Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Χ. Ταγάρας : « Όσκαρ υποκριτικής στη Δημοτική Αρχή Γρεβενών. Καταγγέλλω το πρόβλημα. Στην «εντατική» Βάρη και Έξαρχος»

 Στους κατοικοδημότες και στους επισκέπτες των οικισμών Βάρης και Εξάρχου του Δήμου Γρεβενών, την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και την πρώτη ημέρα του Πάσχα, υπήρχε θυμός, αγανάκτηση, απογοήτευση, και άρνηση στην καρτερικότητα των υποσχέσεων που προσπάθησαν να δώσουν οι Δημοτικοί μας «άρχοντες», αφού δεν έγινε η καθιερωμένη αποκομιδή των σκουπιδιών.

Για το πρόβλημα ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Ουζουνίδης.

Γιατί δεν ενημερώθηκε ο Δήμαρχος; Γιατί να μην γνωρίζει και ο Δήμαρχος το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μόνο στους συγκεκριμένους οικισμούς κατά τις ημέρες του Πάσχα;

Οι κάδοι απορριμμάτων ήταν ασφυκτικά γεμάτοι και επειδή δεν μπορούσαν να δεχθούν άλλα σκουπίδια υπήρχαν και σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους -γνωστό φαινόμενο- τους οποίους έσερναν τα αδέσποτα σκυλιά.

Εκτός τούτου υπήρχε και ο μεγάλος κίνδυνος για την υγεία των Δημοτών και των επισκεπτών.

Το πρόβλημα επιδεινώθηκε και από τις πάρα πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες των ημερών.

Ας λάβουμε υπόψη ότι τις ημέρες αυτές στους οικισμούς μας είχε μια αύξηση επισκεπτών πάνω από 500%.

Δεν γνωρίζω αν θα έπρεπε μετά τα προαναφερόμενα και την ενημέρωση που έγινε στους Δημοτικούς μας «άρχοντες», στο λεξικό και δίπλα στην λέξη «ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ» να υπήρχαν φωτογραφίες κάποιων Δημοτικών μας «αρχόντων».

Ας το σκεφτούν λίγο καλύτερα οι Δημοτικοί μας «άρχοντες» αν δεν θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους με την λέξη «ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ».

Ας γνωρίζουν ότι η άσκηση των καθηκόντων έχει ευθύνες.

Οι απαντήσεις βέβαια που έδωσαν στις οχλήσεις μας για το πρόβλημα,  θα τις χαρακτήριζα λίαν επιεικώς παιδικές.

Ας γνωρίζουν οι Δημοτικοί μας «άρχοντες» ότι τις υποσχέσεις, αυτοί που τις δίνουν θα πρέπει να τις μετατρέπουν σε πράξεις.

Σε καμιά περίπτωση το «συγνώμη» και «οι καλές προθέσεις τους» δεν μας αρκούν.

Αυτό που εισπράξαμε από κάποιους Δημοτικούς «άρχοντες» του Δήμου Γρεβενών ειδικά αυτές τις ημέρες του Πάσχα,  ήταν η εγκατάλειψη, η ταλαιπωρία μας, και η αδιαφορία τους.

Το «συγνώμη» του Αντιδημάρχου καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών κ. Παλάσκα, αλλά και του Αντιδημάρχου κ. Γ. Ουζουνίδη, κατά την προσωπική μου άποψη είναι αυτό που θα μπορούσε να τους δώσει το Όσκαρ υποκριτικής.

Καταγγέλλω το πρόβλημα στους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Δασταμάνη, Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διεύθυνση Διοίκησης-Προστασίας του Πολίτη και Διεύθυνση Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών) και παρακαλώ για τις δικές τους ενέργειες.

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε έναν Δήμο όπου οι πολίτες του για να διεκδικήσουν ακόμη και τα αυτονόητα, πρέπει να καταφεύγουν σε ικεσίες προς τους σημερινούς και όχι μόνιμους  διαχειριστές του Δήμου.

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε την υποτιμητική και αλαζονική συμπεριφορά όσων ασχολούνται με τα κοινά, αλλά ούτε και να ξευτελίζουν τις αρχές της κοινωνίας και των πολιτών, αλλά ούτε και να καταργούν τους κανόνες δικαίου.

Θυμίζουμε και ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι Δημοτικοί μας «άρχοντες», ότι στους πολίτες και στην κοινωνία του Δήμου Γρεβενών,  οι περισσότεροι κατοικοδημότες είναι ενεργοί πολίτες και όχι  συμβιβασμένοι πολίτες.

Θυμίζουμε τους Δημοτικούς μας «άρχοντες» ότι το καπάκι μπορεί να  μην έχει εκτιναχθεί ακόμα, αλλά το καζάνι βράζει.

Θυμίζουμε τους Δημοτικούς μας «άρχοντες» ότι οφείλουν και πρέπει να συνεργάζονται με τους κατοικοδημότες για την επίλυση των προβλημάτων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η καλύτερη λειτουργία των θεσμικών τους υποχρεώσεων, αλλά και να εξασφαλίζεται η κοινωνική ειρήνη την οποία πρέπει όλοι μας να προστατεύουμε ειδικά αυτήν ην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Θυμίζουμε τους Δημοτικούς μας «άρχοντες» ότι μόνο στα παραμύθια ο καλός Βασιλιάς βασιλεύει ως το θάνατό του, διότι απλά κατά τον μύθο είναι δίκαιος.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι Δημοτικοί μας «άρχοντες» δεν διάβασαν ποτέ παραμύθια, παρά το ότι προσπαθούν να μας παραμυθιάζουν.

Και οι ψηφοφόροι ας το καταλάβουμε καλά ότι πρέπει να πάψουμε να παίζουμε τον ρόλο του πιστού ψηφοφόρου που κάνει ότι του λένε χωρίς ελεύθερη βούληση, αφού αυτή είναι που διαφοροποιεί τους ανθρώπους από τα ζώα.

Αν υπάρχουν ακόμη τέτοιοι, δεν μπορούν να έχουν οράματα για τίποτε.

Αλήθεια στα χωριά των Δημοτικών μας «αρχόντων» έγινε η αποκομιδή των σκουπιδιών κατά τις ημέρες του Πάσχα; (πληροφορίες λένε ότι ΝΑΙ στα χωριά τους έγινε και το Μεγάλο Σάββατο και καλώς έγινε, αλλά έπρεπε να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου).

Η χρόνια πλέον αδυναμία του Δήμου να πείσει ότι είναι αποτελεσματική και δίκαιη, παράγει μια γενικευμένη αίσθηση αδικίας που προκαλεί οργή και λειτουργική ανικανότητα.

 

ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΔΗΜΟΤΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΡΗΣ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ