Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τρέλα στην… Ιαπωνία αδιαφορία στα Γρεβενά – Άρθρο του Γιάννη Ευαγγελόπουλου (23/1/2012)

Πήρα αφορμή να γράψω το συγκεκριμένο κομμάτι μόλις ενημερώθηκα πως στην πόλη μας βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες συνάδελφοι Ιάπωνες δημοσιογράφοι (φοβερό ακούγεται αυτό) από το κανάλι fuji channel.

Κι απ’ ότι έμαθα δεν ήρθαν επειδή έχουμε όμορφη πόλη, αλλά για να δουν από κοντά τον μαγικό κόσμο των… μανιταριών και τις φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής. Έναν… κόσμο (αυτό των μανιταριών) τον οποίο ΕΜΕΙΣ οι γρεβενιώτες (όχι όλοι) τον έχουμε απαξιώσει και δεν έχουμε φροντίσει να τον προβάλουμε όσο θα έπρεπε.

Είχαμε γράψει και παλιότερα στο περιοδικό fuit πως μερικά μαγαζιά, μια πανελλήνια γιορτή μανιταριού και μερικές εκδόσεις βιβλίων για τα μανιτάρια δεν αρκούν για να διαφημίσουν και να συντηρήσουν τον τίτλο «ΓΡΕΒΕΝΑ η πόλη των μανιταριών».

Ξέρω σε κάποιους δεν αρέσει αυτή η… ταμπέλα που δόθηκε στην πόλη μας, ξέρω για κάποιους ακούγεται γραφικό, αλλά καλώς ή κακώς στα περισσότερα μέρη της Ελλάδος και πλέον και σε αρκετές περιοχές στο εξωτερικό γνωρίζουν την πόλη μας μόνο για τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ. Κάποτε την γνώριζαν και για τα ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ, αλλά κι εκεί βρέθηκαν κάποιοι που φρόντισαν να σταματήσουν να υπάρχουν αντικαθιστώντας τα με το φεστιβάλ τσίκνας και… παρακμής που ζήσαμε πέρυσι.

Μαζί με τα μανιτάρια και τα ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ είναι και το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας για το οποίο κάποιοι κατάφεραν να μην εντάξουν κάποια έργα σε ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις επειδή όπως είπαν από το υπουργείο δεν ήταν έργα… ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Κι αντί να βγουν στα ίσια και να μας που τι έφταιξε κάνουν τους κινέζους.

Με το χιονοδρομικό θα επανέλθω σε άλλο κομμάτι, επιστρέφω λοιπόν στα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ. Θέλω να πιστεύω πως αυτό που έγινε με τα ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ δεν θα γίνει και με τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ διότι τότε θα μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή για την πόλη μας. Υπάρχει κόσμος που έρχεται στα Γρεβενά μόνο για τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, είτε μας αρέσει είτε όχι.

Στην Καστοριά είχαν τις γούνες, στην Κοζάνη τον κρόκο, στην Κρήτη τις ρακές, στη Βέροια το ραβανί, στη Νάουσα τα ροδάκινα, στην Κέρκυρα το κουμκουάτ, στη Νάξο τη γραβιέρα και τις πατάτες, στην Ελασσόνα τα πούρα (ναι καλά ακούσατε). Στα Γρεβενά λοιπόν έχουμε τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ τα οποία κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν.

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά δεν σας κρύβω πως περίμενα από το Δήμο να δείξει μεγαλύτερο ζήλο στο κομμάτι Μανιτάρια. Και στο νυν Δήμαρχο να κάνει αυτό που έκανε κι όταν ήταν Νομάρχης, να προβάλει ακόμα περισσότερο το κομμάτι Μανιτάρια.

Δεν λέω, ότι έργο γίνεται στην πόλη μας για καλό είναι, αλλά διακρίνω τελευταία, ειδικά από πλευράς Δήμου μια απαξίωση στο Μανιτάρι και όλη η προσοχή έχει στραφεί στα… μαμούθ και στο αστεροσκοπείο.

Θέλω να πιστεύω πως αυτή η απαξίωση δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως η ονομασία Γρεβενά η πόλη του μανιταριού έγινε επί θητείας προηγούμενου δημάρχου διότι τότε θα μιλάμε πραγματικά για αστεία… συμπεριφορά κάποιων.

Το ΜΑΝΙΤΑΡΙ είναι αυτή τη στιγμή το Α και το Ω της πόλης μας μαζί με το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και κάποιοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Ειδικά αυτοί που βρίσκονται σε πολιτικές θέσεις τους οποίους ο λαός εξέλεξε να βρίσκονται εκεί για το καλό της πόλης μας.

Δεν μπορεί το μανιτάρι και η πόλη του μανιταριού να προκαλεί ενδιαφέρον στην Αγγλία (BBC) και στην… Ιαπωνία (fuji channel) και εμείς στα Γρεβενά να του γυρίζουμε την πλάτη. Ας το εκμεταλλευτούμε όσο είναι καιρός πριν χαθεί οριστικά το παιχνίδι.

Ξέρω σε κάποιους δεν θα αρέσουν αυτά που έγραψα, απλά μετέφερα τον προβληματισμό μου σαν Γρεβενιώτης πολίτης. Κακό είναι;

Άρθρο του Γιάννη Ευαγγελόπουλου στο fuitplus.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ