Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Στο ΄΄κυνήγι΄΄ των Ελλήνων παιδόφιλων

Online βιασμούς βρεφών και παιδιών μέχρι οκτώ ετών έχουν παρακολουθήσει συνολικά 940 Έλληνες παιδόφιλοι, οι οποίοι δεν διστάζουν να εκτεθούν στα ηλεκτρονικά «μάτια» των σύγχρονων λογισμικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους.

Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία που παραθέτει ο «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με τα οποία η κατοχή και η διακίνηση σοκαριστικού υλικού παιδικής πορνογραφίας ανθούν παρά το κυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ.

Οι 24 επιστήμονες – «χάκερ» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούν όλο το 24ωρο τις ανταλλαγές σεσημασμένων αρχείων μέσω του σύγχρονου «υπερόπλου» CPS (Child Protection System). Το λογισμικό δηλαδή που δείχνει στους αστυνομικούς ανά πάσα στιγμή πόσα άτομα παρακολουθούν online βιασμούς παιδιών και τα IP «αποτυπώματα» των υπολογιστών τους.

Το CPS, το οποίο κοστίζει περίπου τρία εκατ. ευρώ και το προμηθεύτηκε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης πριν από περίπου δύο χρόνια, δεν σταματά εκεί. Κατηγοριοποιεί τους παιδόφιλους που βλέπουν live τα αποτροπιαστικά βίντεο ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών που απεικονίζονται σε αυτά.

Έτσι, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ξέρουν ποιοι από αυτούς είναι πιο επικίνδυνοι και δίνουν προτεραιότητα στη σύλληψή τους.

Οι πέντε αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων που χειρίζονται το CPS, ηλικίας κάτω των 27 ετών, έχουν κάνει μετεκπαίδευση στην Αμερική στις εγκαταστάσεις του FBI. Πρόκειται για τους ανθρώπους που παρακολουθούν live στις οθόνες τους τα όσα βλέπουν οι αρρωστημένοι χρήστες του Διαδικτύου.

Όταν εντοπίσουν κάποιον από αυτούς για τον οποίο υπάρχουν ενδείξεις ότι διασυνδέεται με διεθνή κυκλώματα διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, αμέσως σημαίνει στην Υπηρεσία συναγερμός.

Ενημερώνουν την Εισαγγελία και αφού ο εισαγγελέας υπογράψει την απαιτούμενη διάταξη, τότε στέλνουν αίτημα στον παροχέα – εταιρία υπηρεσιών Ίντερνετ. Μετά την έγκριση του αιτήματος από την εταιρία, στήνεται η επιχείρηση των αστυνομικών που κάνουν έφοδο στο σπίτι που βρίσκεται ο διαχειριστής του «βρόμικου» υπολογιστή.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ