Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Χρειάζεσαι το επίδομα θέρμανσης; Απόδειξέ το!

Επίδομα θέρμανσης ακούνε, αλλά επίδομα θέρμανσης δεν βλέπουν οι δικαιούχοι, αν και σε περίπου δύο εβδομάδες θα αρχίσει η διανομή πετρελαίου.

Στο υπουργείο Οικονομικών το θέμα είναι ακόμη «στον φούρνο», αφού επεξεργάζονται όλα τα πιθανά σενάρια βλέποντας πως ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, καθώς ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας τα πρώτα κρύα θα κάνουν το αμέσως επόμενο διάστημα την εμφάνισή τους.

Στην κυβέρνηση εξετάζουν το σενάριο να δοθεί προκαταβολικά μέρος του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους, με βάση εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες για την αγορά πετρελαίου. Εξετάζεται παράλληλα ένας τρόπος ώστε να εξασφαλιστεί πως όσοι λάβουν το επίδομα θα το χρησιμοποιήσουν για την αγορά πετρελαίου, και όχι -όπως είναι πολύ πιθανό- για να καλύψουν κάποιες άλλες ανάγκες τους.

Ομως και η τρόικα έχει ενστάσεις για το θέμα της προκαταβολής, καθώς θεωρεί ότι είναι πιθανόν να λάβει κάποια οικογένεια τα χρήματα του επιδόματος αλλά τελικά να μην τα χρησιμοποιήσει για προμήθεια πετρελαίου, αλλά για να καλύψει το κόστος π.χ. του ηλεκτρικού ή της αγοράς καυσόξυλων.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έχει εκφράσει την άποψη ότι για να αποφευχθεί το φαινόμενο κάποιος να λάβει το επίδομα θέρμανσης και να μην το χρησιμοποιήσει στην αγορά πετρελαίου, να δοθεί αυτό σε δύο δόσεις (π.χ. μία προκαταβολή και μία εξόφληση) και η δεύτερη δόση να δοθεί μόνο με την ηλεκτρονική απόδειξη ότι όντως έγινε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Με αυτήν την πρόταση και τα νοικοκυριά μπορούν να λάβουν μέρος των χρημάτων προκαταβολικά, ώστε να πάρουν μία «ανάσα» για να προχωρήσουν σε αγορά πετρελαίου, και το κράτος δίνοντας τη δεύτερη δόση να είναι σίγουρο ότι τα χρήματα αυτά αφορούν αποκλειστικά το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τάσσεται υπέρ του να δοθεί ως επιταγή-προκαταβολή το ποσό του συνολικού επιδόματος προκειμένου να μην προκύψουν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πέρυσι, που ενώ κάποιοι το δικαιούντο, δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο γιατί δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν το συνολικό κόστος αγοράς. Πάντως όπως και να ‘χει, εντός του προσεχούς δεκαημέρου θα πρέπει να έχει βρεθεί τρόπος καταβολής του επιδόματος θέρμανσης γιατί ο χρόνος πιέζει και η αγορά πετρελαίου στενάζει.

 

 

 

Espressonews.gr

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ