Κινηματογράφος-CINE GREVENA
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

26 ημέρες ακόμα για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ

Σε 26 ημέρες προσκαλούνται οι φίλοι της υπαίθρου στην τελετή έναρξης του τριήμερου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (6-8 Σεπ 2013), μαζί με τους συμμετέχοντες, η οποία θα γίνει στην κεντρική πλατεία του παραθαλάσσιου χωριού Κανάλι Πρέβεζας, στις 20.30.

Οι νέες και οι νέοι της Ελληνικής υπαίθρου καλούνται να υποδεχθούν νέες και νέους κυρίως αστούς ή παλινοστούντες (από εσωτερική μετανάστευση) και να διαμορφώσουν μια νέα πραγματικότητα που θα στοχεύει κυρίως στην τοπική ανάπτυξη με αυτάρκεια και βιωσιμότητα.

Ο κλασικά κυρίαρχος μονοδιάστατος χώρος αποκλειστικής αγροτικής παραγωγής της ελληνικής υπαίθρου μετατρέπεται σιγά-σιγά και σε χώρο και καταναλωτών, με απαιτήσεις για ποιότητα ζωής και από αποκλειστικό «εργοστάσιο» παραγωγής αγροτικών προϊόντων, που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την κάνουν οι φωστήρες της περιφερειακής ανάπτυξης, προσπαθεί να οργανωθεί τοπικά για να σχεδιάσει «από κάτω» (bottomup) την ζωή και ευημερία της.

Με κύρια «όπλα» την τοπική ταυτότητα-πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, με στόχο την ενδογενή τοπική ανάπτυξη και με εργαλεία τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, η μόνη οργανική κοινωνία, με κορμό την αγροτική κοινωνία υποδέχεται νέες και νέους, ενημερώνεται, αναμετράται, οραματίζεται και σχεδιάζει τον μετασχηματισμό της σε έναν αυτάρκη χώρο παραγωγής και ζωής με προοπτικές.

Ο χώρος της υπαίθρου είναι ο μόνος χώρος όπου οι επαγγελματίες εργάζονται και ζουν και οι ίδιοι, μαζί με τα παιδιά τους, στον ίδιο περιβάλλον (φυσικό, οικογενειακό, τεχνολογικό, πολιτιστικό, πολιτικό, εργασιακό, οικονομικό κλπ).

Ο χώρος της υπαίθρου αντί να ζει ως εξειδικευμένος χώρος παραγωγής και οι καταναλωτές να είναι κάτι «άλλο, αλλού», οργανώνονται σιγά-σιγά και αποκτούν χαρακτηριστικά και χώρων κατανάλωσης. Αντί να αγοράζουν, οι παραγωγοί του πλούτου, τα ίδια τους τα προϊόντα με άνοιγμα ψαλίδας 5, 8 ή/& 15 φορές επάνω (το 15 φορές σημαίνει 1500% πάνω!… ΠΑΣΕΓΕΣ) πρέπει οι παραγωγοί πλούτου να μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα τους συσκευασμένα και μεταποιημένα έτοιμα για τον καταναλωτή.

Ο μελλοντικός κάτοικος της υπαίθρου έχει μέλλον μόνο αν το προϊόν που θα παράγει και πουλά έχει ενσωματωμένα τα τοπικά «αυτόχθονα» χαρακτηριστικά (πολιτιστικά και βιολογικά-βιοποικιλότητας), πληροφορεί επαρκώς τον καταναλωτή για τις φιλικές προς το περιβάλλον (φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό κλπ) μεθόδους παραγωγής, δίνει στοιχεία της εφοδιαστικής αλυσίδας-ιχνηλασιμότητα, είναι ποιοτικά μεταποιημένο και είναι συσκευασμένο για τον καταναλωτή, πάντα με κοινωνική ευθύνη (συνήθως σε Σύντομη Εφοδιαστική Αλυσίδα-Short Supply Chain-Αγορές Αγροτών ή παραγωγών).

Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας περιμένει όλους στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, 6-8 Σεπ 2013, στο Κανάλι Πρέβεζας και τους φίλους στην τελετή έναρξης την Παρασκευή, 6 Σεπ 2013, στις 20.30, στην κεντρική πλατεία. Τηλ 6974111252,  enaprevezas@yahoo.gr και στο www.festival-newn.gr

 

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com