Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 179 ΝΑΙ και 121 ΟΧΙ

– Τσίπρας: Έγκλημα το Μνημόνιο που επιδείνωσε την κρίση

– Οδηγείτε τη χώρα στη χρεοκοπία

– Βενιζέλος: Υπάρχει εθνική στρατηγική αποδεκτή από την πλειοψηφία της Βουλής

– Καμμένος: Ο Βενιζέλος ο πρωτεργάτης της καταστροφής και η ΝΔ τον χειροκροτάει

– Κουβέλης: “Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη διαραγμάτευση”

– Μιχαλολιάκος: “Ηθική και πολιτική χρεοκοπία εκτός από οικονομική”

– Παπαρήγα: “Θα μας κάνετε όλους φοροφυγάδες”

– “Μέσα – Έξω” ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που μιλάει ο Μιχαλολιάκος

Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε η συνέχεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, με τις ομιλίες βουλευτών και υπουργών. Η διαδικασία πρόκειται να κορυφωθεί τα μεσάνυχτα με τη ψηφοφορία, όπου η κυβέρνηση θα διεκδικήσει τη ψήφο εμπιστοσύνης.

Περίπου στις 22:00 ξεκίνησαν οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών με πρώτη την κ. Παπαρήγα. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Π. Καμμένος. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και στον κ. Βενιζέλο χαρακτηρίζοντάς τον πρωτεργάτη της σημερινής καταστροφής και μάλιστα σχολίασε αρνητικά το γεγονός πως χειροκροτείται από τη ΝΔ. Δήλωσε πως οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην απόγνωση, τους ζητούν να πληρώσουν φόρους που αδυνατούν να πληρώσουν και δε ζητούν από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το ΦΠΑ που χρωστάει και ανέρχεται στα 500 εκ. ευρώ. Έστειλε ηχηρό μήνυμα λέγοντας πως όποιος βάλει την υπογραφή του στη συμφωνία της SIEMENS θα πάει υπόδικος μετά από μήνυσει που θα καταθέσει με την υπογραφή του ελληνικού λαόυ. Ένταση επικράτησε στη Βουλή μεταξύ Καμμένου – Χατζηδάκη για το θέμα του αεροδρομίου και μάλιστα ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον κ. χατζηδάκη πως καλύπτει τη Χόφτικ του Αεροδρομίου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κουβέλης ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση. Ακολούθησε η ομιλία του κ. Μιχαλολιάκου πριν από την οποία και πάλι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τη Βουλή. Ο κ. Μιχαλολιάκος τόισε πως “είμαστε μία χώρα με νεκρούς συνταξιούχους” κια πως η κυβέρνηση δεν επεισε πως το Μνημόνιο θα μας σώσει. Είναι αντίθετος με “το ξεπούλημα” και άρα δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κατέληξε πως η χρεοκοπία δεν είναι μόνο οικονομική αλλά ηθική και πολιτική. Στη συνέχεια έκανε παρέμβαση ο κ. Στουρνάρας και μετά το λόγο πήρε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος δήλωσε πως υπάρχει εθνική στρατηγική, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία της Βουλής. “Να μη χαραμίσουμε την προοπτική της χώρας σε μια στείρα παλαιοκομματική μικροκομματική αντιπαράθεση” τόνισε.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας μίλησε σε έντονο τόνο και κατηγόρησε τον Βενιζέλο λέγοντας πως αν και έχει την πλήρη ευθύνη για την “τραγωδία”, τώρα κάνει αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ από τη συμπολίτευση. Χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση ως “Μερκελιστές” και τόνισε πως η Μέρκελ οδηγεί την Ευρώπη στη διάλυση. Τόνισε πως το Μνημόνιο έινια οικονομικό έγκλημα, το οποίο αν και δεν έφερε την κρίση σίγουρα την επιδείνωσε.

Τελευταίος, λίγα λεπτά πριν τη ψηφοφορία ο πρωθυπουργός απάντησε στον κ. Τσίπρα πως οι ιδιωτικοποίησεις αφορούν αδρανή περιουσία η οποία θα αξιοποιηθεί κια θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Εξαπέλυσε επίθεση προς τον Τσίπρα και χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ “αβανταδόρους του λόμπυ της δραχμής”. Συνέχισε λέγοντας “Παίζετε το ίδιο παιχνίδι με εκείνους που θέλουν να διώξουν την χώρα από το ευρώ. Μιλάτε σαν εκπρόσωποι της πάσης φύσεως Φωτόπουλων”. Κάλεσε τον Τσίπρα να αφήσει τα “παχιά λόγια”, τις απειλές και το παραμύθι του φόβου και αν είναι λάθος οι αποκρατικοποιήσεις να κλείσει τον ίδιο πρώτο στη φυλακή. “Πριν δυο μήνες ήσασταν κάθετοι στην ακύρωση του μνημονίου και μετά αλλάξατε στάση όταν καταλάβατε ότι αυτά δε γίνονται. Παίζετε το παιχνίδι όσων δε μας θέλουν στο ευρώ” συνέχισε. Θέλετε περισσότερο κράτος κι έχετε αλλεργία στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις. “Κάνατε ότι μπορείτε για να μείνουμε χωρίς συμμάχους στο εξωτερικό” τόνισε. “Κανείς δεν είναι αναμάρτητος όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες. Το ποιός έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες το έκρινε ο λαός προεκλογικά. Τρία κόμματα συνεργάζονται σήμερα για να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα” συμπλήρωσε. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα εμμέσως πλην σαφώς για οίηση, έπαρση και μεγαλομανία και κατέληξε ότι “το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να καούν τα πάντα για να κυβερνήσετε”. “Ευτυχώς δεν παίρνουμε στα σοβαρά τις απειλές σας να μας κλείσετε φυλακή. Χαιρετίζω όσους στηρίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και σας καλώ να ψηφίσετε τις προγραμματικές δηλώσεις” δήλωσε ο Α. Σαμαράς. Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας “Να σεβαστούμε ενωμένοι την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός”.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία. Στη συνέχεια, με 179 ψήφους υπέρ η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έλαβε την εμπιστοσύνη της Βουλής των Ελλήνων. Σε σύνολο 300 ψηφισάντων βουλευτών, ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι 129 βουλευτές της ΝΔ, οι 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι 17 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Κατά ψήφισαν 121 βουλευτές: οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας, δήλωσε πως ανάμεσα στους βασικούς στόχους του υπουργείου έιναι:
• Η δημοσιονομική προσαρμογή και η ενίσχυση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας με ταχύτατα συρρικνούμενα τα «δίδυμα» ελλείμματα.
• Η μείωση του χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.
• Η επαναφορά της χώρας σε θετικούς και διατηρήσιμους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης.

Μίλησε για περιορισμό των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς απολύσεις όμως, και τόνισε τα χρονικά περιθώρια για απογραφή των συνταξιούχων, τα οποία αν προσπεραστούν θα πάψει η καταβολή της σύνταξης.

Στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ανέλυσε το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο εκτός από τις αποκρατικοποιήσεις, έρχονται και σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία. Μέχρι στιγμής εντύπωση έχει προκαλέσει η ομιλία του υπ. Παιδείας για τις αλλαγές που θα γίνουν και πάλι στις Πανελλήνιες, η ομιλία του υπ. Διακαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη σχετικά με την αντίθεσή του για το άνοιγμα του επαγγέλματος του δικηγόρου και του υπ. Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια, σχετικά με τους λαθρομετανάστες και την αύξηση της εγκληματικότητας, τη Χρυσή Αυγή που προσπαθεί να υποκαταστήσει το εργο της ΕΛΑΣ και τέλος την αδυναμία αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

 

 

NewsIt.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ