Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τροπολογία υπ. Εσωτερικών: Διευκολύνσεις σε οφειλέτες προς ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΔΕΥΑ

Και στους προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων των ΟΤΑ, οι οποίοι απολύονται αυτοδίκαια από την υπηρεσία τους, παρέχεται η δυνατότητα να παραμένουν μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση νέων προϊσταμένων. Και αυτό εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους. Αυτό ισχύει σήμερα για τους προϊσταμένους των γενικών Διευθύνσεων των υπουργείων.

Η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται σε τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τα οικονομικά των κομμάτων – έχει εισαχθεί για συζήτηση στη Βουλή. Η συμπλήρωση αυτή θεωρήθηκε από την κυβέρνηση εξαιρετικώς επείγουσα, «αφενός μεν για λόγους ομοιόμορφης εφαρμογής του δικαίου, αλλά και για λόγους διασφάλισης της αποτελεσματικής λειτουργίας των ΟΤΑ που αποστερούνται πολύτιμων και εμπειρότατων στελεχών τους».
Ιατρός εργασίας
Παράλληλα, πλέον είναι δυνατή η σύναψη από τους ΟΤΑ συμβάσεων μίσθωσης έργου με ιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας, ή δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παρέχουν συναφείς υπηρεσίες. Τίθεται ως προϋπόθεση να μη διαθέτει ο φορέας τακτικό προσωπικό για αυτή την ανάγκη.
Σημειώνεται στη διάταξη ότι «νομίμως έχουν καταρτισθεί συμβάσεις μίσθωσης έργου ή παροχής υπηρεσιών μεταξύ ΟΤΑ και ιδιωτών για τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφαλείας των εργαζομένων, βάσει των διατάξεων του ν. 3850/2010 καθώς και του προϊσχύσαντος ν. 1568/1985.
Διακανονισμός
Επίσης, προωθούνται με την τροπολογία ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οφειλετών προς τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, των ΟΤΑ και την εξυπηρέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων ενώ επιδιώκεται η βελτίωση της εισπραξιμότητας βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αυτά.
Επεκτείνεται η δυνατότητα ρύθμισης βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών, εκτός από αυτές προς τους δήμους και προς τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) αυτών, κατόπιν σχετικής απόφασης των διοικητικών συμβουλίων τους. Πλέον στο πεδίο εφαρμογής για διακανονισμό περιλαμβάνονται οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις 14 .4.2014 (ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4257/2014) έως και τις 15.9.2014.
Με τις προτεινόμενες διατάξεις παρατείνεται ως 14 Νοεμβρίου 2014 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής, εκ μέρους του οφειλέτη, της προβλεπόμενης αίτησης υπαγωγής των οφειλών του προς ΟΤΑ α’ βαθμού καθώς και προς ΝΠΔΔ αυτών. Παράλληλα, καθορίζεται η διαδικασία για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών στην περίπτωση των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ, δεδομένου ότι αυτά δεν είχαν συμπεριληφθεί μέχρι τώρα. Επίσης, οφειλές προς τις ΔΕΥΑ (δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης), οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 30.9.2014, δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν έκδοσης σχετικής απόφασης του διοικητικού συμβουλίου.
Θα μπορούν να προχωρούν σε ρύθμιση βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών με απαλλαγή έως 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής (τόκους υπερημερίας).

tovima.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ