Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Όταν οι στάρ έβαλαν το χακί

 Η μαμά πατρίδα δεν κάνει διακρίσεις και όταν έρχεται η ώρα καλεί στο καθήκον ακόμα και τους αγαπημένους σταρ που βρίσκονταν τότε στα ξεκινήματα.
Από τον Τζίμι Χέντριξ και τον Έλβις Πρίσλεϊ μέχρι τον Σον Κόνερι και τον Άλεκ Γκίνες,οι διασημότητες που μας χάρισαν απαράμιλλες στιγμές δάνεισαν άλλοτε τη λάμψη τους στο στράτευμα.

Ο Τσακ Νόρις φυσικά που πήγε στον στρατό για να μάθει στους αξιωματικούς πώς γίνεται το πράμα!

Ο Χιου Χέφνερ ξεκίνησε την εκδοτική του περιπέτεια υπηρετώντας τη θητεία του

Πριν ιδρύσει το θρυλικό ανδρικό περιοδικό Playboy, ο «θείος Χιου» υπηρετούσε τη θητεία του στο πεζικό των ΗΠΑ. Κατατάχθηκε το 1944, αφού αποφοίτησε από το σχολείο, στέλνοντας παράλληλα γελοιογραφίες και σκίτσα σε στρατιωτικές επιθεωρήσεις, μέχρι να πάρει τη «ροζαλία» το 1946.

Ο Τσακ Νόρις ήρθε σε επαφή με τις πολεμικές τέχνες όταν υπηρετούσε στην Κορέα

Ο σκληροτράχηλος Τσακ Νόρις κατατάχθηκε στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ το 1958 και υπηρέτησε ως αερονόμος στη Νότια Κορέα. Εκεί είδε τους ντόπιους να εκπαιδεύονται στην πολεμική τέχνη του Tang Soo Do και μαγεύτηκε. Μέχρι να φύγει από την Κορέα, είχε ήδη μαύρη ζώνη στο Tang Soo Do και καφέ ζώνη στο Τζούντο.

Ο Μπιλ Κόσμπι κατατάχθηκε στο ναυτικό και δούλεψε με τους τραυματίες του Πολέμου της Κορέας

Ο περίφημος ηθοποιός εντάχθηκε στις τάξεις του αμερικανικού ναυτικού το 1956 και υπηρέτησε σε τουλάχιστον 5 στρατόπεδα ειδικοδυναμιτών στην 4χρονη θητεία του. Ο Κόσμπι ασχολήθηκε με τη φυσιοθεραπεία σοβαρά τραυματισμένων στρατιωτών του Πολέμου της Κορέας, έργο για το οποίο έλαβε παράσημο τιμής το 2011 από το ναυτικό.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν ήδη αστέρας όταν αποβιβάστηκε στη Γερμανία

Ο «βασιλιάς» κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό τον Μάρτιο του 1958, δύο χρόνια δηλαδή αφότου τα κομμάτια του «Hound Dog» και «Heartbreak Hotel» βγήκαν στο ραδιόφωνο μετατρέποντας το άγνωστο αγόρι από το Μισισίπι στον απόλυτο ηγεμόνα του ροκ εν ρολ! «Ο στρατός μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με μένα, εκατομμύρια άλλοι έχουν καταταχθεί και δεν θέλω διαφορετική μεταχείριση από τους άλλους», δήλωσε ο Έλβις. Και ο στρατός, εισακούοντας τις παρεκκλίσεις του, τον ξαπέστειλε στη Γερμανία, όπου σε μια ευτυχή τροπή της μοίρας ο «βασιλιάς» γνώρισε τη μέλλουσα γυναίκα του, Πρισίλα Πρίσλεϊ!

Ο Σον Κόνερι απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του στο Βασιλικό Ναυτικό λόγω προβλημάτων υγείας

Ο μελλοντικός Τζέιμς Μποντ κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας σε ηλικία 16 ετών. Έπειτα από τρία χρόνια θητείας ωστόσο ο Κόνερι απαλλάχθηκε από τις υπηρεσίες του, καθώς το έλκος από το οποίο υπέφερε απειλούσε ανοιχτά την υγεία του. Επέστρεψε λοιπόν στο Εδιμβούργο, όπου δούλεψε ως χτίστης και ναυαγοσώστης, κατόπιν ως μποντιμπιλντεράς και τα υπόλοιπα είναι κινηματογραφική ιστορία.

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγγερ πέρασε χρόνο σε στρατιωτικές φυλακές

Ήταν το 1965 όταν ο 18χρονος «Εξολοθρευτής» υπηρετούσε την υποχρεωτική θητεία του στον αυστριακό στρατό. Όντας ωστόσο αρσιβαρίστας, ο Άρνι το έσκασε από το στρατόπεδο για μια ολόκληρη εβδομάδα(!) για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό «Mr. Europe». Παρά το γεγονός ότι κέρδισε την πρώτη θέση στα καλλιστεία, οι στρατονόμοι δεν χάρηκαν καθόλου και τον πέταξαν στη στρατιωτική ψειρού για μπόλικες μέρες…

Ο Κλιντ Ίστγουντ γλίτωσε από πτώση αεροσκάφους όταν υπηρετούσε στον στρατό

Ο Πόλεμος της Κορέας έδωσε στον Ίστγουντ το είδος της περιπέτειας που αναζητούσε σε όλη την κινηματογραφική του πορεία. Ο ηθοποιός υπηρετούσε ως ναυαγοσώστης και εκπαιδευτής στο κολύμπι σε κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, πριν ανέβει βαθμό και γίνει δεκανέας. Μια νύχτα λοιπόν του Οκτωβρίου του 1951, ο Ίστγουντ επέβαινε σε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος Douglas AD-1, που είχε απογειωθεί από το Σιάτλ με κατεύθυνση το Σακραμέντο, όταν βραχυκύκλωμα ανάγκασε το αεροπλάνο να καταπέσει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο Κλιντ, βαριά τραυματισμένος, κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή.

Ο Τζίμι Χέντριξ παραμελούσε τα στρατιωτικά του καθήκοντα για να παίζει κιθάρα

Όταν η αστυνομία «τσίμπησε» τον νεαρό Χέντριξ με κλεμμένο αυτοκίνητο στο Σιάτλ, του έδωσαν δύο επιλογές: ή φυλακή ή στρατός. Κι έτσι, το 1961, ο Τζίμι κατατάχθηκε σε αερομεταφερόμενη ταξιαρχία στο Κεντάκι, παίρνοντας μάλιστα και «πουλάδα». Το «κόλλημά» του βέβαια με την κιθάρα θα τον έκανε να παραμελεί σκοπιές και υπηρεσίες, συγκεντρώνοντας τόσο τη μήνη των φαντάρων όσο και των αξιωματικών. Πριν μετρήσει βέβαια άπειρες μέρες φυλακής, απαλλάχθηκε από τη θητεία του εξαιτίας τραύματος στον αστράγαλο που προκλήθηκε από ελεύθερη πτώση, και τα υπόλοιπα είναι φυσικά ροκ εν ρολ ιστορία.

Ο Τομ Σέλεκ συμμετείχε ως στρατιώτης στις ταραχές του Λος Άντζελες

Ο ηθοποιός του «Magnum P.I.» υπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά της Καλιφόρνια όταν ξέσπασαν οι διαβόητες ταραχές του Λος Άντζελες το 1965, με τη μονάδα του να λαμβάνει ενεργό μέρος στις εχθροπραξίες.

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ