email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

100 % Αδιαφορία … * Γράφει ο Μάκης Λιοσάτος

Από την προηγούμενη εβδομάδα , υπάρχει αίτημα προς τη δημοτική αρχή της πόλης των Γρεβενών για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου με θέμα την  ”  Τη στήριξη των Επιχειρήσεων του Δήμου Γρεβενών ” . Είναι προφανές ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές οι επιχειρηματίες ( που κρατάν τη πόλη ζωντανή ) , χρειάζονται όσο ποτέ τη βοήθεια του Δήμου και όλων των φορέων . Είναι όμως κάτι παραπάνω από προφανές εδώ και χρόνια πώς η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται γι αυτό . Όπως και για πολλά άλλα . Να υπενθυμίσω ότι παράτυπα δεν απέδωσε σε όλες τις κοινότητες του Νομού Γρεβενών το ποσό προκαταβολής ( από 400 – 1.000 euro ) , ως όφειλε μετά και την οριστική γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης . Άλλα γι αυτό θα επανέρθουμε αργότερα . Το θέμα είναι ότι τώρα εν μέσω σφοδρής κρίσεως , το κράτος έδωσε μια σειρά από επιλογές στους δήμους για να βοηθήσουν τις κατά τόπους  επιχειρήσεις . Οι περισσότεροι δήμοι ανα την Ελλάδα το έπραξαν άμεσα . Κι αντί η δημοτική μας αρχή να καλέσει αμέσως δημοτικό συμβούλιο και να ψηφίσει  τα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν κάποιους συνανθρώπους μας που πλήττονται αυτή τη στιγμή , όχι μόνο δεν το κάνει από μόνη της ,  άλλα το αρνείται και στις δύο παρατάξεις που το ζητάνε . Τι να πεις άλλο πια . Εγώ σαν πολίτης έχω πραγματικά κουραστεί από αυτή τη συμπεριφορά και την πλήρης αδιαφορία .

Επίσης , η κυβέρνηση χρηματοδοτεί με  επιπλέον χρήματα το πρόγραμμα ” Βοήθεια στο σπίτι ” και οι περισσότεροι δήμοι έχουν ενδυναμώσει τη λειτουργεία του , αντίθετα με τον δικό μας που εν μέσω κρίσης το σταμάτησε παντελώς . Για συμμετοχή στο πρόγραμμα που ξεκινήσαν πρόσφατα όλοι οι Δήμοι ,για βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες ( με μεταφορά  τροφίμων και φαρμάκων στα σπίτια τους ) , ούτε λόγος φαντάζομαι .

Ο πρωθυπουργός μας έκανε και κάτι άλλο το προηγούμενο διάστημα . Προέτρεψε επί της ουσίας  τους Έλληνες αμειβόμενους πολιτικούς άρχοντες να καταθέσουν το 50% του μισθού τους στο σύστημα υγείας  ή όπου τέλος πάντων κατά τόπους χρειάζεται . Εμείς εδώ ( πλην δύο εξαιρέσεων )  , αντί για 50% βοήθεια , εισπράξαμε πάλι 100%  ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ .. 

Υ.Γ. Εννοείται ότι αυτό ισχύει και για τους πολιτικούς που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια και αμείφθηκαν . Δεν εμποδίζει κανείς παλαιότερους βουλευτές – δημάρχους – αντιδημάρχους κ.λ.π. να δώσουν κι αυτοί ένα μέρος από τις ( μεγάλες ) αμοιβές που έχουν εισπράξει κατά καιρούς .

Εάν κάνω λάθος και κάτι ή όλα από αυτά δεν ισχύουν , με μεγάλη μου χαρά να διαψευσθώ . Δυστυχώς όμως δε θα τη πάρω αυτή τη χαρά ..

Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Δημοσιογράφος του Ράδιο Γρεβενά

π. Σύμβουλος κινηματογραφίας Δήμου Αθηναίων

π. Καλλιτεχνικός διευθυντής Δήμου Α.Ι.Ρέντη

Σχετικά άρθρα

Loco delivery
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5