Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σχόλια: (Ο Περιφερειάρχης κ.Δακής, ο αντιπεριφερειάρχης κ.Δασταμάνης, ο κ.Κουπτσίδης, η μελέτη της Βασιλίτσας, η δίωρη συνεδρίαση του Π.Σ., ο Βαξεβάνης και το CD)

Στις δύο ώρες, πλησίασε η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την μελέτη του δρόμου Γρεβενών- Βασιλίτσας

 

Ο αντιπεριφερειάρχης κ.Γ.Δασταμάνης, ως εισηγητής, επανέλαβε και πάλι πως «ό,τι δεν παραλάβαμε δεν έχουμε να το  παραδώσουμε…»

 

Τόνισε πως τα στοιχεία της μελέτης υποχρεωτικά πρέπει να δοθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών η οποία θα αναλάβει να καταβάλει το ποσό των 130.000 ευρώ – όπως δεσμεύθηκε στο πρόσφατο παρελθόν – για τις υποχρεώσεις της συμβάσεως.

 

Ο Περιφερειάρχης κατέβαλε… μεγάλη προσπάθεια «να συνθέσει ένα μέγιστο ζήτημα» και μίλησε για «λάθη και παραλήψεις του παρελθόντος όσον αφορά την μελέτη».

 

Ο ίδιος αντελήφθη τη σοβαρότητα του προβλήματος, που ενδεχομένως να οδηγηθεί και σε άλλες αίθουσες και δεν αναφέρθηκε «στον τρόπο πληρωμής εάν η μελέτη και το έργο σπάσει στα δύο» ούτε και δεσμεύθηκε για την υλοποίηση του έργου από Γρεβενά έως Αγία Παρασκευή.

 

Ο κ.Κουπτσίδης που παρευρέθη στην συνεδρίαση του Π.Σ. ανέφερε πως «παρέδωσε σε C.D.  την μελέτη στον Περιφερειάρχη κ.Δακή» και πως «ο Δήμος θα εκτελέσει το έργο από Αγία Παρασκευή έως Βασιλίτσα». Το ύψος του έργου θα κυμανθεί από 16 έως 20 εκατ.ευρώ.

 

Ο κ.Δακής επιστράτευσε και τον Δ/ντη Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας για να απαντήσει όσον αφορά τα νέα στοιχεία της μελέτης, χωρίς ο ίδιος να έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα!!!

 

Ανέφερε πως δεν «μελέτησε λεπτομερώς την μελέτη» αλλά σε γενικές γραμμές «ίσως πληροί τις προϋποθέσεις» αλλά θα χρειαστούν και ορισμένα νέα στοιχεία.

 

Τόνισε πως ήρθε σε επικοινωνία με τον Δ/ντή Τεχνικών Εργων της Περ.Ενότητας Γρεβενών κ.Κώστα Ευαγγελόπουλο από τον οποίο ζήτησε «τα στοιχεία».

 

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Παν.Πλακεντάς και ερώτησε τον κ.Κουπτσίδη.

 

«Θα σας κάνω μία ερώτηση. Γιατί παραδώσατε το C.D. με την μελέτη στον κ.Περιφερειάρχη και δεν την παραδώσατε στον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ.Δασταμάνη;»

 

Ο κ.Κουπτσίδης απάντησε πως στην Νομαρχία Γρεβενών την «παρέδωσε το 2010 ως πρόεδρος – και τότε – της ΑΝ.ΓΡΕ., αλλά και ως Νομάρχης».

 

Ο επικεφαλής του Κ.Κ.Ε. κ.Μανώλης Βογιατζής μίλησε για μια μελέτη που στοίχησε «πολλά χρήματα στους φορολογούμενους τονίζοντας: «Μπερδεύτηκα πολύ. Δηλαδή μιλάμε για μία μελέτη ενός εκατ. Ευρώ που παραδόθηκε από την ΑΝ.ΓΡΕ. στον τότε Νομάρχη Γρεβενών, για ένα δρόμο διαδημοτικό και τώρα την παραδίδει ο Δήμαρχος Γρεβενών στον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης στη Δ/νση Εργων Κοζάνης  η Διεύθυνση έργων Κοζάνης ζητάει στοιχεία από την Δ/νση έργων Γρεβενών,  για να παραδοθεί στον Περιφερειάρχη και ο ίδιος να την παραδώσει στην αντιπεριφέρεια Γρεβενών και η αντιπεριφέρεια να κρατήσει το τμήμα Γρεβενών- Αγίας Παρασκευής και να παραδώσει το τμήμα της μελέτης Αγία Παρασκευή- Βασιλίτσα στο Δήμο Γρεβενών»

Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Κ.Κ.Ε. Παρόλα αυτά είπε      «θα ψηφίσω την παράδοση και ο Θεός βοηθός»

 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κύρινας  ήταν «ακόμη πιο σκληρός και ζητούσε να κληθεί ο δημοσιογράφος κ. Βαξεβάνης για να μας αποκαλύψει «τι περιέχει το C.D που παρέδωσε ο Δήμαρχος Γρεβενών στον Περιφερειάρχη». Τι να παραδώσουμε αναρωτήθηκε. Αυτό που δεν είδαμε, αυτό που δεν γνωρίζουμε; Ψηφίζω λευκό- κατέληξε.

Ο Π.Σ κ. Γ. Αδαμίδης μίλησε για «θεσμική εκτροπή» και επισήμανε στον Περιφερειάρχη να δει το θέμα με προσοχή «γιατί είναι καυτό»

Ο Π.Σ κ. Αδάμος συμφώνησε να ‘’δοθεί η μισή μελέτη στο Δήμο Γρεβενών» Το ίδιο υποστήριξε και ο κ. Δ. Ψευτογκάς τονίζοντας πως η ‘’αντιπολίτευση του Δήμου Γρεβενών δεν ψήφισε την απόφαση ‘’θέτοντας μία σειρά ερωτημάτων στον κ. Δακή».

Το Π.Σ στο τέλος ψήφισε την ‘’παράδοση’’ της μελέτης στο Δήμο Γρεβενών μέσα σε έναν γενικό προβληματισμό τόσο του Περιφερειάρχη όσο και των Περ. Συμβούλων

Όλοι τόνισαν πλέον – και πρώτος ο Περιφερειάρχης- πως την ευθύνη του έργου την έχει αποκλειστικά ο Δήμος Γρεβενών «διώχνοντας ο ίδιος από πάνω του ένα βάρος, τόσο της μελέτης όσο και του έργου»

Όμως ο Περιφερειάρχης έχει τώρα μερικά άλλα μικροζητήματα…

Στις 6 Ιανουαρίου έχουμε τις εκλογές για νέο Προεδρείο στο Π.Σ και εκλογή  νέων μελών στις Επιτροπές.

Ήδη ο Π.Σ κ. Παύλος Τσιότσιος επιθυμεί την εκλογή του ως πρόεδρος του Σώματος

Το ίδιο και ο νυν πρόεδρος κ. Π. Πλακεντάς στον οποίο ο κ. Δ. Ψευτογκάς του «ευχήθηκε καλή επιτυχία» με αποτέλεσμα να φύγει απο την αίθουσα ο κ. Τσιότσιος…

Όμως και ο Π.Σ κ. Γιώργος Σβώλης φέρεται στεναχωρημένος. Ήλθε και απήλθε το βράδυ της Δευτέρας από το Περιφερειακό Συμβούλιο στέλνοντας μηνύματα…

Όλα δείχνουν  πως τα Γρεβενά και η Φλώρινα δεν θα εκπροσωπούνται από  θεματικούς αντιπεριφερειάρχες

Ίσως όμως ο κ. Δακής να επιλέξει τον Π.Σ κ. Αδάμο ως θεματικό αντιπεριφερειάρχη

Άγνωστο τι θα γίνει με την Καστοριά

Την μερίδα του λέοντος θα λάβουν οι Κοζανίτες…

Πάντως στην πλειοψηφία τίθεται θέμα «κομματικής πειθαρχίας» για την εκλογή του νέου Προέδρου του Π.Σ Δυτικής Μακεδονίας από την παράταξη του κ. Δακή.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ