Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Όλοι οι καλοί χωράνε: Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί του κόσμου

Όλοι οι καλοί χωράνε! Αυτή η έκφραση μάλλον βγήκε για το νησί Μιγκίνγκο, μία πολύ μικρή βραχονησίδα της λίμνης Βικτώρια! Εδώ και χρόνια δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη σε ποιο κράτος ανήκει καθώς Ουγκάντα και Κένυα τη διεκδικούν, χωρίς όμως αποτέλεσμα!

Εν τω μεταξύ, στο λιλιπούτειο αυτό νησί σήμερα κατοικούν άνθρωποι! Τόσοι πολλοί, που το Μιγκίνγκο, αποτελεί το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον πλανήτη! Το 1991, δύο ψαράδες από την Κένυα ψάρευαν στην περιοχή του Νείλου κοντά στη βραχονησίδα! Τα νερά φιλοξενούσαν μεγάλα κοπάδια από πέρκες και έτσι αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα! Πήγαν εκεί, έδιωξαν όλα τα φίδια που υπάρχουν πάνω του και έστησαν την πρώτη καλύβα! Σύντομα όμως, το μυστικό τους μαθεύτηκε και χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν, ο σορός αυτός από πέτρες, γέμισε ανθρώπους και καταλύματα, το ένα κολλητά με το άλλο!

Στο νησί σήμερα, όσο περίεργο και να μας φαίνεται, υπάρχουν 5 μπαρ, φαρμακείο, ξενοδοχείο (!), ινστιτούτο αισθητικής και πολλοί οίκοι ανοχής!

Όλες οι εγκαταστάσεις είναι φτιαγμένες από τσίγκο και ξύλα! Οι ψαράδες εκεί βγάζουν έως και 300 δολάρια την ημέρα από τα ψάρια που ψαρεύουν και έτσι το Μιγκίνγκο, μετατράπηκε γρήγορα σε κομβικό σημείο.

Για εμπορικούς λόγους έχει ξεσπάσει μία λυσσαλέα διαμάχη ανάμεσα στις δύο χώρες που το διεκδικούν. Γεωγραφικά βέβαια το νησί άνηκε στην Κένυα, όμως το 2009, η Ουγκάντα ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται στα δικά της χωρικά ύδατα. Οι επιθέσεις από τους πειρατές των γύρω περιοχών γίνονται όλο και συχνότερες ώσπου η κυβέρνηση της Ουγκάντα έστειλε αστυνομικές δυνάμεις για να το προφυλάξουν οπότε και ανάρτησε με το ζόρι τη δική της σημαία!

 

 

via

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ