Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Στα όρια της πείνας οι ηλικιωμένοι της χώρας

Όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις καθημερινές πρωτογενείς ανάγκες τους και να ανταποκριθούν στις δαπάνες για τη σίτισή τους. Αυτό επισημαίνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Γραμμή Ζωής», σε ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του επισιτιστικού προγράμματος «Κάθε μέρα δίπλα τους», που πραγματοποίησε από τον Απρίλιο του 2012.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνδρομή και στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «Είναι καθήκον μας», που υλοποίησε το ίδρυμα, λόγω των έκτακτων αναγκών που δημιούργησε η οικονομική κρίση.
Κατά τη διάρκεια των περίπου δύο χρόνων που διήρκησε το πρόγραμμα και βάσει στοιχείων που συνέλεξε η «Γραμμή Ζωής» διαπιστώνεται ότι στην πλειονότητά τους οι ηλικιωμένοι εκδηλώνουν φαινόμενα επισιτιστικής ανασφάλειας με την μορφή μέτριας ή σοβαρής πείνας, η οποία επηρεάζει άμεσα τόσο την ψυχολογική όσο και τη σωματική τους υγεία, αν στερηθούν την παροχή επισιτιστικής βοήθειας.
Στοιχεία σοκ
Συγκεκριμένα, το 56% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια με σοβαρή ύπαρξη πείνας.
Το 27% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια και διαβιεί με εντελώς ακατάλληλες «λύσεις» επιβαρύνοντας έτσι την γενικότερη υγεία τους.
Το 17% των συμμετεχόντων παρουσιάζει επισιτιστική ανασφάλεια, η οποία τους οδηγεί στις περισσότερες περιπτώσεις σε κατάθλιψη και πανικό για το μέλλον τους.
Το επισιτιστικό πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους», έδωσε ουσιαστική διέξοδο στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ παράλληλα τους βοήθησε να διατηρήσουν και κάποια ασφαλή διατροφικά πρότυπα και συνήθειες.
Επίσης, η «Γραμμή Ζωής» επισημαίνει ότι εκατοντάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η Κοινωνική Υπηρεσία της από ηλικιωμένους, οι οποίοι, όπως λέει: «στην κυριολεξία εκλιπαρούν για λίγα τρόφιμα ή λίγο γάλα στην προσπάθειά τους να ανακουφίσουν την ανασφάλεια και τον φόβο που εκ των πραγμάτων συνοδεύει την ηλικία τους».
Ακόμα το 62% από αυτούς τους ηλικιωμένους (που δεν ανήκουν σε αυτούς που εξυπηρετούνταν από το πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους») δήλωσαν ότι δεν έχουν καθόλου την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν σταθερή ποιότητα και επάρκεια στα γεύματά τους, ενώ το 32% έχουν εδώ και πάρα πολύ καιρό περιορίσει τα βασικά είδη, αλλά και το μέγεθος των μερίδων τους.
Το επισιτιστικό πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους», ενίσχυσε συνολικά 300 άπορους ηλικιωμένους που διαβιούν στους δήμους Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Σαλαμίνας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Περάματος και Μεγαρέων (Μέγαρα, Κινέττα, Νέα Πέραμος).
Η «Γραμμή Ζωής» θεωρεί ότι «είναι κοινωνικά αναγκαίο να συνεχιστεί το επισιτιστικό πρόγραμμα, η ανθρωπιστική αυτή μορφή βοήθειας στους ηλικιωμένους που έχουν βυθιστεί στην πείνα και την ανέχεια, ως δείγμα ελάχιστης προσφοράς».

News247.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ