Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
INTERACTIVE
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Το Υπουργείο Οικονομικών και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκε ο Βουλευτής Γρεβενών κ.Τιμολέων Κοψαχείλης

 

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012, ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης επισκέφτηκε το Υπουργείο Οικονομικών όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη, τον Γ.Γ κ. Γεώργo Μέργο και στελέχη του υπουργείου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να συζητηθεί το θέμα της ενδεχόμενης κατάργησης της Δ.Ο.Υ. στη Δεσκάτη. Ο Βουλευτής Γρεβενών εξέθεσε  σειρά επιχειρημάτων για τη διατήρηση της εν λόγω υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων:

 

  • Ο Δήμος Δεσκάτης είναι ορεινός Δήμος.
  • Η απόσταση ως τη Δ.Ο.Υ. Γρεβενών, εξήντα τέσσερα (64) χιλιόμετρα.
  • Τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη χειμερινή περίοδο.
  • Την έλλειψη δημόσιας συγκοινωνίας μεταξύ Δεσκάτης και Γρεβενών.
  • Την αδυναμία πολλών ηλικιωμένων πολιτών, να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι δύο (2) ωρών ως τη Δ.Ο.Υ. Γρεβενών και πίσω.
  • Το αντικειμενικό πρόβλημα χρόνου, των γεωργοκτηνοτρόφων (πλειονότητα των κατοίκων) που θα πρέπει να απουσιάσουν για τρείς ώρες τουλάχιστον, από τις ασχολίες τους, για να μεταβούν στα Γρεβενά και να επιστρέψουν.
  • Την ύπαρξη ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης σύμφωνα με την οποία παραχωρείται ΔΩΡΕΑΝ χώρος στέγασης της Δ.Ο.Υ. προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα λειτουργικά έξοδα..
  • Τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί στην κοινωνία που δυνητικά μπορεί να επιφέρει απρόβλεπτες αντιδράσεις.

 

Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση νέας συνάντησης του κ. Κοψαχείλη με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, για το θέμα της Δ.Ο.Υ Δεσκάτης, στην οποία θα παραβρεθούν ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος και ο πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Π.Ε Γρεβενών κ. Νίκος Ράμμος.

 

Την ίδια μέρα (Πέμπτη 2/08/2012) ο Βουλευτής επισκέφτηκε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Νίκο Δένδια και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου. 

 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και εξετάστηκαν τα παρακάτω:

  1. Η ενίσχυση με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών
  2. Το Κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών στη Δεσκάτη. Για το θέμα αυτό καθορίστηκαν οι άμεσες και συντονισμένες ενέργειες για την ταχύτατη κατασκευή του.
  3. Η μεταστέγαση της Αστυνομικής Δ/σης Γρεβενών στο κτήριο του πρώην ΚΕΓΕ Γρεβενών (νυν ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα). Συμφωνήθηκε η μετάβαση ειδικού κλιμακίου των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου στα Γρεβενά.

 

Επισκέφτηκε και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη,  τον οποίο ενημέρωσε για θέματα που αφορούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσίας Γρεβενών.

 

Στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ο Βουλευτής Γρεβενών συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο και συζήτησαν το θέμα της μετακίνησης των περίπου 2.000 αστυνομικών στην περιοχή της Θράκης. Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κατανόησε τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης, αλλά τόνισε ότι, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτή η μετακίνηση, γιατί την επιβάλλουν λόγοι που άπτονται του εθνικού συμφέροντος. Ο κ. Κοψαχείλης ζήτησε από τον αρχηγό, να ληφθεί η αναγκαία μέριμνα για τη διευκόλυνση των Αστυνομικών και τον ενημέρωσε σχετικά με την αναφορά που υπέγραψε (με άλλους βουλευτές) με την οποία ζητείται, μεταξύ άλλων, να υπάρξει αποσαφήνιση των εντολών σχετικά με τον τρόπο δράσης και απώθησης των μεταναστών, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα (αστυνομικοί κατηγορούμενοι ή σε διαθεσιμότητα).

 

Επίσης, συζήτησαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών. Ο Αρχηγός εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων (στεγαστικό κλπ) και εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφτεί τα Γρεβενά και τη Δεσκάτη το συντομότερο.

 


Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ