Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Όχι άλλες προχειρότητες με τους λαθρομετανάστες

Στην πολύωρη έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, για την εξαγγελθείσα ίδρυση τριών «Κέντρων Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών» σε κάθε περιφέρεια και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε στις τοπικές κοινωνίες- που την παρακολούθησαν και συμμετείχαν πλήθος συμπολιτών και φορέων- ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Ψευτογκάς, αφού έλαβε τον λόγο, είπε τα εξής:
Κύριε πρόεδρε,
Κύριε Περιφερειάρχη
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,
Αγαπητοί συμπατριώτες Δυτικομακεδόνες

Με ωραιοποιημένες φράσεις, πλειστηριασμό προεκλογικών υποσχέσεων, φράχτες και τείχη και τα ονομαζόμενα «Κέντρα Φιλοξενίας» δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
Όπως κάποτε ο αφιλόξενος Πόντος, έγινε Εύξεινος για να ξορκιστεί το κακό, έτσι και τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μετατρέπονται χωρίς κόστος, σε Κέντρα Φιλοξενίας!

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι και ιδιαίτερα το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ότι το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι μείζον ευρωπαϊκό και διεθνές, δεν είναι θέμα της Δυτικής Μακεδονίας….
Οι φράχτες και τα τείχη καταρρέουν και δεν είναι ικανά να σταματήσουν αυτό το ογκούμενο κύμα, που κρύβει πόνο, δυστυχία και τεράστια συμφέροντα.
Ας δούμε μερικές γενικές παραδοχές:
– Η Ευρώπη δεν είναι επίγειος παράδεισος, ούτε για μας ούτε για τους λαθρομετανάστες! Δείτε τα τεράστια προβλήματα του Νότου και τα νέα μνημόνια που θα ακολουθήσουν
– Η Δημοκρατία είναι άγνωστη λέξη για τους περισσότερους από αυτούς που επιχειρούν με κάθε τρόπο να περάσουν παράνομα στην Ευρώπη…
– Η πείνα και η εξαθλίωση βασιλεύει στις χώρες τους, συχνά και ο πόλεμος!
– Η κατάσταση αυτή έγινε τρισχειρότερη από τότε που αυτόκλητοι οι Δυτικοί πήγαμε δήθεν να τους εκδημοκρατίσουμε, με «έξυπνες» βόμβες, μπόλικη βαρβαρότητα και ποτάμια αίματος
– Η καπιταλιστική Δύση έχει κατά το δοκούν, άλλα μέτρα και σταθμά και αλλού ανέτρεπε εκλεγμένες κυβερνήσεις και εγκαθιστούσε δικτατορίες (Λατινική Αμερική, Αφρική) και στην Ασία δημιουργούσε με εισβολές προτεκτοράτα και δήθεν δημοκρατίες!
– Είναι γνωστό ότι ο καπιταλισμός θέλει πάση θυσία, ζωτικό γεωστρατηγικό χώρο, νέες αγορές και εργατικά χέρια. Ως σύγχρονος Μινώταυρος θέλει τους καλύτερους νέους και νέες, φτηνούς « ενιαύσιους αμνούς», θυσία για την επέκταση και σωτηρία της παντοδυναμίας του!
Όταν τα ανήσυχα και δημιουργικά νιάτα, εγκαταλείπουν «οικειοθελώς» της γή τους και ταυτόχρονα…αδειάζουν την γωνιά των ντόπιων τοποτηρητών και αφεντικών, πληρώνοντας αδρά ξεπουλώντας περιουσίες ή δανειζόμενοι,
Όταν δημιουργούν τεράστια υπεραξία, στις χώρες υποδοχής
Όταν ρυθμίζουν πιεστικά την αγορά εργασίας
Όταν παράγουν «μαύρο χρήμα» και με άλλες έκνομες δραστηριότητες( πορνεία, ναρκωτικά, παραεμπόριο κλπ)
Όταν χρησιμοποιούνται ως «Δούρειος ίππος» για τον έλεγχο χωρών είτε με την πληθυσμιακή αλλοίωση ευαίσθητων περιοχών είτε με την δημιουργία πολλαπλών προβλημάτων( οικονομική εξάντληση, θρησκευτικά, υγειονομικά ζητήματα, εγκληματικότητα κλπ) και εσωτερική πίεση,
Τότε να είμαστε σίγουροι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι το πρόβλημα θα υπάρχει, θα εντείνεται και θα μας ταλανίζει…
Δεν σας φαίνεται παράξενο και δεν σας γεννά απορίες και προβληματισμούς πόσο εύκολα περνάνε τόσες χιλιάδες λαθρομετανάστες από μια ισχυρή στρατιωτική τοπική υπερδύναμη και στρατοκρατούμενη χώρα, όπως η Τουρκία;
Είναι γνωστή η προσοδοφόρα συνεργασία διακρατικών κυκλωμάτων, που τους κατευθύνουν, ποιοι θα μας μαζέψουν τις φράουλες, τις ελιές κλπ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό…
Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου!
Η προτεινόμενη λύση από την κεντρική κυβέρνηση, είναι πρόχειρη, αποσπασματική και δεν καλύπτει ούτε τα εχέγγυα της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών ούτε διασφαλίζει τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών ούτε και το σημαντικότερο την εθνική μας ασφάλεια και ανεξαρτησία!
Η εμπιστοσύνη προς την κεντρική κυβέρνηση έχει χαθεί προ πολλού, περισσότερο δε μετά τις αλληλοσυγκρουόμενες τοποθετήσεις «ανευθυνοϋπεύθυνων» πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων που μας δίνουν απλόχερα το δικαίωμα να έχουμε και να εκφράζουμε αυτές τις απόψεις.
Αφού στη χώρα μας ,οι πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τώρα στρατόπεδα κράτησης, που έγιναν από το υστέρημα του ελληνικού λαού και διαχρονικά υπέχουν στρατηγική θέση για την άμυνα της χώρας και την διασφάλιση της ανεξαρτησίας και ελευθερίας, ιδίως σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές όπως η δική μας περιφέρεια, μετατράπηκαν σε ερείπια, χωρίς πόρτες, χωρίς παράθυρα, χωρίς δάπεδα, χωρίς άλλες υποδομές από μια ασύλληπτη λεηλασία και αδιαφορία( άραγε θα λογοδοτήσει κανείς και πότε και για αυτά;), θα μετατραπούν σε είκοσι μέρες σε χώρους διαμονής ανθρώπων με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας;
Ειλικρινά πιστεύει κανείς εδώ μέσα, ότι η κρατική μας μηχανή έχει τέτοιες ικανότητες;
Το παράδειγμα του Έβρου όπου μετά δύο χρόνια, προχτές δημοπρατήθηκε ο «φράχτης» των 12,5 χιλιομέτρων, δεν μας αφήνει καμιά χαραμάδα αισιοδοξίας!
Άλλωστε στα Γρεβενά το γνωρίζουμε καλά αυτό: 16 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό ακόμα υπάρχουν άστεγοι στα κοντέινερ, ενώ ο οικισμός μετεγκατάστασης στη θέση «πατώματα» έγινε γεφύρι της Άρτας!
Μήπως μετά το πάθος των επερχόμενων εκλογών και τον πόθο εκλογής μερικών παλαιοκομματικών πολιτικών, αφεθούν στα χέρια μας ως ωρολογιακή βόμβα, λαθρομετανάστες χωρίς φύλαξη και τροφή;
Μήπως αυτοί οι άνθρωποι με τα πολλά προβλήματα υγείας, αποτελειώσουν το ήδη προβληματικό περιφερειακό σύστημα υγείας με τις ελλείψεις ιατρών και νοσηλευτών, υγειονομικών υλικών και φαρμάκων, το κλείσιμο κλινικών και την αδυναμία εφημέρευσης και εκτέλεσης χειρουργικών επεμβάσεων;
Ποιος θα μας βοηθήσει όταν δεν μπορεί να γίνει μια πρόσληψη γιατρού και με εσωτερικές μετακινήσεις προσπαθούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων να καλύψουν τα κενά;
Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές ούτε πατριδοκάπηλοι ούτε έμποροι ψυχών και σωμάτων!
Ούτε όψιμοι λαϊκιστές είμαστε ούτε σφετεριστές θώκων!
Δυστυχώς οι σοβαρές και μόνιμες λύσεις που πρέπει να επιδιώξουμε δεν βρίσκονται εδώ αλλά στις χώρες τους και αυτό χρήζει πανευρωπαϊκής στρατηγικής, πολιτικής βούλησης και μακρόπνοου σχεδιασμού.
Οφείλουμε και πρέπει να μιλήσουμε και το κάναμε πολλές φορές για την ανάπτυξη της δικής περιφέρειας και να δημιουργήσουμε ανάπτυξη που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, θα αξιοποιεί τη γνώση, την τεχνολογία, την καινοτομία του παραγωγικού μας αξιόλογου δυναμικού και τον πλούτο της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον και στον πολιτισμό, με αειφορία, αξιοπρέπεια και εξωστρέφεια.
Δεν θέλουμε ανάπτυξη που να στηρίζεται σε ψυχία υπεραξίας από την εκμετάλλευση της δυστυχίας ανθρώπινων κουρελιών…
Αυτή η ανάπτυξη είναι τροχοπέδη, είναι μια καταστροφική και δηλητηριώδης «φούσκα»!
Ας ανοίξουμε τα μάτια και ας κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες!
Μήπως κάποιοι τώρα, αφού απαξίωσαν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, έδιωξαν τους κατοίκους και αγόρασαν «κοψοχρονιάς», θέλουν να ξεφορτωθούν το άλλοτε χρήσιμο εργαλείο τους, τους λαθρομετανάστες, που τώρα είναι άχρηστοι, αχρείαστοι και επιβλαβείς για τα νέα σχέδια ανάπλασης και εκμετάλλευσης που κυοφορούνται;
Το πρόβλημα έχει πολλές αθέατες πτυχές και δεν πρέπει επ ουδενί να το φορτωθούμε εμείς!
Μας αρκούν η περιβαλλοντική ρύπανση και η τεράστια ανεργία. Δεν θέλουμε και άλλα!
Ας αναγνωρίσουν επιτέλους όλοι την τεράστια εθνική ενεργειακή μας συμβολή και τις πληγές που σωρεύσαμε και ας μη μας κατηγορούν τουλάχιστον συλλήβδην οι αχάριστοι και για ρατσιστές !
Η πρόταση της παράταξής μας είναι ξεκάθαρη και αρνητική για την ίδρυση τέτοιων στρατοπέδων κράτησης στη Δυτική Μακεδονία.
Η απόφαση του Δήμου Δεσκάτης παρόλο που δεν βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση , ως απόφαση ενός πρωτοβάθμιου αυτοδιοικητικού οργάνου, δημοκρατικά εκλεγμένου, είναι σεβαστή.όσο σεβαστές είναι οι αποφάσεις και των άλλων Φορέων που παρευρίσκονται εδώ απόψε
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, αν παρά ταύτα ήθελε υλοποιηθεί, είναι αγώνας για τη διασφάλιση των όρων που έθεσε ο επικεφαλής της Παράταξης ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης, χωρίς όμως και να μπορούμε να τους εγγυηθούμε, γνωρίζοντας την αβελτηρία του κεντρικού κράτους.
Ως Γρεβενιώτης, ως υποψήφιος βουλευτής και Αντιπεριφερειάρχης θα ήθελα πριν κλείσω, επιτρέψτε μου κύριε πρόεδρε, να πώ και τα εξής, για μια περιοχή που με τίμησε και δεν έπαψα εδώ και χρόνια να δίνω καθημερινά μάχες και μέχρι πρόσφατα και εδώ μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για τη Δεσκάτη:
Η Δεσκάτη της εγκατάλειψης και της μεγάλης ανεργίας, έχει κάθε δικαίωμα στην ανάπτυξη, έχει δικαίωμα στο μέλλον!
Πιστεύουμε ότι της αξίζει και θα το βρει και σε άλλες πραγματικές μορφές ανάπτυξης όπως η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, της νέας τεχνητής λίμνης του Ιλαρίωνα, με τις νέες παραγωγικές δραστηριότητες στον πρωτογενή τομέα, τον αγροτουρισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό με την ανάδειξη των μοναστηριών, στην οικοτεχνία και την βιοτεχνία όπου διαθέτει μεγάλη παράδοση, γνώση και εμπειρία.
Εδώ θέσαμε όπως θα θυμάστε, τον υδάτινο πόρο για τον Παραλίμνιο Δήμο Δεσκάτης, την ολοκλήρωση των αρδευτικών Δήμητρας και Παλιουργιάς, την ύδρευση Κατάκαλης, δημόσια γή για νέους αγρότες κ.ά.
Όλα αυτά προϋποθέτουν ολοκλήρωση των στρατηγικών υποδομών, του κάθετου άξονα Ε65, του αυτοκινητόδρομου Γρεβενών Δεσκάτης, την διασύνδεσή του προς Βορράν με την Εγνατία οδό και την προέκτασή του Νότια στον στρατηγικό άξονα του λιμανιού του Βόλου μέσω Ελασσόνας –Λάρισας, καθώς και με την ολοκλήρωση ενός απαραίτητου έργου και μεγάλου εθνικού στόχου, της ξεχασμένης σιδηροδρομικής Εγνατίας!
Το οφείλουμε, είναι χρέος μας και δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε γι’ όλα αυτά!

Δημήτρης Ψευτογκάς
Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ 2007 και 2009
Υπ. Αντιπεριφερειάρχης, Περιφερειακός Σύμβουλος «Αρχή….ζουμε μαζί»

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ