Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Υπογράφθηκε η χρηματοδότηση των 500.000,00€ για την κατασκευή της γέφυρας στη Σιούτσα (20/1/2012)

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Δεσκάτης με το Βουλευτή του Νομού κ. Αθανάσιο Χαντάβα, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γεώργιο Δασταμάνη, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους πολίτες του Δήμου ότι έχει υπογραφεί από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Θάνο Μωραΐτη η σχετική Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία το έργο της κατασκευής της γέφυρας στη Σιούτσα εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και χρηματοδοτείται με το ποσό των 500.000,00€.

Ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Μίγκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα και στην πράξη ότι είναι δυνατή η επίτευξη ενός κοινού στόχου, όταν τον διεκδικούμε και παλεύουμε γι΄αυτόν όλοι μαζί.

Από την πρώτη στιγμή, με το ξεκίνημα της διακυβέρνησης του Καλλικρατικού Δήμου Δεσκάτης, μαζί με το Βουλευτή του Νομού και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Χασίων, βάλαμε ως στόχο την κατασκευή της γέφυρας στη Σιούτσα.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτεύχθηκε κατόπιν συντονισμένων και αδιάλειπτων ενεργειών όπως η επίσκεψη μου μαζί με το Βουλευτή στον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία, ο Υπουργός, ενημερώθηκε για την επικινδυνότητα του χειμάρρου της Σιούτσας που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του συμπατριώτη μας Νίκου Προύφα. Η ανταπόκριση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και της στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν αμεσότατη, καθώς εντός των επόμενων ημερών έγινε η παραλαβή της στρατιωτικής γέφυρας τύπου Belley μήκους 92 μέτρων.

Επίσης, οι συνεχείς επαφές, δικές μου και του Βουλευτή, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και η αποστολή, στις 27 Δεκεμβρίου, επιστολής με θέμα την άμεση χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής της γέφυρας, συνέβαλαν στην ευαισθητοποίηση και στη δέσμευση προσωπικά του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Υφυπουργού κ. Θάνου Μωραΐτη στο Βουλευτή Γρεβενών, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στις 5 Ιανουαρίου 2012, για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τέλος, μόλις ενημερώθηκα από το Βουλευτή του Νομού για τη θετική εξέλιξη του ζητήματος, ενημέρωσα τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Δασταμάνη, ζητώντας τους την υποβολή της πρότασης ένταξης και του τεχνικού δελτίου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο και στάλθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα.

Ο Δήμος Δεσκάτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα προβεί άμεσα στη δημοπράτηση και στη κατασκευή της γέφυρας.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους Υπουργούς κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και κ. Θάνο Μωραΐτη που ανταποκρίθηκαν στο πάγιο αίτημα της περιοχής μας.

Επίσης να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Γεώργιο Δασταμάνη για την συμβολή τους στην επίτευξη του στόχου.

Τέλος, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, προσωπικά και εκ μέρους των πολιτών του Δήμου, το Βουλευτή κ. Αθανάσιο Χαντάβα ο οποίος από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα «το πήρε πάνω του», το πίστεψε και μετά από αλλεπάλληλες επαφές, που είχαμε από κοινού ή και μόνος του, με κυβερνητικά στελέχη, καταφέραμε να έχουμε αίσιο αποτέλεσμα.»

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ