Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σύριζα Κοζάνης: Συντριπτική απάντηση των τεσσάρων Δημάρχων της ΠΕ Κοζάνης και του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας στον κ. Φούχτελ και την «ελληνογερμανική συνέλευση»

Στις 18/9/14 η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης απέστειλε στους νεοεκλεγμένους Δημάρχους της ΠΕ και στον Περιφερειάρχη ανοιχτή επιστολή για ερωτηματολόγιο Φούχτελ.

Ακολούθησαν οι επισκέψεις κλιμακίου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης με επικεφαλής τη βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου στους τέσσερις δημάρχους της ΠΕ Κοζάνης και τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, στους οποίους τέθηκε το ζήτημα της πρωτοβουλίας που πήρε ο εντεταλμένος της Μέρκελ κ. Γιόακιμ Φούχτελ και επικεφαλής της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» με την αποστολή του ερωτηματολογίου στους ΟΤΑ.

Το ερωτηματολόγιο αφορά στην «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ. Ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά μία πλήρη απογραφή για τα πάντα: Για τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής, τις υποδομές, την πολιτιστική δραστηριότητα και – βέβαια – τα απορρίμματα.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τους Δημάρχους της ΠΕ και τον Περιφερειάρχη ότι το ερωτηματολόγιο που απέστειλε με απροκάλυπτο τρόπο η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» συνιστά θεσμική εκτροπή που συντελείται με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης και εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας για την προώθηση μεγάλων ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων.

Τονίστηκε ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει εκχωρήσει χωρίς να έχει το δικαίωμα στον κ. Φούχτελ την αρμοδιότητα να παρακολουθεί τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές των ελληνικών Δήμων και Περιφερειών.

Επίσης, έγινε αναφορά στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά και την περιφερειακή αρχή, που είχαν ευθυγραμμιστεί φανερά ή κρυφά με τις προσπάθειες του κ. Φούχτελ και της ¨ελληνογερμανικής συνέλευσης¨, ανοίγοντας το δρόμο για την απογραφή και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως και των κοινωνικών αγαθών.

Τέλος, από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε πως η αυτοδιοίκηση, που απαξιώνεται καθημερινά και βάλλεται από τις μνημονιακές πολιτικές, πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι σε αυτούς που καραδοκούν, για να βάλουν στο χέρι το δημόσιο πλούτο, και ότι οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών.

Οι τέσσερις Δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης τόνισαν κατηγορηματικά την αντίθεση τους με κάθε εξωθεσμική παρέμβαση και ότι το «επιστρέφεται στον αποστολέα» είναι το λιγότερο που μπορεί να γραφτεί επάνω στο ερωτηματολόγιο, όπως και σε όποιο άλλο εξωθεσμικό έγγραφο αποσταλεί στους ΟΤΑ.
Τέλος, ανέφεραν ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να διαχειριστεί τα του οίκου της με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ