Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τα πιο επικίνδυνα ζώα στο κόσμο, που δε γνωρίζαμε.

Οι λευκοί καρχαρίες, τα δηλητηριώδη φίδια και τα αιλουροειδή της Αφρικανικής ηπείρου μπορεί να είναι έμπειρα αρπακτικά, υπάρχουν όμως εξίσου επικίνδυνα ζώα που δε γνωρίζουμε και θα θέλαμε να αποφύγουμε πάση θυσία.

Η γιγάντια σφήκα της Ασίας.

Αν παρατηρήσουμε το μέγεθος της γιγάντιας σφήκας της Ασίας –μεγάλη όσο ο αντίχειρας σας- θα καταλάβουμε γιατί υπάρχει σε αυτή τη λίστα. Η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει ξεπερνά τα 25 μίλια την ώρα ενώ δεκάδες θάνατοι ετησίως στην Ιαπωνία οφείλονται σε επιθέσεις της. Ένα τσίμπημα από αυτόν τον ασιατικό γίγαντα μπορεί να αποβεί μοιραίο καθώς το δηλητήριο του είναι το πιο δραστικό από κάθε άλλο έντομο της οικογενείας.

Η μύγα Τσε-τσε.

Ζει κυρίως στη περιοχή της Σαχάρα της Αφρικής. Η ύπαρξη της μετατρέπει αυτόματα πολλές περιοχές της ηπείρου σε μη κατοικήσιμες, λόγω της ικανότητας που έχει στη μετάδοση ασθενειών. Η κύρια νόσος που μεταδίδει είναι η λεγόμενη «ασθένεια του ύπνου». Στο αρχικό της στάδιο, μοιάζει με μία συνηθισμένη γρίπη, όμως αργότερα ρίχνει το θύμα σε κώμα. Σήμερα οι θάνατοι που οφείλονται στη μύγα Τσε-τσε, ανέρχονται σε πάνω από 200.000 ετησίως.

 

Ο χρυσός δηλητηριώδης βάτραχος.

Αυτός ο βάτραχος όσο αθώος κι αν σας φαίνεται, διαθέτει αρκετό δηλητήριο, ικανό να σκοτώσει δέκα ανθρώπους. Οι επιστήμονες που το μελετούν δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πουν με σιγουριά ποια είναι η διεργασία που τον κάνει τόσο τοξικό. Σαν ζώο, είναι κοινωνικό και μετακινείται κυρίως σε ομάδες των τεσσάρων.

Σαλιγκάρι Cone.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κανείς κοιτάζοντας το Cone σαλιγκάρι (σαλιγκάρι κώνος) είναι τα όμορφα σχέδια που κοσμούν το κέλυφος του. Ζει στους υφάλους του ειρηνικού ωκεανού. Αν κάποιος αποφασίσει να το πιάσει για να το δει καλύτερα, θα βρεθεί μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη.

Το μικρό αυτό πλάσμα διοχετεύει μέσω ενός δοντιού που διαθέτει, δηλητήριο, ικανό να παραλύσει το θήραμα του.

Μέδουσα-κύβος

Όλοι γνωρίζουν ότι αν κανείς βρεθεί κοντά σε μία μέδουσα, πρέπει να την αποφύγει με οπουδήποτε τρόπο.

Το συγκεκριμένο είδος μέδουσας είναι από τα πιο δηλητηριώδη πλάσματα στο κόσμο. Η επιστημονική ονομασία που του έχει δοθεί είναι μέδουσα-κύβος.

Είναι το μοναδικό είδος μέδουσας που διαθέτει μάτια και μπορεί να προσανατολιστεί ευκολότερα από τα από τα υπόλοιπα ζώα του είδους της. Σκοτώνει τα θύματα της με το δηλητήριο που απελευθερώνει μέσα από τα πλοκάμια της, τα οποία μπορούν να αυξήσουν το μήκος τους μέχρι και τρία μέτρα.

Όσον αφορά τους ανθρώπους, ένα τσίμπημα της μπορεί να αποβεί μοιραίο. Μέσα σε μερικά λεπτά, το δηλητήριο παραλύει το νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα την παράλυση του θύματος.

via

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ