Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Φλώρινα: Νεκρή από χτύπημα αυτοκινήτου, η αρκούδα που βλέπετε!

Το περιστατικό συνέβη κοντά στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, στον επαρχιακό δρόμο προς το Φυλάκιο Κρυσταλλοπηγής, όπου κάτοικος της περιοχής εντόπισε νεκρή την αρκούδα. Πρόκειται για το 3ο τροχαίο στο συγκεκριμένο τμήμα της Οδού Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου», έσπευσε στην περιοχή και διαπίστωσε ότι η αρκούδα, ένα ενήλικο αρσενικό, βάρους 150 κιλών, χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα πριν από περίπου 5 ημέρες. Το άτυχο ζώο δεν κατέληξε ακαριαία και έτσι σύρθηκε στο πρανές του δρόμου όπου και κατέληξε.

Ο οδηγός δεν ενημέρωσε ούτε τις Τοπικές Αρχές ούτε τον «Αρκτούρο» για το περιστατικό. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης, «τροχαία ατυχήματα με θύματα ήμερα και άγρια ζώα της ελληνικής πανίδας καταγράφονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και αποτελούν σημαντική αιτία θνησιμότητας για κάποια είδη, σοβαρή απειλή για την επιβίωση άλλων, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν και σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των οδηγών».

Παράλληλα ο «Αρκτούρος» έχει θέσει σε λειτουργία το Εθνικό Παρατηρητήριο Τροχαίων Ατυχημάτων(Άγριας) Πανίδας, σε συνεργασία με την εταιρία κινητής επικοινωνίας Vodafone, προκειμένου να γίνεται η επίσημη καταγραφή των ατυχημάτων.

Μετά την εγγραφή του στο σύστημα ο κάθε πολίτης μπορεί να καταχωρήσει, μεταξύ άλλων, δεδομένα σχετικά με το είδος του ζώου που σκοτώθηκε σε κάποιο τροχαίο ατύχημα, την τοποθεσία του ατυχήματος ή ακόμα και στοιχεία που αφορούν στην κατάσταση του οδικού δικτύου στο συγκεκριμένο σημείο.

Κάθε παρατηρητής έχει επίσης τη δυνατότητα να “ανεβάσει” και φωτογραφίες από το ατύχημα. Όλα τα στοιχεία που καταχωρούνται, επεξεργάζονται από την επιστημονική ομάδα της οργάνωσης και αφού εγκριθούν, δημοσιεύονται. Μόνο τα δημοσιευμένα στοιχεία απεικονίζονται στην αρχική σελίδα με τον χάρτη της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ