Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην εφημερίδα ΄΄ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ΄΄ – ΄΄Δεν υπάρχει συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ΄΄

unnamed (4)

 

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα ΄΄ Φωνή των Γρεβενών ΄΄ και απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Είστε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Τι σηματοδοτεί η συμμετοχή σας στο
ευρωψηφοδέλτιο;

Κατεβαίνω υποψήφιος ευρωβουλευτής για να στηρίξω με κάθε τρόπο το ΠΑΣΟΚ σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την ιστορία του. Δεν έχω μάθει να κρύβομαι ούτε να κάνω τον Πόντιο Πιλάτο και το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλα μας τα μέλη και σε όλους μας τους φίλους είναι ότι οφείλουμε με ενότητα να δώσουμε αυτή τη μάχη
2. Θεωρείτε ότι έχουν γίνει λανθασμένοι χειρισμοί από την Ευρώπη στην Ελλάδα; Αν ναι, ποιος φταίει και πώς μπορείτε να αλλάξετε τα κακώς κείμενα;
Οι ηγέτες της όχι μόνο δεν είχαν προνοήσει να πάρουν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, αλλά για αρκετό καιρό επέδειξαν πολιτικό στρουθοκαμηλισμό κι ανειλικρίνεια, υπό το φόβο έντονης αποδοκιμασίας από το εκλογικό σώμα. Για εμάς η λύση είναι πρωτίστως πολιτική. Τα χρέη δεν είναι κακό να υπάρχουν, αρκεί να πηγαίνουν στην ανάπτυξη, στο κοινωνικό κράτος, σε θέσεις εργασίας. Να μην είναι αποτέλεσμα σπατάλης, προνομίων και φοροαπαλλαγών. Το 75% των πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, έχουν ως προέλευση τις Βρυξέλλες. Για αυτό, διεκδικούμε μια δυνατή και νέα εκπροσώπηση των προοδευτικών δυνάμεων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Νέα, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά σε ιδέες, νοοτροπίες και συμπεριφορές. Αυτό θα είναι ελπιδοφόρο και αναζωογονητικό.

3. Από τη μια έχετε ως στόχο την αλλαγή των συντηρητικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ευρώπης, από την άλλη όμως συμμετέχετε σε μια κυβέρνηση με τη Ν.Δ., κόμμα το οποίο ανήκει στο «Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».Σε τι θα διαφέρει η επόμενη ημέρα της Ευρώπης αν επικρατήσουν οι σοσιαλιστές στις ευρωεκλογές; Θα θέσετε ζητήματα αλλαγής πολιτικής και σε ελληνικό επίπεδο;

Η συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία είναι ένας ιστορικός συμβιβασμός που θα τελειώσει όταν θα περάσει το οικονομικό πρόγραμμα. Είμαστε στην κυβέρνηση βάσει μιας προγραμματικής συμφωνίας σε επίπεδο οικονομίας. Δεν υπάρχει στρατηγική συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον. Αγωνιζόμαστε για να επικρατήσουν στις ευρωεκλογές οι δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, που εκφράζονται από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) και τον Μάρτιν Σουλτς. Με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα η επόμενη μέρα στην Ευρώπη θα είναι σίγουρα καλύτερη.

4. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια θολή εικόνα ως προς τους εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να παραμείνει στην κυβέρνηση μετεκλογικά. Με ποια αποτελέσματα δεν θα κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα ;
Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την ψήφο του Ελληνικού λαού για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα και μήνυμα αλλαγής της συντηρητικής πολιτικής που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, οι επιλογές για την πορεία που θα πάρει η Ευρώπη είναι ξεκάθαρες.

Ψήφος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ομόλογα του οποίου είναι η Νέα Δημοκρατία και το CDU της καγκελαρίου Μέρκελ, σημαίνει ψήφος στη “Ένωση των δύο ταχυτήτων”, στην ισοπεδωτική λιτότητα, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση της ανεργίας και την επέκταση της φτώχειας.

Η ευρωομάδα με την οποία συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο πλαίσιο ενός ατέρμονου ευρωσκεπτικισμού, χωρίς να κατανοεί τις ευρωπαϊκές αναγκαιότητες, λαμβάνοντας συχνά θέσεις απέναντι στα ελληνικά συμφέροντα. Μην ξεχνάμε την πρόσφατη δήλωση του Die Linke, ότι «δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για το ελληνικό χρέος». Από την άλλη, η επιλογή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος υπό τον Μάρτιν Σουλτς, που στην Ελλάδα εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ, αντικαθιστά τη λιτότητα με τον εξορθολογισμό των δαπανών και αγωνίζεται για την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών.

Αυτή την Ευρώπη χρειάζεται η Ελλάδα που γνωρίζει τις δραματικές συνέπειες της σκληρής λιτότητας. Όσον αφορά τα διλήμματα των εκλογών, εμείς απλά ενημερώνουμε τους πολίτες ότι αν το ΠΑΣΟΚ και το ψηφοδέλτιο της Ελιάς δεν έχει ένα θετικό αποτέλεσμα, ο κύριος Τσίπρας όπως έχει προαναγγείλει θα ζητήσει εθνικές εκλογές. Άρα να μη χρεώνονται σε εμάς, αυτά που έχουν προαναγγείλει εδώ και πολύ καιρό άλλοι.

Σε κάθε περίπτωση εάν το αποτέλεσμα αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις και σε εθνικό επίπεδο.

 

Σύντομο βιογραφικό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελιά. Γεννήθηκε πριν από 35 χρόνια στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και σήμερα ζει στο κέντρο της Αθήνας με την οικογένειά του. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».Το 2006 εξελέγη στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ