ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Γιατί τη «γιορτάζουμε» στις 7 Απριλίου

Η 7η Απριλίου αποτελεί μια ημέρα ορόσημο για το βασικότερο της ανθρώπινης υπόσταση, καθώς εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Η ημέρα αυτή επικεντρώνεται στα σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν σύσσωμο τον πλανήτη. Αποτελεί την υπενθύμιση για όλους τους ανθρώπους σε αυτόν τον κόσμο, πως το συγκεκριμένο αγαθό είναι το σημαντικότερο όλων και αποτελεί βασική προτεραιότητα η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμισή του.

Έτσι, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποτελεί ορόσημο για όλο τον ανθρώπινο πληθυσμό, ειδικά σε μια περίοδο που αναδείχθηκε η σημαντικότητα της υγείας με την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των δεινών που προκάλεσε.

Άλλωστε, η Covid-19 συνεχίζει να προβληματίζει μεγάλο μέρους του επιστημονικού κόσμου, παρά το γεγονός ότι εκείνος έκανε τεράστια βήματα μπροστά σε μικρό χρονικό διάστημα. Η ανακάλυψη και χρήση του εμβολίου στον πληθυσμό και η αναχαίτιση της πανδημίας σε σημαντικό μέρος του πλανήτη, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Τα «γενέθλια» του ΠΟΥ

Η 7η Απριλίου του 1948 είναι η ημερομηνία «γέννησης» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα που αφορούν τον παράγοντα που εξετάζει και κρίνει τη φυσική, ψυχολογική και πνευματική κατάσταση των ανθρώπων.

Ένα διαρκές αίτημα του ΠΟΥ τα τελευταία χρόνια από την παγκόσμια κοινότητα και ειδικά με αφορμή την πανδημία, είναι η επείγουσα δράση για την εξάλειψη των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας και την επίτευξη καλύτερης υγείας για όλους.

Η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες -ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης. Η Καθολική Κάλυψη Υγείας μέχρι το 2030, είναι το ζητούμενο για όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, στο πλαίσιο των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Υγεία: Το πιο ζωτικής σημασίας ανθρώπινο δικαίωμα

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας επικεντρώνεται στην καθολική υγειονομική κάλυψη και στον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στην πραγματοποίηση αυτής της κάλυψης.

Στο περσινό του μήνυμα για την ημέρα αυτή, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε σημειώσει πως ο μισός πληθυσμός της Γης εξακολουθεί να μην μπορεί να αποκτήσει τις βασικές υπηρεσίες υγείας που χρειάζεται. Η Καθολική Υγειονομική Κάλυψη αφορά την αλλαγή αυτού και την εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για όλους, χωρίς οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ως αποτέλεσμα.

Άλλωστε, το να έχουν άπαντες πρόσβαση και με ισότιμα κριτήρια στις υπηρεσίας υγείας, παίζει κομβικό ρόλο στην οικοδόμηση υγιών κοινωνιών και οικονομιών, καθώς και στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον κ. Γκουτέρες, «δεν πρόκειται μόνο για τη βελτίωση των υπηρεσιών», αλλά «για πολιτικές και δράσεις σε πολλούς τομείς».

Άλλωστε, εκτός από αγαθό, η υγεία είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Οι δεσμεύσεις στο να παραμείνει «ζωντανό» αυτό το δικαίωμα, είναι ζωτικής σημασίας. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι εδώ για να το υπενθυμίσει.

 

Σχετικά άρθρα

Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Αναζητείται εποχικό προσωπικό
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com