Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σταύρος Θεοδωράκης: Εμείς με την κοινωνία και αυτοί με τους παλιούς υπουργούς

Η σχέση του Καμμένου με τον κύριο Τσίπρα είναι προσβλητική για τον κόσμο της αριστεράς είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας με δημοσιογράφους τεσσάρων περιφερειακών ραδιοσταθμών της χώρας. Η συζήτηση έγινε στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του Ποταμιού, την συντόνιζε η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού και συμμετείχαν ραδιοφωνικοί παραγωγοί από τις περιοχές Σερρών, Τρίπολης, Αγρινίου και Καβάλας.

Οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας του έθεσαν μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της επιλογής των βουλευτών του Ποταμιού με ανοιχτές διαδικασίες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Αυτό που οι άλλοι το θεωρούν αμάρτημα, είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε. Εμείς δεν θέλουμε οι εθελοντές να είναι οι μόνοι που θα συμμετέχουν στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Τα κόμματα ακόμα και το Ποτάμι που είναι καινούργιο κίνημα, χωρίς παλιά κατάλοιπα, δεν είναι το κέντρο της ζωής σε μια περιοχή. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκτός κομμάτων, αξιόλογοι, με τις ίδιες προοδευτικές αρχές και αυτοί θα πρέπει να προωθηθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η δικιά μας άποψη, του Σταύρου, των στελεχών και των εθελοντών είναι ότι οι Έλληνες στα χωριά, στις πόλεις, στις κωμοπόλεις, που έχουν άποψη για το πώς πρέπει να αλλάξει η ζωή στη χώρα, μπορούν να μπουν στο topotami.gr ή να καταθέσουν εγγράφως κάποιες προτάσεις ώστε να έχουμε ένα καινούργιο Κοινοβούλιο με άξιους, με δημιουργούς και όχι με παιδιά του κομματικού σωλήνα. Επειδή τώρα με τη δημοσκοπική άνθιση που έχει το Ποτάμι έχουν αρχίσει διάφοροι και λένε “εγώ πριν από 3 χρόνια είχα κατέβει με το ΛΑΟΣ, να έρθω σε εσάς;”, να το εξηγήσουμε. Εμείς δεν ψάχνουμε και δεν ψαρεύουμε. Θα έχουμε μεγάλη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων. Θέλουμε ανθρώπους με αρχές, που έχουν προσφέρει στην περιοχή τους και θέλουν να προσφέρουν και στη χώρα. Δεν έχουμε όμως ανάγκη ούτε τους παλιούς πολιτευτές ούτε κάποιους νέους που σκέφθηκαν πως το Ποτάμι είναι μια καλή αφορμή για να βρεθούν από το μηδέν στη Βουλή. Θα έχουμε αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης».

Όπως ήταν φυσικό στη συνέντευξη κυριάρχησε η πολιτική επικαιρότητα. Και στο ερώτημα αν έπαιξε ρόλο στην ακύρωση της συνάντησής του με τον Τσίπρα το γεγονός ότι χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον κ. Καμμένο και ότι συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει προτάσεις των ΑΝΕΛ, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε:
«Ενδιαφέρον. Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, αλλά είναι ενδιαφέρον ότι ένα κόμμα κυβερνητικό αριστερό όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη από δάνεια πολιτικής από τους ΑΝΕΛ. Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις. Θεωρώ αυτή τη σχέση προσβλητική για τον κόσμο της αριστεράς. Δεν έχει σημασία τι λες για ένα μερικό ζήτημα αλλά τι λες για τη χώρα. Αν πιστεύεις ότι η χώρα είναι έρμαιο σκοτεινών συμφερόντων, αν πιστεύεις ότι ο Μ. Αλέξανδρος κάποια στιγμή θα αναστηθεί και θα σώσει τη χώρα και θα κάνει μια εκστρατεία και θα πάρει τα χαμένα εδάφη, δεν μπορεί να διαλέγεσαι με το χώρο της αριστεράς. Είναι προσβολή για το χώρο της αριστεράς αυτή η συζήτηση. Και δεν έχει και τίποτα καινούργιο γιατί από όσο θυμάμαι ο κ. Καμμένος ήταν για κάποια χρόνια υπουργός. Άρα με την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κυβερνήσει, θα πρέπει να αναζητήσει και άλλους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στα αζήτητα και πιθανότατα πολύ εύκολα θα του προσφέρουν στήριξη».

Στην ερώτηση σε ποιο εκλογικό σώμα απευθύνεται το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε με σαφήνεια: «Είναι φιλελεύθεροι προοδευτικοί άνθρωποι, είναι αριστεροί που πιστεύουν στις αλλαγές, αυτό που λέμε μεταρρυθμιστική Αριστερά. Στο Ποτάμι είναι ο κεντρώος κόσμος , είναι αυτοί που έχουν προδοθεί, που έχουν πιστέψει στον σοσιαλισμό και στη σοσιαλδημοκρατία και πληγώθηκαν. Αυτός όλος ο χώρος, που είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος, αναζητά αυτή τη στιγμή μια ρεαλιστική προοδευτική διακυβέρνηση και νομίζω ότι το Ποτάμι με τις πολύ συγκεκριμένες απόψεις που έχει σε όλα σχεδόν τα θέματα της χώρας, του δίνει τη σιγουριά ότι εδώ υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μελετούν που γνωρίζουν, που αναπνέουν στην κοινωνία, που προχωρούν στους ίδιους δρόμους με την κοινωνία και μπορούν να κάνουν τις μικρές βελτιώσεις στην αρχή και την επανάσταση μετά».

Απαντώντας αν ήρθε για να μείνει στην πολιτική ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Αυτό θα εξαρτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα. Είμαι σαφής και παρότι κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, εγώ θα το ξαναπώ. Δεν έχω κανέναν λόγο να είμαι στην πολιτική εάν δε με θέλουν οι πολίτες. Αυτό το κόλπο το χρησιμοποιούν κάποιοι που θεωρούν το εαυτό τους αναντικατάστατο, τους λέει ο κόσμος “φύγε” αλλά αυτοί λένε “όχι, είμαι ακόμα χρήσιμος”, εγώ δεν θα το κάνω! Εάν ο κόσμος δεν θέλει το Ποτάμι ή αν ο κόσμος δεν θέλει τον Σταύρο, ο Σταύρος θα φύγει και γι’αυτό έβαλα ένα τολμηρό όριο στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Είπα ότι αν το Ποτάμι κινηθεί κοντά στο 4 με 5%, δεν θα συνεχίσω. Μας έδωσαν παραπάνω. Και τώρα έχω πει ένα καινούργιο όριο. Εαν πάμε χειρότερα από τις Ευρωεκλογές σημαίνει ότι ο κόσμος δεν θέλει εμάς. Δε μας συμπαθεί. Άρα να προχωρήσουν κάποιοι άλλοι. Να βγουν κάποιοι άλλοι μπροστά. Στην πολιτική δεν θα πρέπει να έχουν χώρο οι μαθουσάλες.. Γιατί στην Αμερική είναι 10 χρόνια το όριο; Γιατί στην Ελλάδα να είναι άπειρο; Όχι. Σε θέσεις ευθύνης θα πρέπει κάποιος να μένει 8 χρόνια. Αυτή είναι η εκτίμησή μου».

Ακούστε στο ηχητικό στο link:

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ