Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Κυριάκος Ταταρίδης: “Γρεβενά, Ο τόπος μας, η ζωή μας” – Οι προγραμματικές θέσεις της παράταξης

Με την ολοκλήρωση ενός πρώτου κύκλου επαφών και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, ανακοινώνουμε σήμερα το Πρόγραμμα του Συνδυασμού μας “Γρεβενά: ο τόπος μας…η ζωή μας”.
Η κατάρτιση του Προγράμματος, είναι μία δυναμική, εν εξελίξει διαδικασία, “προϊόν” συνεχούς ανοιχτής διαβούλευσης με όλους τους συνδημότες μας. Κατά συνέπεια, θα ήταν τιμή μας και χαρά μας, να συμμετάσχετε όλοι στη διαμόρφωσή του, καταθέτοντας τις προτάσεις σας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: otoposmashzwhmas@gmail.com

Γρεβενιώτισσες και Γρεβενιώτες,
Οι πανελλαδικές πρωτιές της πτώσης πληθυσμού της τάξεως του 16,1% με ταυτόχρονη συρρίκνωση της οικονομίας του δήμου Γρεβενών και ο πρόσφατος αποκλεισμός από το πρόγραμμα Leader στο οποίο ήλπιζαν οι τοπικές επιχειρήσεις, δεν έχουν αφήσει στην κοινωνία των Γρεβενών και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον.
Το διακύβευμα αυτών των Δημοτικών εκλογών είναι να σταματήσει άμεσα ο κατήφορος των Γρεβενών και να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση. Το απαιτούν οι πολίτες των Γρεβενών, το απαιτούν οι νέοι που αγωνιούν για το αύριο, βλέποντας τον οριστικό μαρασμό να είναι αναπόφευκτος.
Απέναντι σ’ αυτό το στάσιμο, καταθλιπτικό και πνιγηρό περιβάλλον προτείνουμε και δεσμευόμαστε για έναν «πράσινο» Δήμο της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της παιδείας, του κοινωνικού ελέγχου και της διαφάνειας. Δεσμευόμαστε για έναν ισχυρό, εξωστρεφή, ευρωπαϊκό δήμο, για μια φιλόξενη, λειτουργική και ανθρώπινη πόλη με σύγχρονους οικισμούς.
Το Σύνταγμα ορίζει ότι η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος με τα όργανά του θα αποφασίσει για τα τοπικά ζητήματα των Γρεβενών. Τα όρια του δήμου μας δεν μπορεί να είναι μόνο τα παραδοσιακά, τα εθιμικά, αλλά αυτά που θα ορίσουμε εμείς με τους στόχους και το όραμά μας.
Δυστυχώς η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει εντυπώσει στους πολίτες μόνο τον πολιτικό και διοικητικό ρόλο του δήμου, ξεχνώντας τον πιο σημαντικό του ρόλο που είναι ο αναπτυξιακός.
Ο Δήμος διαχειρίζεται πόρους και συμμετέχει καθοριστικά στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Συμβάλλει στην τοπική απασχόληση και μπορεί με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις να προωθεί σχέδια για την τοπική ανάπτυξη.

ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:
Όραμά μας δεν μπορεί να είναι άλλο παρά η ανάπτυξη των Γρεβενών και ο απεγκλωβισμός τους από τις μικροπολιτικές που τα ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια. Τα Γρεβενά πρέπει να αποκτήσουν τη δική τους τοπική και πολιτιστική ταυτότητα. Έχουν ιστορία, κουλτούρα, παράδοση και αξίζουν μια καλύτερη θέση στο κοινωνικό γίγνεσθαι της υπόλοιπης χώρας.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΑΝΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Η στρατηγική μας θα είναι αναπτυξιακή. Θα επιδιώξουμε να ξαναδώσουμε ζωή στην πόλη και στα χωριά μας. Να επανακινήσουμε την οικονομία μας. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, παρά μόνο με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Ένα από αυτά είναι και ο πρωτογενής τομέας.
Η δημιουργία τοπικών επιχειρήσεων στον κλάδο της τυροκομίας και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης στην περιοχή μας. Θα ήταν εφικτό να προσελκύσει τους νέους προσφέροντάς τους νέες θέσεις εργασίας, να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία στα χωριά μας, κι έτσι να σταματήσει η μετανάστευση και η ραγδαία μείωση του πληθυσμού.
Πως θα γίνουν όλα αυτά;
Εάν λάβουμε υπόψιν ότι το 75% της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, έχει εφαρμογή σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του δήμου Γρεβενών κι αυτών που λαμβάνουν άμεσα τις αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μας συμβουλεύει για τη νέα νομοθεσία της Ένωσης η οποία επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του δήμου.
Τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν. Διαθέσιμο είναι επίσης και το επιστημονικό προσωπικό στο Νομό για να τα υλοποιήσει. Αυτό που δεν υπάρχει, είναι η βούληση του Δήμου και μια συντονισμένη προσπάθεια διεκδίκησης στα εθνικά κέντρα λήψης των αποφάσεων. Μια ουσιαστική παρεμβατική πολιτική απέναντι στην κεντρική διοίκηση.

Αυτό δεσμευόμαστε να πράξουμε εμείς.
Είμαστε γνώστες του αντικειμένου, μπορούμε και θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και να τον βγάλουμε από την απομόνωση και το μαρασμό.
Τα Γρεβενά έχουν ανάγκη από ένα μηχανισμό στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ενδυνάμωσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Ο Δήμος οφείλει να παίξει αυτό το ρόλο λειτουργώντας ως κέντρο, ενημερώνοντας τους υποψηφίους επενδυτές και τις επιχειρήσεις για τις εξελίξεις στην αγορά και τον επιχειρηματικό σχεδιασμό και βοηθώντας τους να τα υλοποιήσουν.
Δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ):
Είμαστε ο μόνος Δήμος της χώρας που δεν διαθέτει βιομηχανική περιοχή. Αποτελεί στόχο άμεσης προτεραιότητας ο οποίος, σε συνδυασμό με την κατασκευή του Ε65 και τη μετατροπή του Δήμου μας σε εθνικό γεωγραφικό κέντρο, θα ωθήσει δεκάδες μεγάλες εταιρείες να επενδύσουν στην περιοχή μας.
Ειδική ή ελεύθερη οικονομική ζώνη:
Είναι ένα τμήμα εδάφους στο οποίο δύναται να εφαρμοστεί προνομιακή οικονομική και φορολογική μεταχείριση σε επιχειρήσεις, με σκοπό να προσελκύσει επενδύσεις εντός της ζώνης.
Η είσοδος της περιοχής των Γρεβενών σε μια τέτοια ζώνη θα μπορούσε να έλξει επενδύσεις στην περιοχή, να τονώσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που θα παράγονται, να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στα Γρεβενά και να επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσες τοπικές επιχειρήσεις.
Η επιδίωξη αυτή, θα είναι από τις βασικές μας προτεραιότητες. Θα κατατεθεί πρόταση με ειδική αιτιολόγηση για την ανάγκη της ένταξης σε μια τέτοια ζώνη. Ένα τέτοιο εγχείρημα οπωσδήποτε χρειάζεται τη σύμπλευση και των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και του τοπικού βουλευτή, προκειμένου να διεκδικήσουμε από την κεντρική κυβέρνηση μια τέτοια εξαίρεση για τα Γρεβενά.
Ιατρικός τουρισμός:
Ο ιατρικός τουρισμός (ταξίδι για θεραπεία ή αποκατάσταση) είναι ένα ανεκμετάλλευτο κομμάτι για την Ελλάδα. Στην Ευρώπη, στην Ισπανία υπάρχουν ολόκληρα χωριά που προσφέρονται για ιατρική αποκατάσταση, ενώ υιοθετήθηκε και στα κατεχόμενα στην Κύπρο. Είναι ένα σύμπλεγμα υπηρεσιών στο οποίο μετέχουν οι πάροχοι υγείας, υπηρεσιών φιλοξενίας, μεταφοράς, ασφαλιστικοί οργανισμοί και φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Τα χωριά μας είναι ιδανικά γι’ αυτής της μορφής τον τουρισμό. Η άποψη ενισχύεται από το γεγονός ότι στην Κιβωτό υπάρχουν, ήδη, οι ιαματικές πηγές με ευεργετικά οφέλη για την υγεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτή τη δράση.
Ωστόσο, η ενέργεια αυτή δεν δύναται να αναπτυχθεί από ιδιώτες. Διαφορετικό εκτόπισμα έχει ο Δήμος, ο οποίος θα μπορούσε να προβάλλει τις γενικότερες κλιματικές συνθήκες και το χώρο που θα προσφέρει, αφού δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές. Οι αποστάσεις από τα μεγάλα αστικά κέντρα για την προσέλκυση ικανών επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας είναι πλέον μικρές λόγω της Εγνατίας οδού και της Ε65 που θα ολοκληρωθεί σύντομα. Έτσι, αξίζει τον κόπο να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο ανάπτυξης στον τόπο μας αυτού του είδους τουρισμού, ο οποίος εάν ευδοκιμήσει θα φέρει τεράστια οφέλη στην τοπική οικονομία μας.

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
Σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού του δήμου, ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα. Με το πρόγραμμα Καλλικράτης δημιουργήθηκαν τέσσερα επίπεδα άσκησης αγροτικής πολιτικής (Υπουργείο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια, Δήμος) με το πρόβλημα της επικάλυψης αρμοδιοτήτων να είναι σοβαρό. Κι ενώ οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις διαθέτουν γεωτεχνικό προσωπικό χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, οι δήμοι περιορίζονται σε έναν το πολύ δύο γεωπόνους μη μπορώντας να ανταποκριθούν στο πλήθος αρμοδιοτήτων που τους δόθηκε από την κεντρική εξουσία.
Επιβάλλεται να στελεχώσουμε τις Υπηρεσίες μας με γεωπόνους, αν όχι με νέες θέσεις απασχόλησης, έστω με κάλυψη θέσεων μέσω του προγράμματος κινητικότητας, ώστε το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Γρεβενών να μπορεί να ασκεί αρμοδιότητες σε θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας ταυτόχρονα, εξυπηρετώντας τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.
Κτηνοτροφικά πάρκα:
Αφού εκπονήσουμε τις κατάλληλες μελέτες, θα δημιουργήσουμε οργανωμένα κτηνοτροφικά πάρκα που χρηματοδοτούνται για το 100% της επιλέξιμης δαπάνης, προκειμένου να εγκαταστήσουμε κτηνοτροφικές μονάδες. Έτσι, θα προβούμε σε ουσιαστική στήριξη της κτηνοτροφίας μας που αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας του δήμου μας.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, στα οφέλη των πάρκων αυτών περιλαμβάνεται η αύξηση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, η προστασία του περιβάλλοντος, η καλύτερη ποιότητα των προϊόντων που παράγονται, η καλύτερη διαχείριση των βοσκοτόπων κ.α.
Τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα μπορούμε να τα προωθήσουμε μέσω εμπορικών εκθέσεων ή και μόνιμων εκθεσιακών χώρων και να τα συνδέσουμε με τον τουρισμό στις Κοινότητες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

ΠΑΙΔΕΙΑ:
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Τα Πανεπιστήμια αποτελούν νησίδα για την ανάπτυξη σε μια περιοχή. Εκτός από τα οικονομικά οφέλη στο χώρο των μισθώσεων και της εστίασης, οι φοιτητές συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πόλης ζωντανής.
Δυστυχώς στα Γρεβενά δεν υπάρχουν Σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αλλά μόνο Τμήματα. Οι Σχολές βρίσκονται στην Κοζάνη και ανά πάσα στιγμή, με το αυτοδιοίκητο που διέπει τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, μπορούν να κλείσουν και τα δύο Τμήματα των Γρεβενών.
Από τις πρώτες διεκδικήσεις μας θα είναι η ίδρυση Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη μας. Επιπλέον, ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα μπορεί να έχει παρεμβατικό ρόλο στην κοινωνία την οποία θα βοηθήσει να αναπτυχθεί. Θα επιδιώξουμε αγαστή συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών και Δήμου Γρεβενών, κάτι που δεν υπήρχε έως σήμερα.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Η τοπική αυτοδιοίκηση εξ ορισμού είναι επιφορτισμένη με την αποτελεσματική και ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Το σημαντικότερο κομμάτι ενός Δήμου είναι το ανθρώπινο δυναμικό του.
Επιδίωξή μας είναι να υποκινήσουμε τους εργαζομένους, ώστε να ξέρουν που συμβάλλει ο καθένας τους, στην αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Θέλουμε να διεγείρουμε το φιλότιμο και την πατριωτική τους διάθεση, ώστε να γνωρίζουν ότι αυτό που παράγεται στο Δήμο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εργασία τους. Έτσι θα οργανωθεί και θα καταμεριστεί η εργασία στις δημοτικές Υπηρεσίες με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας και παραγωγικότητας.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη σε συνδυασμό με το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης που απαιτεί νέες μορφές λειτουργίας των ΟΤΑ, εκτός των στενών γεωγραφικών ορίων τους. Με τις νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας επιτρέπονται νέες μορφές διοίκησης προωθώντας τη συμμετοχή των πολιτών μέσω της βελτίωσης των διαδικασιών των δημοσίων υπηρεσιών. Χρειάζεται προσαρμοστικότητα στις αλλαγές.
Η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες που συναλλάσσονται με το Δήμο Γρεβενών είναι απαραίτητη, αποτελεί κύρια δέσμευσή μας και αντισταθμίζει το πρόβλημα της απόστασης των ετεροδημοτών και των κατοίκων των χωριών από την έδρα του Δήμου.
Εδώ και χρόνια, μεγάλος αριθμός Δήμων παρέχει υπηρεσίες μέσω ψηφιακής πλατφόρμας στους πολίτες, κάτι στο οποίο επίσης υπολείπεται ο Δήμος Γρεβενών.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
Κοινωνική αντιπαροχή (άρθρο 5 του Ν.5006/2022)
Η αποκεντρωτική πολιτική του προγράμματος «Καλλικράτης» διεύρυνε τις αρμοδιότητες των Δήμων στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής με τη μέριμνα για τη στήριξη των άστεγων και των αδύνατων οικονομικά δημοτών, με την παραχώρηση δημοτικών οικοπέδων ή τη χρήση οικημάτων, την προσφορά χρηματικών βοηθημάτων, τη μίσθωση ακινήτων, τη ρύθμιση διαφόρων θεμάτων κοινωνικής κατοικίας κ.α..
Ο Δήμος θα εξασφαλίσει κατοικία για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να την αποκτήσουν μέσω της ελεύθερης αγοράς. Ο Δήμος θα αξιοποιήσει δημοτικά οικόπεδα με την σύναψη σύμβασης με ειδικούς όρους και προϋποθέσεις με εργολάβους με το σύστημα της αντιπαροχής, ώστε να προσφέρει κατοικία σε οικονομικά αδύναμους δημότες, είτε με χαμηλό μίσθωμα είτε με χαμηλού κόστους πώληση.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:
Ίδρυση Γραφείου- Κέντρου πληροφόρησης πολιτών και τουριστών.
Δημιουργία Γραφείου Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και Ορεινού τουρισμού.
Παρέμβαση στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα και βελτίωση της επισκεψιμότητάς της με την αναβάθμιση των εισόδων από το Περιβόλι και την Κρανιά.
Ανάδειξη όλων των προορισμών τουριστικού ενδιαφέροντος και πολλαπλασιασμό τους σε όλο τον Δήμο (Σπήλαιο, Βλαχοχώρια, Σαμαρίνα, Βενέτικος, Ελευθεροχώρι, Καλόχι).
Αισθητική ανάπλαση των οικισμών τουριστικού ενδιαφέροντος (ειδικά, επιδοτούμενα προγράμματα για αρχιτεκτονική βελτίωση με χρήση τοπικών υλικών π.χ. πέτρα, ξύλο, κ.α.)
Αναβάθμιση της περιοχή της Βασιλίτσας και του συστήματος ξενοδοχειακής υποστήριξης.
Στο Πανόραμα των Πέτρινων Γεφυριών και τα πέτρινα σχολεία, εκκλησίες & μοναστήρια (μια τουριστική διαδρομή από το Ελευθεροχώρι έως το Δοτσικό)
Το Μουσείο Μηλιάς στα Γρεβενά.
Μουσείο Παλαιοντολογικών ευρημάτων- Φυσικής ιστορίας- Μανιταριών με αντισταθμιστικά οφέλη για τον οικισμό της Μηλιάς.
Ανάπλαση και δημιουργία χώρων επισκεψιμότητας στον παλιό οικισμό της Μηλιάς.
Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου Αγίου Γεωργίου.
Επαναλειτουργία Κατασκηνώσεων Φιλιππαίων- Ζιάκα και ανάπτυξη Κατασκηνωτικού τουρισμού
Αξιοποίηση του κτιρίου του Μύλου Μπούσιου.
«Μανιταρογιορτή» – Ανάπτυξη δράσεων με άξονα το Μανιτάρι:
Ενίσχυση και επέκταση της γιορτής σε 10μερο
Παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες και με την συμμετοχή των ιδιωτικών τοπικών επιχειρήσεων, ώστε να μετατραπεί όλη η πόλη σε «Μανιταρούπολη» (το «παραμύθι» που θα αναστήσει οικονομικά την πόλη μας).
Κατασκευή ενός σύγχρονου Δημοτικού Σταδίου που οφείλει η Πολιτεία στον τόπο μας, αντάξιο του Χρυσού μας Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου.
Έλεγχος ασφάλειας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων για την αποφυγή ατυχημάτων.
Αθλητισμός και φύση (αγώνες ορεινών διαδρομών, π.χ. Όρλιακας, Πριόνια, Καστράκι)
Σύγχρονες αθλητικές υποδομές παντού.
Στήριξη των αθλητικών Συλλόγων που παράλληλα θα φροντίζουν για την ανάδειξη δράσεων, προσφέροντας στην νεολαία μας την πιο υγιή διέξοδο ενασχόλησης.
Ενίσχυση και στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης και των οικισμών που παράγουν και διατηρούν την πολιτισμική μας ταυτότητα και παράδοση.
Αποκατάσταση φθορών του κτιρίου του Ιδρύματος Αλέξανδρου Λαδά και παραχώρηση του χώρου στους Συλλόγους για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
Ορισμός επιτροπής από εκπροσώπους των Συλλόγων σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων σε ετήσια βάση.

Που αλλού στοχεύουμε να παρέμβουμε:

Στην ίδρυση Αναπτυξιακού Φορέα για την υποστήριξη του Δήμου.
Στη στήριξη του εμπορικού κόσμου με τη δημιουργία πολυκαταστήματος τοπικών προϊόντων στην Θεσσαλονίκη.
Στο σχέδιο πόλης, με την άμεση ολοκλήρωση και εφαρμογή του.
Στη βελτίωση και ενίσχυση των υποδομών του Πάρκου Μανιταριών.
Στις παιδικές χαρές με την κατασκευή νέων παιδικών χαρών σε όλο τον Δήμο.
Στην επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων.
Στη λειτουργία γραφείου του Αγρότη- Κτηνοτρόφου.
Στη λειτουργία γραφείου υποστήριξης των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου.
Στη δημιουργία εθελοντικού συμβουλίου υποστήριξης αποτελούμενο από καθηγητές πανεπιστημίου, πρώην Βουλευτές, Δημάρχους, Διευθυντές Υπηρεσιών προκειμένου να διαβουλεύονται με όλες τις παραγωγικές ομάδες και φορείς και να μεταφέρουν στο δήμο τα αιτήματά τους.
Στη δημιουργία Μητρώου ενεργειών- δωρητών των Γρεβενών.
Στη συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. και το Επιμελητήριο για την ενεργειακή ενίσχυση του Δήμου, ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών.
Στην τηλεθέρμανση από βιομάζα (κομποστοποίηση, ανακύκλωση) από τα υπολείμματα της τεράστιας δασικής έκτασης που διαθέτουμε.
Στην αντιμετώπιση του προβλήματος των Κοιμητηρίων της πόλης και την αναβάθμιση όλων των κοιμητηρίων του Δήμου.
Στη συμμετοχή στα προγράμματα του Γεωπάρκου Τηθύος (Unesko) και στη συνεργασία με τους γεωλόγους.
Στην κατασκευή των αναγκαίων υποδομών στην πόλη όπως η προσβασιμότητα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τα πεζοδρόμια.
Στον έλεγχο της στατικής επάρκειας όλων των δημοτικών κτιρίων και σχολείων.
Στη χάραξη ποδηλατικών διαδρομών.
Στο σχηματισμό χώρων στάθμευσης.
Στην ανάπλαση-αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας (λαχαναγοράς) με ταυτόχρονη επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Στην ψηφιοποίηση του αρχείου της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομίας)
Στο Αστρονομικό πάρκο του Όρλιακα με την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του.
Στην επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου.
Στην ολοκλήρωση όλων των στάσιμων έργων (π.χ. φυσικού αερίου).
Στην πόλη και το ποτάμι, την αξιοποίηση του περιαστικού άλσους και τη δημιουργία δικτύου προστασίας από κίνδυνο πυρκαγιάς.
Στα δάση μας (εξυγίανση, ανανέωση, προστασία, απασχόληση και εκμετάλλευση).
Θέλουμε τα Γρεβενά να γίνουν παραγωγός τόπος ηλεκτρικού ρεύματος, με αντισταθμιστικά οφέλη, δημιουργώντας ενεργειακή δημοτική κοινότητα.
Στην ανακατασκευή με επίστρωση ασφαλτοτάπητα σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου μας (όχι στα «μπαλώματα» που ξεφτίζουν)
Στην ίδρυση Τράπεζας Αίματος.
Στην επιδίωξη συνεργασίας με Γρεβενιώτες που κατέχουν σημαντικές θέσεις σε δημόσιες Υπηρεσίες, Πανεπιστήμια, Οργανισμούς, μεγάλες Εταιρείες της χώρας και του εξωτερικού.
Στη δημιουργία γραφείου απόδημων Γρεβενιωτών

«Ο δήμος είναι το σημείο που ο πολίτης συναντά το κράτος»
Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση των τοπικών φορέων των Γρεβενών που αντανακλά τις ανάγκες της κοινωνίας μας και πρόθυμοι να την ενσωματώσουμε στο πρόγραμμά μας, γιατί αυτή την κοινωνία θέλουμε να υπηρετήσουμε.
Θέλουμε οι πολίτες να μας εμπιστευτούν.
Να γνωρίζουν ότι όλοι οι χειρισμοί και οι πράξεις μας, θα διέπονται από απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια.

«Ζητώ την εμπιστοσύνη σας, για να εργαστώ για τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και αγαπώ. Όλοι μαζί, ο καθένας από το μετερίζι του, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο λειτουργικό, ισχυρό και σύγχρονο. Έναν Δήμο με «καθαρές» προθέσεις και πολιτικές για εμάς και τα παιδιά μας.»

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ