Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
INTERACTIVE
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

2000-2019: Ποιοι εξελέγησαν βουλευτές Γρεβενών. Ποια είναι σήμερα η μόνιμη κατοικία των. Τι έργο άφησαν στο Νομό Γρεβενών.

Από το Νομό Γρεβενών, όπως και από άλλους Νομούς, έχουν περάσει δεκάδες Βουλευτές, Υπουργοί, Νομάρχες, Δήμαρχοι, Γραμματείς  κομμάτων και άλλοι αιρετοί.

Ποια είναι η τύχη αυτών με το πέρασμα των χρόνων;

Στο Νομό Γρεβενών κάνοντας μία αναδρομή την τελευταία εικοσαετία καταγράφουμε τα εξής:

Βουλευτικές Εκλογές 2000. Εκλέγεται βουλευτής ο κ.Ε.Τζιόλας (ΠΑΣΟΚ)

ΠΑΣΟΚ : 46,47% Ν.Δ. 42,13%

Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 βουλευτής Ν.Γρεβενών  εξελέγη ο κ.Ε.Τζιόλας του ΠΑΣΟΚ. Είχε πράγματι μία δυναμική και μία οργανωτική υποδομή με εκατοντάδες στελέχη. Ηταν φυσιολογική η εκλογή του. Χρημάτισε και υφ.Εργασίας. Στο ενεργητικό του καταγράφονται κυρίως δύο έργα. Τα ΤΕΙ και οι Εργατικές Κατοικίες. Το ερώτημα των πολιτών παραμένει έως και σήμερα. Γιατί έχασε τις εκλογές το 2004. Ο καθένας μπορεί να έχει  την άποψη του. Όμως η παραχώρηση «αρμοδιότητων» σε συγγενικό του πρόσωπο ήταν και παραμένει έως σήμερα η μεγάλη εικόνα της ήττας. Φίλοι του, στελέχη του και η κοινωνία αυτό δεν το συγχώρησαν ποτέ. Ο κ.Τζιόλας ήταν μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης όπου και τώρα παραμένει με λιγοστές επισκέψεις στο χωριό του Πανόραμα.

Βουλευτικές Εκλογές 2004. Εκλέγεται βουλευτής ο κ.Χ.Φώλιας (Ν.Δ.)

Ν.Δ.: 45,94 % ΠΑΣΟΚ 42,68%

Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 εκλέγεται βουλευτής ο κ.Χρήστος Φώλιας. Αγνωστος στους πολίτες των Γρεβενών, με καταγωγή από την Σαμαρίνα. Προσωπικός φίλος του κ.Καραμανλή. Ετσι έθεσε εκτός ψηφοδελτίου τον κ.Γ.Βακουφτσή ο οποίος στις εκλογές τού 2000 είχε λάβει περίπου 8.000 ψήφους. Όμως άλλες οι επιθυμίες του Καραμανλή. Ο κ.Φώλιας σε σύντομο διάστημα οργάνωσε το γραφείο του και με την «φήμη του φίλου του Καραμανλή» κυριάρχησε στο Ν.Γρεβενών.Εξελέγη πανηγυρικά. Όμως το βράδυ των εκλογών διέπραξε το πρώτο πολιτικό λάθος. Οργάνωσε μία «νικητήρια διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους» που οι πολίτες την είδαν ως «πορεία μίσους». Την πλήρωσε αργότερα. Εγινε Υπουργός  και στις δύο θητείες. Διέπραξε και αυτός το ίδιο λάθος.

Μιλούσαν εξ αυτού άλλοι μεταξύ αυτών και συγγενικό του πρόσωπο.

Στις εκλογές του 2007 επανεξελέγη αλλά ήδη η εικόνα του ήταν διαφορετική. Ως μόνιμος κάτοικος Αθηνών – Θεσσαλονίκης έχασε την επιρροή του. Ως έργο μεγάλο θεωρείται το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» μέσα από το οποίο κατασκευάσθηκαν στα Γρεβενά μεγάλοι οδικοί άξονες.

Μετά την ήττα του ο κ.Φώλιας σπάνια πλέον επισκέπτεται και την Σαμαρίνα, ως μόνιμος κάτοικος Αθηνών.

Βουλευτικές εκλογές 2009. Βουλευτής εκλέγεται ο κ.Α.Χαντάβας (ΠΑΣΟΚ)

Στις εκλογές του 2009 τόσο ο κ.Φώλιας όσο και η Ν.Δ. καταποντίστηκαν στα Γρεβενά. Από το 45,4% η Ν.Δ. έλαβε μόλις 36,64% και το ΠΑΣΟΚ από 39,72 (2007)  έλαβε 46,91% το 2009. Οι Γρεβενιώτες έριξαν άκυρο στον κ.Χ.Φώλια ως μόνιμο κάτοικο Αθηνών. Ο κ.Χαντάβας που εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέσα στην οικονομική κρίση δεν παρουσίασε κάποια σημαντική δραστηριότητα. Ως μόνιμος κάτοικος Αθηκών και ο ίδιος επισκέπτεται κατά διαστήματα τα Γρεβενά

Βουλευτικές εκλογές 2012. Βουλευτής εκλέγεται ο κ.Τ.Κοψαχείλης.

Στις πρώτες εκλογές του 2012 η Ν.Δ. λαμβάνει στα Γρεβενά ποσοστό 27%, το ΠΑΣΟΚ 19,48% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,52%. Βουλευτής εκλέγεται ο κ.Τιμολέων Κοψαχείλης. Στις επαναληπτικές εκλογές του 2012 η Ν.Δ. λαμβάνει ποσοστό 35,39%. Το ΠΑΣΟΚ 19,34% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,52%. Βουλευτής επανεξελέγη ο κ.Τ.Κοψαχείλης.

Εκλογές 2015. Βουλευτής εκλέγεται  για τρίτη φορά ο Τ.Κοψαχείλης 

Στις βουλευτικές εκλογές του 2015 εκλέγεται για τρίτη φορά βουλευτής Γρεβενών ο κ. Τ. Κοψαχείλης. Η Ν.Δ. έλαβε ποσοστό 33,16 ο ΣΥΡΙΖΑ 31,48 και το ΠΑΣΟΚ 8,12 (Μάιος 2015)

Στις δεύτερες εκλογές (Ιούνιος 2015) βουλευτής εκλέγεται ο κ.Χ. Μπγιάλας από το Δήμο Δεσκάτης. Η Ν.Δ. έλαβε ποσοστό 32,5 ο ΣΥΡΙΖΑ 34,51 και το ΠΑΣΟΚ 9,35.

Ο κ. Χ. Μπγιάλας δεν παρουσίασε κάποια δραστηριότητα ιδιαίτερη παρά μόνον τις υποσχέσεις του για τις Εργατικές Κατοικίες Γρεβενών. Μονολογούσε πως ”έλυσε”  το πρόβλημα.

Έτσι από το 2000 έως τις εκλογές του 2019 έχουν εκλεγεί πέντε βουλευτές, εξ’ αυτών οι κύριοι Χ. Φώλιας και Α.Χαντάβας  είναι μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών και ο κ. Ε. Τζιόλας μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Στο Δήμο Γρεβενών μένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ο κ. Τ. Κοψαχείλης και στο Δήμο Δεσκάτης ο κ.Χ. Μπγιάλας.

Υ.Γ. Αυτή η σύντομη περιγραφή δεν παρουσιάζει το λεπτομερές έργο του καθένα. Απλά καταγράφει -για την ιστορία- πως έρχονται και πως φεύγουν από τα Γρεβενά όλοι αυτοί που υποσχόταν την ανάπτυξη της περιοχής.

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ