήσεις, για τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο το παρόν διάστημα, με κυριότερο αυτό της “Γυναίκας Επιχειρηματία” η οποία, ως γνωστό, έχει άνιση και άδικη αντιμετώπιση, συγκριτικά με εκείνη του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα εργαζόμενη. Μια ανοιχτή πληγή, ένα μεγάλο και σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα αφού, η γυναίκα επιχειρηματίας, σε περίπτωση λοχείας, δεν χαίρει κανενός δικαιώματος (άδεια λοχείας, μητρότητας, επιδομάτων) συγκριτικά με όλες τις άλλες γυναίκες εργαζόμενες.

Μάλιστα δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις, όπως τονίστηκε από μέλη του Συμβουλίου, που αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο στην επιχείρησή τους, αφού αδυνατούν να ασκήσουν παράλληλα τον ρόλο του επιχειρηματία και της μητέρας. Η πολιτεία μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει μεριμνήσει για κάποιον μηχανισμό με τον οποίο θα μπορούσε να αναπληρωθεί η θέση της. Πρέπει να βρεθεί τρόπος, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να επιδοτείται άτομο, που θα καλύψει την έγκυο ελεύθερο επαγγελματία. Επίσης, τονίστηκε, πως σήμερα υπάρχουν μάλιστα και πολλές ατομικές επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες, δικαιούνται ΜΟΝΟ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κανενός είδους άλλη παροχή.

Ένα άλλο θέμα, σε τοπικό επίπεδο, που κυριάρχησε στη συζήτηση, ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή, λόγω της απολιγνιτοποίησης. Αναφέρθηκε ότι χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίας (πτυχιούχοι, μόνιμοι υπάλληλοι και βιομηχανικοί εργάτες), με αποτέλεσμα όλο αυτό να έχει άμεσο αντίκτυπο στο λιανεμπόριο. Συμπεριλαμβανομένων και των ασφυκτικών ελέγχων, που δέχονται οι επιχειρήσεις, από κάθε φορέα, και με δεδομένο ότι υπάρχει δυσαναλογία ελέγχων με τον πληθυσμό, ο εμπορικός κόσμος του Αμυνταίου, πλήττεται σε μεγάλο βαθμό.

Τέλος, συζητήθηκαν και τα οικονομικά των εμπορικών συλλόγων και με ποιο τρόπο θα στηριχθεί η βιωσιμότητά τους. Κλείνοντας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δεσμεύτηκαν να κοινοποιήσουν και εκείνοι από μέρος τους, στους τοπικούς τους φορείς, και την πολιτική ηγεσία, βουλευτές, Δημάρχους, Περιφερειάρχες τα προβλήματά τους, ώστε να φτάσουν στα αυτιά των αρμοδίων οργάνων και να βρουν τη λύση τους.

 

 

Σχετικά άρθρα

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΑΡΕΤΗ ΛΙΟΥΠΑ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΣ
ΦΑΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
ΤΑΞΙ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ
BALKAN ELECTRIC
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΖΗΤΑΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ
Ζητείται γυναίκα για φύλαξη ηλικιωμένου
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣΕΡΒΕΡΗ ΓΩΝΙΑ
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ενοικιάζεται Β. Ντόκου
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
Πωλείται επιχείρηση καφέ
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com