Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Μπόλονι: Στον ΠΑΟΚ ήταν πετυχημένος ή… αποτυχημένος;

Στα 26 χρόνια της προπονητικής καριέρας του Λάζλο Μπόλονι ο ΠΑΟΚ αποτελεί  αναμφίβολα ένα πολύ μικρό κομμάτι από το γεμάτο βιογραφικό του. Ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό όμως σε ό,τι αφορά τον ίδιο ως άνθρωπο του ποδοσφαίρου, πέρα από έναν ικανότατο προπονητή που αποφάσισε στα 67 να ξαναέρθει στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας ακόμη ένα δύσκολο project όπως αυτό του Παναθηναϊκού. Πριν δούμε την ενδιαφέρουσα ιστορία, μην ξεχνάτε ότι εδώ βρίσκετε καθημερινά τα πιο… ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος

 

Στο ερώτημα αν ο Μπόλονι ήταν επιτυχημένος ή αποτυχημένος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο κατά την παρουσίασή του από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. «Η πρώτη επιτυχία ήταν ότι καταφέραμε να αναδείξουμε τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Η δεύτερη ήταν ότι καταφέραμε να σώσουμε το σύλλογο παρά την αγωνία που υπήρχε. Βρέθηκα μάλιστα υποχρεωμένος να αποδεχθώ την πώληση παικτών όπως ο Αρίας, ο Κοντρέρας και ο Βιειρίνια» είπε οκτώ χρόνια μετά από εκείνη τη μοναδική εμπειρία που είχε με τον «δικέφαλο» του βορρά.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τότε ο Ιβάν Σαββίδης ετοιμαζόταν να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη που θα είχε η εμπλοκή του στην ομάδα. Πρόεδρος του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2011 ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα αποχώρησε για να δώσει τη θέση του στον Ζήση Βρύζα. Εκείνος ήταν που τελικά ανάγκασε σε αποχώρηση τον Ρουμάνο προπονητή, προτείνοντάς του μείωση στις αποδοχές της τάξεως του 60%. Ίσως βέβαια να μην είχε και άλλη επιλογή…

 

Η νίκη στο Λονδίνο και το αήττητο

 

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό από τη θητεία του Μπόλονι στον ΠΑΟΚ είναι η λαμπερή εμφάνιση με την Τότεναμ στο Λονδίνο στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Το νικηφόρο 2-1 που έδωσε τη δυνατότητα της πρόκρισης στους 32 της διοργάνωσης είναι μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χωρίς τους Βιεϊρίνια (τραυματίας) και Λίνο (τιμωρημένος), με τους Κοντρέρας και Λάζαρ να αποχωρούν τραυματίες στη διάρκεια της αναμέτρησης και τον 18χρονο τότε Σταφυλλίδη να αποβάλλεται από τον Ολλανδό Νόιχαους σε ένα πέναλτι που δεν υπήρξε.

 

Ο Μπόλονι έδωσε ρεσιτάλ με το κοουτσάρισμα που έκανε στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 πριν οι παίκτες της Τότεναμ διαπιστώσουν πού πατούν και πού βρίσκονται, ενώ το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο ημίχρονο όταν αναγκάστηκε να παίξει κλειστά, επειδή η ομάδα του είχε μείνει με 10 παίκτες. Ο Χάρι Ρέντναπ, προπονητής των «σπιρουνιών» εκείνη την περίοδο, έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του ΠΑΟΚ αμέσως μετά τη λήξη. Η αλήθεια είναι ότι ο Ρουμάνος του είχε πάρει την ταυτότητα.

 

Στον όμιλο οι άλλοι δύο αντίπαλοι ήταν η Ρούμπιν Καζάν και η Σάμροκ Ρόβερς. Το μεγάλο κατόρθωμα της ελληνικής ομάδας, πέρα από τον άθλο στην αγγλική πρωτεύουσα, ήταν ότι τερμάτισε αήττητη και μάλιστα στην πρώτη θέση. Πριν από όλα αυτά ο «δικέφαλος» είχε χρειαστεί να αποκλείσει τη Βαλερένγκα και την Καρπάτι Λβιβ για να φτάσει στη φάση των ομίλων. Ακόμη και εκείνες οι προκρίσεις δεν ήταν ποτέ δεδομένες για το σύλλογο.

 

Η έφεση στην ανάδειξη παικτών

 

Με τον Μπόλονι ο ΠΑΟΚ, εκτός από την εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, που τερματίστηκε αργότερα με τον αποκλεισμό από την Ουντινέζε στη φάση των 32, κέρδισε αρκετούς νέους παίκτες. Μαζί του ανδρώθηκε ο Κώστας Σταφυλλίδης, έπαιξε ορισμένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα του ο 23χρονος εξτρέμ Γιώργος Γεωργιάδης (απόκτημα εκείνου του καλοκαιριού από τον Πανσερραϊκό) και έγινε βασικός ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος τελείωσε τη σεζόν με 45 ματς, 17 γκολ και 6 ασίστ! Ο Μπόλονι δεν ήταν μόνο ο «ποδοσφαιρικός πατέρας» του Κριστιάνο Ρονάλντο. Θα μπορούσε να γραφτεί βιβλίο για τους παίκτες που ανέδειξε στα 26 χρόνια της προπονητικής καριέρας του.

 

Στο ελληνικό πρωτάθλημα πάντως έμεινε η πικρή γεύση από την 5η θέση στα πλέι οφ, ενώ στην κανονική περίοδο ο ΠΑΟΚ είχε τερματίσει τρίτος. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις εκτός έδρας νίκες με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά μετά από μια ολόκληρη δεκαετία. Ολα αυτά μέσα σε μία σεζόν με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται ουσιαστικά στο μεταβατικό στάδιο από την εποχή Ζαγοράκη στην εποχή Σαββίδη. Με τον Λάζλο Μπόλονι να κερδίζει δικαίως μια θέση στην καρδιά των απαιτητικών οπαδών του ΠΑΟΚ.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ