Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΤΕΙ Κοζάνης : Τι λέει ο Σύλλογος Φοιτητών: «Το σύνδρομο της Αντιλόπης»

Αγαπητοί Φίλοι Αναγνώστες,

 

Ακόμα και τα μικρά παιδιά, βλέποντας σε ένα ντοκιμαντέρ μόνο τρία λιοντάρια να τρέπουν σε φυγή ένα ολόκληρο κοπάδι από εκατοντάδες αντιλόπες, διερωτούνται γιατί δεν κυνηγάνε οι πολλές οι αντιλόπες τα λιγοστά λιοντάρια; Πως γίνεται ένα πλήθος από περήφανα ζώα, εξοπλισμένα με δυνατά κέρατα ικανά να τρυπήσουν σάρκα, να υποχωρούν πανικόβλητα στην θέα των λιωνταριών;  Και μόνον οι μισές αντιλόπες αν ενωθούν και προτάξουν τα κέρατά τους, είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τα λιοντάρια να το βάλουν στα πόδια. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει γιατί μέσα στον πανικό του φόβου δεν υπάρχουν περιθώρια για σκέψη.

 

Υπάρχουν βεβαίως και ζώα στα οποία ισχύει ο κανόνας «η ισχύς εν τη ενώσει», αλλά αποτελούν τη μειονότητα στη φύση. Σε αυτή την μειονότητα ανήκει και ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος με τη λογική του, κατανοεί ότι συμφέρον του είναι να συσπειρωθεί και να δημιουργήσει κοινωνικές ομάδες ικανές να τον προστατεύσουν. Όμως ο άνθρωπος, όντας έξυπνο και πονηρό όν, πολλές φορές επιλέγει να συμπεριφερθεί όπως η αντιλόπη. Είναι το αίσθημα της αυτοσυντήρησης που βγάζει στην επιφάνεια συμπεριφορές που καταργούν την ιδέα της συσπείρωσης σε κοινωνικές ομάδες, συμπεριφορές άρρωστες που περιγράφονται σαν το σύνδρομο της αντιλόπης. Ο πονηρός άνθρωπος στηριζόμενος στο νόμο των πιθανοτήτων και οδηγούμενος από καιροσκοπισμό και μικροσυμφέροντα, ελπίζει μέσα στην ασφάλεια που του παρέχει το «κοπάδι» να επιβιώσει αυτός, αδιαφορώντας για τις ζωές των άλλων. Είναι η λογική που ισχύει και στoν  πόλεμο. Όταν πηγαίνουν οι στρατιώτες στη μάχη, κανείς τους δεν πιστεύει ότι θα σκοτωθεί. Όλοι γνωρίζουν πως για κάποιους θα είναι το τέλος, αλλά ο καθένας ελπίζει πως δεν θα είναι μεταξύ των άτυχων.

 

Όσο θα αυξάνεται ο ανταγωνισμός, σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο ατομισμό που σκοπίμως καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια, θα αυξάνονται και θα πληθύνονται τέτοιες ατομικές συμπεριφορές, σε βάρος της αλληλεγγύης, που σίγουρα ήταν πιο έντονη παλιότερα. Όλες σχεδόν οι προσπάθειες του ανθρώπου να οργανώσει την κοινωνική του ζωή καλύτερα, όπου θα υπάρχει μια θέση στην ευτυχία και στην καλοπέραση για όλους, σκόνταψε σε αυτήν ακριβώς τη λογική της αντιλόπης.

 

Αγαπητοί Φίλοι Αναγνώστες,

 

Εμείς οι Φοιτητές και οι Απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, προσπαθούμε να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις όλων μας αναφορικά με την  αναγκαιότητα ύπαρξης αξιοκρατίας και αλληλεγγύης, τόσο για τη σωστή λειτουργία των κοινωνιών όσο και για την ψυχική ευημερία των πολιτών.

 

Δυστυχώς, οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύουν στην πόλη της Κοζάνης, προάγουν για μια ακόμη φορά στην πατρίδα μας, τον παραλογισμό της αναξιοκρατίας, της ευνοιοκρατίας, του ρουσφετιού, του νεποτισμού και του φαβοριτισμού.

 

Εμείς οι Φοιτητές και οι Απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, συντασσόμαστε με την άποψη ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα δεν πρέπει να αποσιωπά τα υπαρκτά προβλήματα του θεσμού ή να αμφισβητεί την ανάγκη αλλαγών με στόχο την πρόοδο και βελτίωσή της. Όμως, η συνήθεια της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας να απαξιώνει ένα θεσμό, πρωτίστως κοινωνικά και ηθικά μέσω των φιλικών της ΜΜΕ, με στόχο τη νομιμοποίηση της επιχειρούμενης πολιτικής της παρέμβασης δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια ακόμα εκδήλωση ενός προβληματικού πολιτικού συστήματος (και του προσωπικού του) που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση. Είναι μια ακόμη ιδιαιτερότητα του Ελληνικού κράτους, που αντί να προστατεύει τους θεσμούς του και να προσπαθεί να τους βελτιώνει στη λογική της συνέχειας και της διαχρονικής εξέλιξης, τους καταβαραθρώνει σε μια λογική ρήξης με την κοινωνία, ανοίγοντας τους κοινωνικο-πολιτικούς ασκούς του Αιόλου.

 

Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους διοικητικούς υπαλλήλους, το τεχνικό προσωπικό, τους συμβασιούχους και τους καθηγητές του Ιδρύματος, τους φορείς της πόλης της Κοζάνης και ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αλλά πρωτίστως εσάς τους πολίτες, σε ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ για να αποτάξουμε το φόβο και να αντιταχθούμε στα φαινόμενα αναξιοκρατίας και ατομισμού που δηλητηριάζουν ψυχές , καταστρέφουν κοινωνίες  και σκοτώνουν το μέλλον.

 

 

 

Σύλλογος φοιτητών τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης

Σύλλογος αποφοίτων Μηχανικών Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ