Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τριήμερο διαβουλεύσεων για το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Γρεβενά. Το Υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται πως μετά από αυτές τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα , έχει ήδη πειστεί πως ορθά ¨σχεδίασε και ανακοίνωσε τον αριθμό των τριών δήμων στο Νομό Γρεβενών¨. Έτσι συμπίπτουν με τις βασικές αρχές του σχεδίου ¨ Καλλικράτης ¨ , της ίσης μεταχείρισης σε κάθε Νομό , χωρίς να παραβιάζονται τα   κριτήρια ορεινότητας για τα οποία ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης είναι απόλυτος και ανυποχώρητος.

 

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΤΗΣ ΤΕΔΚ

 

Το βράδυ της Παρασκευής συνεδρίασε το διευρυμένο Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Ν. Γρεβενών και εξέδωσε ψήφισμα το Δ.Σ.. Η τρίωρη συνεδρίαση δεν ήταν ανάλογη των περιστάσεων με ευθύνη του Προεδρείου που δεν εστίασε την πρόταση του :

1)      Στην  πρόταση 1 του Υπουργείου Εσωτερικών

2)      Στην πρόταση του Δήμου Ηρακλεωτών

Επ΄αυτού κλήθηκαν να συζητήσουν και να αποφασίσουν οι Αυτοδιοικητικοί.

Μετά από τρίωρη … συζήτηση και με την ευθύνη Δημάρχων και Κοινοταρχών κατέληξαν σε ψηφοφορία και ψήφισμα.

 

ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ

 

Το Δ.Σ. στις 9.50 το βράδυ της Παρασκευής αποφάσισε :

         Για τρεις Δήμους στο Νομό μας , ψήφισαν ο Σωκράτης Στάμος π. Δήμαρχος Θ.Ζιάκα, Γιάννης Νασίκας , κοινοτάρχης Σμίξης, Χρήστος Πέτρου , Δήμαρχος Θ.Ζιάκα.

         Για την δημιουργία τεσσάρων Δήμων ψήφισαν : Γιώργος Νούτσος Δήμαρχος Γρεβενών, Θανάσης Καραγιάννης Δήμαρχος Ηρακλεωτών, Απόστολος Μπότης Αντιπρόεδρος Αβδέλλας

         Για έξι Δήμους ψήφισε ο Δήμαρχος Χασίων κ Ανδρέας Νάζος .

 

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ

 

Νωρίτερα τα μέλη του Διευρυμένου Δ.Σ. της ΤΕΔΚ πρότεινε :

 

         Νίκος Μίγγος Δήμαρχος Δεσκάτης

μετά από ψήφισμα- απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο ανέγνωσε  , πρότεινε την δημιουργία του Δήμου Γρεβενών , Δεσκάτης και Βασιλίτσας.

         ο Δήμαρχος Αγίου Κοσμά Γιάννης Παπαδόπουλος , πρότεινε τρεις Δήμους και την παραμονή του Δήμου Ηρακλεωτών όπως και ο Δήμαρχος Γοργιανης κ. Αντώνης Τσιάρας. Ο Δήμαρχος Βεντζίου κ. Δ.Αγνάντος στήριξε τους τρεις Δήμους ( Γρεβενών, Βασιλίτσας και Δεσκάτης),και ως δεύτερη πρόταση έξι δήμους.

         Την ίδια πρόταση κατέθεσαν οι Κοινοτάρχες Αβδέλλας και Περιβολίου Κώστας Φούντας και Λάκης Ζιόμπουρας.

         Ο Κοινοτάρχης Φιλιππαίων κ. Παλάσκας ζήτησε τρίτο Δήμο αλλά με την συνένωση μόνον των επτά κοινοτήτων και του Δήμου Θ.Ζιάκα.

         Την ίδια πρόταση του Ι.Τ.Α. ανέφερε νωρίτερα και ο Δήμαρχος Θ.Ζιάκα με μερική ….συμφωνία και του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γ.Νούτσο.

Πρόταση που υποστήριξε και ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Κουπτσίδης σε διάφορες συνεντεύξεις , αλλά απερρίφθη από την πλειοψηφία Δημάρχων και Κοινοταρχών.

 

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ

 

Το πρωί του Σαββάτου έγινε διαβούλευση στους Μαυραναίους παρουσία και του βουλευτή κ. Θανάση Χαντάβα

Σε ποσοστό 98 % οι Δημότες συμφώνησαν με την Δήμο Βασιλίτσας όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση.

Τον Δήμο Βασιλίτσας στήριξαν ο Γιώργος Γκουντρομίχος , ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο Σωκράτης Στάμος , ο ξενοδόχος Μάκης  Καραγιάννης , ο εκπαιδευτικός Πέτρος Καραγιάννης και πολλά άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΟΡΓΙΑΝΗΣ

 

Διχασμένες ήταν οι απόψεις στο Δήμο Γόργιανης. Το μέλος της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χρήστος Ντανάσης πρότεινε δύο Δήμους ενώ ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Τσιάρας  και ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Γιώργος Λιόντος στήριξαν τον νέο Δήμο Βασιλίτσας.

 

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

 

Παρουσία 250 και πλέον αυτοδιοικητικών , στελεχών και κατοίκων του Δήμου Αγίου Κοσμά έγινε η διαβούλευση στο Μέγαρο.

Παρών και ο βουλευτής κ. Θανάσης Χαντάβας .

Της συζήτησης προέδρευε ο πρόεδρος του Τ.Σ. Μεγάρου κ. Θόδωρος Καρακώστας.

Ο Βουλευτής κ. Θ. Χαντάβας αναφέρθηκε στο σχέδιο ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ¨ τονίζοντας τα πλεονεκτήματα των συνενώσεων του Σχεδίου που σύντομα θα ψηφιστεί στη Βουλή.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε μία αναφορά για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Κοσμά ενώ τόνισε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και κριτήρια του νέου Δήμου Βασιλίτσας καταλήγοντας : « ο νέος Δήμος Βασιλίτσας είναι ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό και έκταση ορεινός Δήμος της χώρας. Αυτή η γεωγραφική ενότητα είναι ενιαία, αδιαίρετη, και έχει τον ίδιο προσανατολισμό στην ανάπτυξη. Έχει σημείο αναφοράς την Βασιλίτσα.

Είναι μια περιοχή τουριστική , κτηνοτροφική , δασική και σε ορισμένες κοινότητες γεωργική. Ο  Δήμος Βασιλίτσας δημιουργήθηκε γιατί ακριβώς πληρεί όλα τα κριτήρια της ορεινότητας που έθεσε ως όρους και προϋποθέσεις το Υπουργείο Εσωτερικών».

Στο Μέγαρο μίλησαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , και αρκετοί δημότες. Όλοι συμφώνησαν με την δημιουργία του Δήμου Βασιλίτσας. Το Μέγαρο ως η μεγαλύτερη κοινότητα του νέου Δήμου , με 500 μόνιμους κατοίκους , έστειλε ένα μήνυμα ενότητας, υπευθυνότητας και δημοκρατικότητας με τον τρόπο που διεξήχθη η συζήτηση. « Δεν διεκδικούμε την έδρα του Δήμου . Αυτή να εγκατασταθεί εκεί όπου εξυπηρετούνται τα 40 χωριά του νέου Δήμου» , τόνισαν  «εμείς θέλουμε έναν αντιδήμαρχο όπως ορίζει ο νέος νόμος»

 

 

 

 

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ

 

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην αίθουσα ¨Πέτρος Σιούλης¨ , στην Νομαρχία.

Στην συνέλευση μίλησαν τα τοπικά κομματικά στελέχη παρουσία του βουλευτή κ. Θανάση Χαντάβα και του μέλους του πολιτικού Συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ κα Μαρίας Παυλίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κα. Παυλίδου είπε πως σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τονίστηκε πως « δεν κόβεται ο Δήμος Βασιλίτσας γιατί είναι ο πιο ορεινός Δήμος της χώρας και πληρεί όλα τα κριτήρια»

Στην Γ.Σ. παρευρέθηκαν 40-45 περίπου μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ που στην πλειοψηφία τους τάχθηκαν υπέρ των δύο Δήμων.

 

ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ

 

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με τους κατοίκους των ορεινών χωριών. Παρουσία των στελεχών και του βουλευτή κ. Θανάση Χαντάβα εξέδωσαν ομόφωνο ψήφισμα για την δημιουργία του Δήμου Βασιλίτσας.

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΜΟΥ

Η Γκαμπράνη Ελένη του Γεωργίου και της Ελπινίκης, που γεννήθηκε στη Βέροια και κατοικεί στα Γρεβενά επαγγέλματος, Ιδ. Υπάλληλος και ο Μαριδάκης Αρης του Αλεξάνδρου και της Αικατερίνης που γεννήθηκε στην Αθήνα, και κατοικεί στην Αθήνα, επαγγέλματος Καθηγητού, πρόκειται να παντρευθούν στον Ιερό Ναό Αγίας Σωτήρας Γαργαλιάνων Μεσσηνίας.

Γρεβενά 10/05/2010

Με εντολή Δημάρχου

Λεοντοπούλου Μελίνα

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ