Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα…

Και εγένετο φώς!

Μετα δεκαεξάμηνη κύηση!

Γεννήθηκε σε γραφεία απαστράπτοντα.

Στη Συγγρού…

Το  οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ.

Έκανε και το «νομοποιητικό» πέρασμα από το Ζάππειο για να αποκτήσει το ιδιαίτερο περιτύλιγμα, σπουδαιότητας, λάμψης και κύρους.

Η επίσημη εμφάνιση, έγινε ενώπιον των οικονομικών συντακτών και πλήθους παρατρεχάμενων, υπεύθυνων για το κατρακύλισμα της χώρας την τελευταία πενταετία και την διολίσθηση στις σιδηρές σιαγόνες του ΔΝΤ.

Μπορεί να μην ξεχάσει κανείς έλληνας το μνημόνιο.

Παρότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται ως «αντιμνημονιακή», δεν πρέπει να μας θεωρεί και αμνήμονες!

«Νίψον ανομήματα, μη μόναν όψιν»

Δεν μας αρέσει καθόλου το μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα που περιέχει.

Όλοι επαινούμε το νόμο και την νομιμότητα.

«Σκληρός ο νόμος, αλλά νόμος», έλεγαν οι Ρωμαίοι.

Όταν η σωτηρία της χώρας, η απρόσκοπτη μισθοδοσία των υπαλλήλων και των συνταξιούχων, η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και οι εγγυημένες καταθέσεις των πολιτών, η  απουσία συσσιτίων πεινασμένων και αγανακτισμένων πολιτών, οφείλεται στο μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, δεν πρέπει μόνο να δυσανασχετούμε…

Όταν ο κ. Σαμαράς μπορεί και  ανακοινώνει αυτήν την πρόχειρη, κακογραμμένη και αντιγραμμένη, συραμμένη λαϊκίστικη και ανεύθυνη «οικονομική» πολιτική, τούτο οφείλεται   στο Μηχανισμό Στήριξης που καταγγέλλει.

Το Μηχανισμό που γλύτωσε την Ελλάδα από την χρεοκοπία!

Εκεί στη Ν.Δ έχουν ειδικευτεί στις αντιγραφές εννοιών,  ιδεών και προτάσεων και στον μετέπειτα ευτελισμό και απαξίωση  του περιεχομένου τους.

Πρόσφορος αντιγραφικός  χώρος «το αντίπαλον δέος», ο χώρος του ΠΑΣΟΚ.

Από το «κόμμα αξιών», «την επανάσταση του αυτονόητου» και το «αλλάζουμε εμείς, για να αλλάξουμε την Ελλάδα», σήμερα φθάσαμε στην «επανεκκίνηση» και στο «κόκκινη γραμμή με το παρελθόν».

Δεν μας πειράζει η αντιγραφή και η μίμηση.

Μας πειράζει η ανευθυνότητα, η παροχολογία, το χάιδεμα αυτιών, η επιστροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός πρώην κόμματος  εξουσίας, σε όλα εκείνα τα παλαιοκομματικά πρότυπα που σμίκρυναν την Ελλάδα.

Ασφαλώς ο κ. Σαμαράς μπορεί και λόγω των εσωτερικών προβλημάτων  της δεξιάς «πολυκατοικίας» να μη γνωρίζει ή να μη θυμάται ότι αυτά που παρουσίασε στο Ζάππειο, είναι μία σειρά από ειλημμένες αποφάσεις και πολιτικές που είτε έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή, είτε έχουν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση, είτε περιλαμβάνονται στον Οδικό Χάρτη που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Οι επιτελείς και πολλά υποσχόμενοι γραφειοκράτες του, τι κάνουν ολημερίς και ολονυκτίς; Θα αναφέρουμε συνοπτικά λίγα παραδείγματα:

–          Για την κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων έχει ήδη συσταθεί επιτροπή η οποία εργάζεται πάνω σε αυτό το κρίσιμο θέμα για τους επαγγελματίες.

–          Για την απλοποίηση και την κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, ο Υπουργός Οικονομικών έχει ήδη περιγράψει ακριβώς από τις 9 Μαΐου την απόφαση και τον σχεδιασμό αυτού του μεγάλου προγράμματος.

–          Ήδη έχει περάσει με νόμο η κατάργηση του «πόθεν έσχες» της πρώτης κατοικίας για δύο χρόνια, για να πάει μπροστά η  οικοδομή, η ατμομηχανή της οικονομίας…

–     Το περιουσιολόγιο, έχει ήδη θεσπιστεί με το νόμο 3842/2010  και χρησιμοποιείται για τις διασταυρώσεις των ακινήτων

–    Τον συμψηφισμό των οφειλών του δημοσίου, η κυβέρνηση τον έχει νομοθετήσει  με το νόμο 3943/2011, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και απαιτήσεις.

–          Για το «fast track» μικρότερων επενδύσεων και επιχειρήσεων, ήδη βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Ποιο όμως είναι το συμπέρασμα της «Ζάππειας» οικονομικής πολιτικής; Εάν η  Νέα Δημοκρατία  υλοποιούσε  την  «επανεκκίνηση της οικονομίας” θα  επανέφερε το έλλειμμα στα επίπεδα που το άφησε ο εξαφανισθείς και «καταλληλότερος» του 2009: στα 36 δις.

Σήμερα μετά τιτάνια προσπάθεια το έλλειμμα έφτασε τα 24 δίς.

Δεν του βγαίνουν του κ. Σαμαρά ούτε ο μηδενισμός του χρέους, ούτε τα επικοινωνιακά.

Κάποτε θα το μηδένιζε σε έξι μήνες, τώρα σε 3 χρόνια. Αν αφαιρέσουμε τώρα, 11,85 δίς ευρώ από τα έσοδα και αυξήσουμε το έλλειμμα στα 36 δίς, έχουμε καμία ελπίδα  σωτηρίας; Για ανάπτυξη σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε ούτε στο «Ζάππειο …4»!

Ευτυχώς οι εγκέφαλοι δεν χρησιμοποίησαν την αλήστου μνήμης «αλογοσκούφια» έμπνευση της πορνείας!

Κι όμως!

Παρόλη την σκληρή κριτική δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε ένα σοβαρό διάλογο σε συγκεκριμένες προτάσεις, από όλα τα κόμματα, πάνω στη γραμμή της συναίνεσης και της πανεθνικής συστράτευσης, για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται και έχει ανάγκη η χώρα.

Έχουν ιστορική ευθύνη και υποχρέωση απέναντι στους πολίτες  και στην πατρίδα!

Σε αυτή την κατεύθυνση η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ρόλο, έχει και υποχρέωση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλει δημιουργικά στην εθνική προσπάθεια και όχι με «αντιπολιτευτικά» Πορτο…γαλλικά!

Δεν είναι ανάγκη να φέρνει μόνο σαν παράδειγμα την διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού της Πορτογαλίας, αλλά και τα επίπεδα των μισθών στην Πορτογαλία που είναι το 60-70% των ελληνικών.

Πρωτίστως όμως, ας δεί τη γραπτή δέσμευση της αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας ότι θα στηρίξει αλλαγές ακόμη και αν αυτές είναι επώδυνες.

Αυτό αν έπραττε, θα ήταν πραγματικό δείγμα ευθύνης.

Δημήτρης Ψευτογκάς

Περιφερειακός Σύμβουλος

Δυτ. Μακεδονίας

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ