Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Παρακολούθησα με προσοχή από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του τόπου μας , την προεκλογική φιέστα του Δημάρχου για τα τρία (3 ) δήθεν δημιουργικά χρόνια της θητείας του και χωρίς διάθεση αντιπολίτευσης, έχοντας την υποχρέωση να αντιπαρατεθώ στον λαϊκισμό, με πολιτική ευθύνης, καλοπροαίρετη, αντικειμενική και εποικοδομητική κριτική παρατηρώ τα εξής:

Όσο και αν προσπάθησε ο Δήμαρχος να κρυφθεί πίσω από τα ρητορικά σχήματα και αναφορές στα έργα του, πίστευε προφανώς πως απευθυνόταν σε δημότες που δεν κατοικούν στα Γρεβενά.

Ένας προγραμματικά κενός, αλλά επικοινωνιακά «αισιόδοξος» λόγος μία πληκτική φλυαρία. Λόγια του αέρα!

Η κυρίαρχη τάση σήμερα από τη Δημοτική Αρχή, είναι να λέγεται μόνο εκείνο, που είναι ευνοϊκό και να αποσιωπούνται τα άλλα, τα πολλά, τα αρνητικά.

Δεν ξέρουμε τι γίνεται στο «Βοήθεια στο Σπίτι», το βλέπουμε να σχοινοβατεί, οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται, πώς να προσφέρουν υπηρεσίες;

Όμως πρέπει να πάρει θέση ο Δήμαρχος. Ο θεσμός αυτός είναι απαραίτητος στη κοινωνία;

Αν είναι, και οπωσδήποτε είναι, γιατί δεν δημιουργούνται οργανικές, θέσεις όπως έγινε στη θητεία μου με τους σχολικούς φύλακες, ώστε να τακτοποιηθούν οι εργαζόμενοι σ΄αυτό, στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και στους βρεφονηπιακούς και τα άλλα προγράμματα;

Oι συμπολίτες μας με αναπηρία που εργάζονται στο Δήμο, αφέθηκαν στην τύχη τους, δεν αξιοποιούνται κατάλληλα. Πριν από λίγους μήνες που δεν πληρωνόταν οι μισθοί τους, τους παρέπεμπε στον π. Δήμαρχο που τους προσέλαβε, σήμερα επαίρεται για την δήθεν τακτοποίησή τους.

Νέες θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται, σε αντίθεση με την δική μας πολιτική, που δημιουργήσαμε εκατοντάδες θέσεις δουλειάς.

Αλήθεια πόσες νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στη τριετή θητεία του δημάρχου;

Ισως όμως έχει μεγαλύτερη αξία για τον Δήμαρχο, το ποιος θα εργασθεί, παρά πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν ;


Παρακολούθησα με προσοχή τον τομέα των έργων, δεν θα μπώ στο πειρασμό να αντιπαρατεθώ σ΄αυτά, ούτε θα σχολιάσω τα μεγαλόπνοα έργα του, της πνευματικής αποκομμιδής, της τηλεθέρμανσης με ιδιώτη και τον τρόπο που την φαντάζεται ο Δήμαρχος, το περίφημο εμπορικό του κέντρο κ.λ.π.

Απ εδώ και μπρός μέχρι τις Δημοτικές εκλογές σε τακτά χρονικά διαστήματα , θα καταθέτω δημόσια τις θέσεις μου για τα έργα που ακύρωσε ο Δήμαρχος, αυτά που ανέβαλε, αυτά που ολοκλήρωσε, αλλά και αυτά που προετοιμάζει…!!!

Δεν είδα μέχρι σήμερα να εκτελείται, ούτε ένα νέο έργο του ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να εκτελούνται τα δημοπρατημένα έργα από τη δική μου θητεία. ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

Είπα και άλλη φορά, θα συγχαρώ δημόσια την Δημοτική Αρχή, μόλις δημοπρατήσει ένα νέο δικό της έργο, που να έχει ενταχθεί στα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Διαπίστωσα την συνήθη πρακτική του Δημάρχου να παρουσιάζει το επιθυμητό ως άμεσα πραγματοποιήσιμο. Οι προτάσεις του να εξαντλούνται σε γενικότητες και αοριστολογίες, χωρίς κόπους και προσπάθειες, χωρίς διεκδικήσεις, απέναντι στην κεντρική εξουσία.

Επτά χρόνια τώρα που ασχολείται με τα Δημοτικά θέματα έχει πολιτευθεί ως δημαγωγός. Ως αντιπολιτευόμενος επέλεξε μια τραχύτητα πολιτικής, έλεγε πάντα ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, προσπαθούσε να μη εμφανίζεται το έργο της τότε Δημοτικής Αρχής και κόντραρε την πρόοδο των έργων.

Ως Δήμαρχος δεν είχε ποτέ το θάρρος να πάρει μια απόφαση της προκοπής.

Αυτό που απουσιάζει σήμερα από το Δήμαρχο, είναι η ισχυρή βούληση – τα κότσια- να εφαρμόσει δύσκολες αλλά απαραίτητες αλλαγές, με πολιτικό κόστος.

Δεν έχει βιωματική αίσθηση των προβλημάτων, δεν παθιάζεται με τον τόπο.

Εμφανίζεται σαν να θέλει να σώσει τα Γρεβενά αλλά το πρόβλημα είναι πως θα σωθούν τα Γρεβενά από αυτόν.

Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο, τον υπενθυμίζω ότι η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από τοπικούς άρχοντες και όχι από κομματικούς παράγοντες, και ότι όλοι μας κρινόμαστε όχι από τα όσα λέμε, ούτε από τις προθέσεις μας, αλλά από τις πράξεις μας .

Επίσης δεν πρέπει να λησμονεί ότι διοικεί ανθρώπους, σύμφωνα με το νόμο και όχι για πάντα: «τον άρχοντα δει μεμνήσθαι, ότι ανθρώπων άρχει, ότι κατά νόμον άρχει και ότι ουκ αεί άρχει»

Σάκης Ζιώγας.

πρώην Δήμαρχος Γρεβενών

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ