Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Φάρμακα και από τα σούπερ μάρκετ

«Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αποφάσεις στην κατεύθυνση της φιλελευθεροποίησης της αγοράς διάθεσης φαρμάκων, υπό το βάρος της ακαμψίας της συνδικαλιστικής ηγεσίας των φαρμακοποιών», τόνισε ο Ανδρ. Λυκουρέντζος. Εντονη η αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Τη χορήγηση φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ προωθεί το υπουργείο Υγείας. Η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς είναι προ των πυλών, με δικαιολογία τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

Την ανακοίνωση έκανε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο 11ο ετήσιο συνέδριο «HealthWorld», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

«Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αποφάσεις στην κατεύθυνση της φιλελευθεροποίησης της αγοράς διάθεσης των φαρμάκων, υπό το βάρος της ακαμψίας της συνδικαλιστικής ηγεσίας των φαρμακοποιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος, για να επισημάνει: «Ως πολιτική ηγεσία οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την άμεση και άνετη πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας και να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη διάθεση φαρμάκων σε όσους έχουν ανάγκη και πάσχουν».

Αποχωρώντας από το συνέδριο, ο υπουργός ρωτήθηκε τι εννοεί με τις παραπάνω αναφορές και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διάθεσης των φαρμάκων και από τα σούπερ μάρκετ.

Η διαμάχη
Η δήλωσή του ενδέχεται να εντάσσεται στο πλαίσιο της κόντρας υπουργείου Υγείας και φαρμακοποιών σχετικά με τις κινητοποιήσεις για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής (ΦΣΑ) συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, ο φαρμακοποιοί του Πειραιά πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ η γενική συνέλευση των 167 αντιπροσώπων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφασίζει το Σάββατο.

Προκάλεσε, ωστόσο, την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών. Κύκλοι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) σχολίαζαν χθες ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους πως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν διατίθεται προς πώληση.

Είναι ένα ύψιστο αγαθό που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο έντονων και ακραίων αντιπαραθέσεων. Ο φαρμακευτικός κλάδος -σημειώνουν- αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της κοινωνικής ασφάλισης και αυτόν το ρόλο θα συνεχίσει να επιτελεί και στο μέλλον.

«Εκβιάζουν»
«Τα τελευταία δύο χρόνια, οι υπουργοί εκβιάζουν τους φαρμακοποιούς γιατί δεν έχουν να τους πληρώσουν», ανέφερε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος. Από την όλη στάση του υπουργού -είπε- συμπεραίνουμε ότι δεν είναι σε θέση να υλοποιήσουν το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης που ανακοίνωσαν.

Την αντίθεσή του στο «άνοιγμα» της αγοράς φαρμάκου εξέφρασε και το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Το άνοιγμα -τονίζει- θα διογκώσει τη φαρμακευτική δαπάνη, μετακυλώντας το κόστος της φαρμακευτικής περίθαλψης στον ίδιο τον ασθενή.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι θα προκύψουν ασθενείς πολλών ταχυτήτων και την υγεία τους θα βρίσκουν πλέον μόνον όσοι μπορούν να την ακριβοπληρώσουν.

ΕΟΠΥΥ – ΕΣΥ
Στο 1,8 δισ. € οι οφειλές για φάρμακα

Στο 1,8 δισ. ευρώ έχουν ανέλθει οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων για φάρμακα. Μόνον ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 720 εκατομμύρια, ανέφερε στο συνέδριο «HealthWorld» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Κων. Φρουζής, σημειώνοντας ότι οι εταιρείες του κλάδου έχουν να πάρουν χρήματα από το 2006! Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ αναγνώρισε την ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το ethnos.gr αναφερόμενος στα χρέη, ο υπουργός Υγείας είπε ότι διαφωνεί με όσους «θεωρούν τους φίλους, εταίρους και δανειστές μας ως υπαίτιους για τη δυσμενή οικονομική συγκυρία της χώρας». Επανέλαβε ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για τα οποία έχει δεσμευτεί το υπουργείο Υγείας.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ