Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τα αναβράζοντα παυσίπονα «ύποπτα» για εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια

Τα αναβράζοντα χάπια ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, λόγω της ποσότητας του αλατιού που περιέχουν, προειδοποιεί βρετανική έρευνα.Ορισμένα σκευάσματα, που λαμβάνονται ευρέως και στα όρια της μέγιστης επιτρεπτής καθημερινής πρόσληψης, ενδεχομένως να απειλούν την υγεία εξαιτίας του αλατιού που περιέχουν, το οποίο σε συνδυασμό με την πρόσληψη αλατιού στην καθημερινή διατροφή, αυξάνει επικίνδυνα τα ποσοστά του νατρίου στον οργανισμό.

Η μελέτη, σύμφωνα με το BBC, εξέτασε τα αποτελέσματα σε 1,2 εκατομμύρια ασθενείς του Ηνωμένου Βασιλείου και αποκάλυψε ότι η πρόσληψη νατρίου από τα αναβράζοντα δισκία θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Ο καθηγητής dr. Jacob George, επικεφαλής της έρευνας ανέφερε ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές στα άτομα που έπαιρναν αναβράζοντα δισκία χωρίς αλάτι, σε σχέση με εκείνα, των οποίων τα φάρμακα είχαν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Στη δεύτερη περίπτωση οι ασθενείς παρουσίασαν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμα και θάνατο από αγγειακή αιτία.

Οι ασθενείς αυτοί επίσης είχαν επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση, την οποία οι ερευνητές αναφέρουν ως τη ρίζα του κακού.

Να θυμάστε ότι πολλά αναβράζοντα φάρμακα περιέχουν «κρυμμένο» αλάτι. Αυτό συμβαίνει διότι για να αφρίσει και να διαλυθεί το δισκίο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται διττανθρακικό, η οποία συχνά συνδυάζεται με νάτριο.

Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η έρευνα αφορά κυρίως σε άτομα που έπαιρναν τα φάρμακα αυτά κάθε μέρα. Αυτό δε σημαίνει δηλαδή ότι η περιστασιακή χρήση θα μπορούσε να βλάψει την υγεία της καρδιάς.

 

clickatlife

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ