Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Την εξαίρεση της ΔΟΥ Δεσκάτης από το Πρόγραμμα συγχωνεύσεων των Περιφερειακών ΔΟΥ ζητά με επιστολή του ο κ. Θανάσης Χαντάβας

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011, ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας έστειλε επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, την οποία προσυπέγραψαν και οι Βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, κ. Αθανάσιος Οικονόμου και κ. Μιχαήλ Παντούλας.

Ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών στην επιστολή του αναφέρει:

Στα πλαίσια της υλοποίησης του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, θεωρούμε χρέος μας να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Στο Πόρισμα της Επιτροπής για την αναδιοργάνωση των Φορολογικών Περιφερειακών Υπηρεσιών που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας,  προτείνεται: «..η διαδικασία άμεσης συγχώνευσης όσων ΔΟΥ είχαν για το έτος 2010 λιγότερες από 4.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων και λιγότερους από 2.500 επιτηδευματίες με τις ΔΟΥ που θα διατηρηθούν σε κάθε νομό. Εξαιρούνται οι ΔΟΥ των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών, καθώς και οι ΔΟΥ των παραμεθορίων περιοχών (όπως Νεστορίου, Νευροκοπίου, Φιλιατών, Δελβινακίου).»

Προφανώς εκ παραδρομής, δεν λήφθηκε εκ μέρους της Επιτροπής μέριμνα για τους ορεινούς δήμους όπως προβλέπεται στο Νόμο 3852/2010 που αφορά στο «Πρόγραμμα Καλλικράτης», συνυπολογίζοντας τις νησιωτικές και τις ορεινές περιοχές ως ζώνες με ειδικά χαρακτηριστικά.

Οι ορεινοί Δήμοι στην Ελλάδα, στους οποίους λειτουργεί ΔΟΥ είναι συνολικά εννέα (9) (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας), εκ των οποίων βάσει του πορίσματος της Επιτροπής εξαιρούνται ήδη οι τέσσερις (4) ως παραμεθόριοι.

Απομένουν επομένως μόνο πέντε (5) ορεινοί Δήμοι σε όλη την επικράτεια εκ των οποίων αυτοί που απέχουν πάνω από 50 χιλιόμετρα από τη ΔΟΥ της πρωτεύουσας του Νομού, είναι μόνο τρεις (3) : ο Δήμος Κόνιτσας (απόσταση ΔΟΥ 64 χμ από τα Ιωάννινα), ο Δήμος Μετσόβου (απόσταση ΔΟΥ 50 χμ από τα Ιωάννινα) κι ο Δήμος Δεσκάτης (απόσταση ΔΟΥ 64 χμ από τα Γρεβενά)

Προτείνουμε να συμπεριληφθούν στις εξαιρέσεις και οι  ΔΟΥ που εδρεύουν σε ορεινούς Δήμους που η χιλιομετρική τους απόσταση από τη ΔΟΥ της πρωτεύουσας του Νομού ξεπερνά τα 50 χμ.

Με την εν λόγω ρύθμιση επιλύεται ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί έντονα τους πολίτες στους απομακρυσμένους ορεινούς Δήμους, οι οποίοι συχνά όπως οι κάτοικοι του Δήμου Δεσκάτης, αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα μετακίνησης λόγω της κακής ποιότητας του οδικού δικτύου.

Στη βάση αυτή, κρίνουμε ότι η προτεινόμενη ρύθμιση, θα συνιστούσε μία σημαντική μέριμνα εκ μέρους της πολιτείας για τους συγκεκριμένους Δήμους.»

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ