Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

H υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σιάτιστα-Το δώρο του Περιφερειάρχη και ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου

Πάνδημη και με τιμές αρχηγού κράτους ήταν η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Σιάτιστα, το απόγευμα της Πέμπης πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην περιοχή. Η επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στη Σιάτιστα συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την ανέγερση του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Δημητρίου, προστάτη της πόλης, που εορτάζει σήμερα.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην είσοδο της πόλης υποδέχθηκαν καβαλάρηδες, ενώ στο προαύλιο του δημαρχείου τον υποδέχθηκε η Δήμαρχος Παναγιώτα ορφανίδου, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, ενώ άγημα του στρατού απέδωσε τιμές.

Ο κ. Βαρθολομαίος χαιρέτισε τους πιστούς στο προαύλιο του δημαρχείου και μεταξύ άλλων έπλεξε το εγκώμιο του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Παύλου υπογραμμίζοντας, ότι μέσα σε αυτή την περίοδο της «γενικής κρίσης» επιτελεί «έργο παρακλήσεως και πνευματικής καθοδηγήσεως του λαού» και «δε χαϊδεύει τα αυτιά του», αλλά τον «διορθώνει» και τον «οικοδομεί», όπως σημειώνει η εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ.

Ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι η πραγματική αιτία της κρίσης «είναι πρωτίστως πνευματική και ηθική και όχι οικονομική», 

λέγοντας ότι «προ της υλικής χρεοκοπίας προηγήθη η πνευματική» και «τώρα υφιστάμεθα τας τραγικές συνέπειας αυτής της πορείας, δίχως Θεόν, η οποία οδηγεί προς την καταστροφή». Πρόσθεσε, ότι διέξοδος είναι η μετάνοια και η επιστροφή στον Χριστό και την εκκλησία του.

«Η επίσκεψη σας στην πόλη της Σιάτιστας και στην Ελλάδα γενικότερα, κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε αποτελεί ηθική ενίσχυση, μας δίνει δύναμη και κουράγιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε με υπομονή την μεγάλη κρίση που βιώνει η χώρα μας και κατ” επέκταση διέρχεται ο λαός μας» υπογράμμισε καλωσορίζοντας και προσφωνώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη, η δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου.

Αργότερα τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου, παρουσία των αρχών, ενώ ο περιφερειάρχης κ. Δακής τίμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας κ. Θεοδωρίδης.

 

Λαμπρός ηταν ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου,πολιούχου της Σιάτιστας, την Παρασκευή, αφού η πόλη φόρρεσε τα γιορτινά της, το πρωί τελέστηκε η Πατριαρχική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

 

Μετά την Πατριαρχική Θεία λειτουργία ακολούθησε η προσφώνηση  υπό του Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλου και η ομιλία του Παναγιώτατου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλατζής.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου, ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Δακής και πλήθος πιστών.

 

Πηγή: kozanimedia.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ