Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τρεις αρνήσεις και μια κατάφαση με νόημα …

Στην προ ημερησίας ενημέρωση του Περιφερειάρχη Γ. Δακή, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 1ης Απριλίου 2013, ο Υπ. Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος Γρεβενών Δημήτρης Ψευτογκάς εστίασε σε τέσσερις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.
Ερώτηση 1η:
Οι “Εφιάλτες” της Δυτικής Μακεδονίας!
Κύριε Περιφερειάρχη
Η  αναφορά σας στην ενημέρωσή σας για τα τεκταινόμενα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με το σχέδιο “Αθηνά”, ότι “υπήρξαν Εφιάλτες” είναι βαρύτατη, πόσο μάλλον όταν γίνεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοκρατικού θεσμού της περιφέρειας.
Μπορείτε να μας αναφέρετε ενδεικτικά πρόσωπα, γεγονότα ή συμπεριφορές που κατατείνουν στην αποδεικτική ενίσχυση της αλήθειας, ότι πράγματι υπήρξαν τέτοιες συμπεριφορές;
Αλλιώς με την πρακτική αυτή εκθέτετε σε κίνδυνο το θεσμό καθώς την απαραίτητη για τον τόπο λειτουργία και συνεργασία με ενότητα και ομοψυχία ιδιαίτερα στο υψηλό επίπεδο θεσμών και εκπροσώπων!
Η απάντηση του Περιφερειάρχη κινήθηκε στα εξής πλαίσια…” Μετά λόγου γνώσεως είπα αυτά που είπα και εν ευθέτω χρόνω θα προβώ και σε περισσότερες αποκαλύψεις….”
Καταλάβατε κάτι;
Ο ενδο -διακομματικός και ενδο-παραταξιακός “μαυρογιαλουρικός”πόλεμος καλά κρατεί…

Ερώτηση 2η:
Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!
 (για την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος(Α.Τ) στους Αγ. Θεοδώρους Γρεβενών)
Κύριε Περιφερειάρχη
Μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στο χώρο των ελληνικών φυλακών και στο πνεύμα της τοποθετήσεως της παράταξής μας με τον επικεφαλής της τον Γ. Παπαϊορδανίδη  για το ίδιο θέμα, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη επανασχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας-πάγιο αίτημα των κατοίκων, φορέων και ημών- και στο πλαίσιο αυτό η ίδρυση ΑΤ, στους Αγ. Θεοδώρους, που γειτνιάζουν με το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Φελλίου Γρεβενών, όπου υπάρχουν έτοιμες σύγχρονες ανενεργές υποδομές.
Η επικινδυνότητα είναι συνυφασμένη και ανάλογη με την βαρύτητα των αδικημάτων καθώς και με άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εγκλείστων.
Το Κατάστημα Κράτησης Φελλίου Γρεβενών, είναι γνωστό ότι είναι υψίστης ασφαλείας αλλά και μεγίστης επικινδυνότητας!
Τα εντεταλμένα περιφερειακά όργανα, υπεύθυνα για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία υψίστων αγαθών όπως η ζωή, η τιμή, η αξιοπρέπεια και η περιουσία, χρειάζονται την βοήθεια και τις απόψεις όχι μόνο της κοινωνίας αλλά πολύ περισσότερο θεσμικών οργάνων, όπως  της Περ. Αυτοδιοίκησης.
Στις επαφές που έχετε θεσμικά θέσατε, θέτετε-πλήν των άλλων- και αυτό το θέμα;
Ποια η θέση σας και σε ποιές ενέργειες έχετε προβεί ή πρόκειται να προβείτε;
Απάντηση από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δασταμάνη ζήτησε ο κ. Δακής.
” Σε επαφές που είχαμε εδώ και ένα χρόνο θέσαμε το πρόβλημα και εδώ και κεντρικά…Συμφωνούμε και μεις με την ίδρυση ΑΤ στους Αγ. Θεοδώρους….”
Εκτός από τις επαφές θα έχουμε και κάποιο αποτέλεσμα;
Τουλάχιστον πριν είναι αργά και προτού το επιβάλλουν θλιβερά γεγονότα….
Ερώτηση 3η
Σιγή ιχθύος…!
Κύριε Περιφερειάρχη,
Επειδή αναφερθήκατε στα θετικά του σχεδίου Αθηνά για την Κοζάνη και την Καστοριά…
Ποια η εκτίμησή σας για το παράρτημα του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στα Γρεβενά;
Θεωρείτε επιτυχία αυτό που απέμεινε;
Είναι βιώσιμο;
Το υπό  δημοσίευση ΠΔ με τα ήδη  μέχρι τώρα γνωστά σε σας, γιατί αλλάζει συχνάκις και απροσδόκητα σαν τον Ιανό, θεωρείται ότι συμβάλλει στην άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών και διαπεριφερειακών ανισοτήτων και στην αειφόρο ισόρροπη ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας ή οξύνει και μεγεθύνει ένα ήδη συγκεντρωτικό μοντέλο με πατρίκιους και 
πληβείους;
Απάντηση: καμία!

Ερώτηση 4η
ΙΛΑΡΟΤΗΤΕΣ
Λίμνη Ιλαρίωνα: Ποιοι βύθισαν την αξιοπιστία της Πολιτείας!
Κύριε Περιφερειάρχη,
Μετά την τοποθέτηση του Γ. Παπαϊορδανίδη για την λίμνη του Ιλαρίωνα, τον πνιγμό μιας καφέ αρκούδας που πιθανότατα οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς στην μη αποψίλωσή του πυθμένα της πριν την πλήρωσή της και στην ύπαρξη πολλών κλωναριών και κορμών του δάσους βελανιδιάς, περιμέναμε να τοποθετηθείτε τουλάχιστον όχι την άγρια πανίδα αλλά για μια εκ των παραμέτρων που έθεσε εκ μέρους της παράταξης “Αρχή…ζουμε μαζί” ο Γ. Παπαϊορδανίδης,την καταβύθιση τεράστιου πλούτου δασικής ύλης που μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους κατοίκους της περιοχής.
Η προχειρότητα, η ευθυνοφοβία και η έλλειψη πολιτικής βούλησης χαρακτηρίζουν τη λειτουργία όχι γενικά και αόριστα της Πολιτείας αλλά και της Περιφερειακής Διοίκησης.
Όταν στην βαθιά κρίση και φτώχεια του μνημονίου, την τεράστια ανεργία, που πλήττουν την περιοχή, ιδιαίτερα του Δήμου Δεσκάτης, μοιράζουμε σε λίγες άπορες οικογένειες για το Πάσχα καυσόξυλα και τρόφιμα, που αγοράζουμε με χρήματα των φορολογουμένων και από την άλλη με την απραξία μας βουλιάζουμε χιλιάδες στρέμματα παραποτάμιας γης με όλη την δενδρώδη βλάστηση και χιλιάδες χωρικά χρήσιμης ξυλείας-πολύτιμο απόθεμα φυσικού πόρου-  και την στερούμε από τους πολλούς και μη έχοντες, είναι πράξεις σύνεσης και ορθολογικής διαχείρισης μιας διοίκησης με όραμα και προοπτική;
Δεν μπορούσατε δύο χρόνια τώρα με τόσες επιτροπές παρακολούθησης να πράξετε το αυτονόητο;
Αποψίλωση της περιοχής του πυθμένα, σε συνεργασία με δασικούς συνεταιρισμούς και διάθεση της βασικής καύσιμης ύλης δωρεάν ή με μικρό αντίτιμο και σε άλλες ορεινές περιοχές, για θέρμανση των κατοίκων που πλήττονται, γνωστού όντος ότι ο χειμώνας είναι μακρύς και βαρύτατος;
Δεν γνωρίζετε ότι με την εγκληματική πλήρωση της λίμνης χωρίς να έχει προηγηθεί αποξήλωση, ρυπαίνεται τοξικά το νερό και θα πληγεί ανεπανόρθωτα η πανίδα καθώς και άλλες χρήσεις των νερών;
προβήκατε ναι ή οχι σε κάποιες ενέργειες;
Αν, ναι, γιατί φτάσαμε ως εδώ;
Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και πρέπει κάποτε να αποδοθούν!
Απάντηση: 
Ο κ. περιφερειάρχης έδωσε τον λόγο στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη τοκ κ. Κοσματόπουλο ο οποίος αφού  ανέλυσε επί μακρόν ενέργειες για την επιβαλλόμενη διαμόρφωση του πυθμένα και την αποξήλωση- ξύλευση, κατέληξε: “…Αν δεν το κάνει άλλος θα μηνύσω μόνος μου την ΔΕΗ και όσους ευθύνονται γι’ αυτό”! 
Είδομεν….

Δημήτρης Ψευτογκάς
Υπ. Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Yστερόγραφα:
Η “εξυπνάδα” της συνομοσπονδιοποίησης ΑΕΙ και ΤΕΙ με το σχέδιο Αθηνά, δεν οδηγεί μόνο στην υποβάθμιση των πτυχίων των ΑΕΙ αλλά ανοίγει την “κερκόπορτα”  των κολλεγίων που λυσσωδώς και συστηματικά προσπαθούν να εισέλθουν στον ευαίσθητο, προνομιακό και ταλαιπωρημένο από αμαθείς πολιτικούς χώρο της Ανώτατης εκπαίδευσης….
Πρόεδρε Βαγγέλη,  επειδή αυτό είναι αληθές, είναι και εθνικό θέμα…
Προσοχή και αποχή απο πολικαντισμούς και επαρχιώτικους μαυρογιαλουρισμούς!

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ