Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σαράντα ημέρες χωρίς τον αγαπητό φίλο Δημήτρη Ρίγγο

Πέρασαν σαράντα ημέρες που η Δημήτρης Ρίγγος δεν είναι πλέον μεταξύ μας, δεν συγκαταριθμάται με εμάς εδώ. Αισθάνομαι βαθύτατη την υποχρέωση , με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του , να χαράξω αυτές τις λίγες γραμμές , ως ένα δείγμα αγάπης, εκτίμησης και φιλίας προς το πρόσωπο του.

Στις 20 Μάιου (ημέρα Κυριακή) αποχαιρέτησε την αγαπημένη του γυναίκα, τη λατρευτή Μίκα , το μοναχοπαίδι του Νίκο, τους συγγενείς και φίλους του, και τράβηξε περήφανος και αγέρωχος, όπως άλλωστε έζησε σε όλη του τη ζωή , για να ανταμώσει τον άλλο κόσμο , αφού έχασε την μάχη για τη ζωή που έδινε όλο αυτό το διάστημα.

Τα ωραία Σιταρά όπου γεννήθηκε, η πόλη των Γρεβενών  όπου πέρασε τα μαθητικά του χρόνια και η πόλη της Θεσσαλονίκης στην οποία επαγγελματικά σταδιοδρόμησε, δεν πρόκειται ποτέ να λησμονήσουν τον ευγενικό και μειλίχιο ΓΙΑΤΡΟ – ΝΟΜΑΡΧΗ αλλά πάνω από όλα τον ΑΝΘΡΩΠΟ Δημήτριο Ρίγγο.

Όσοι γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί  του, έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες , αφού η αφοπλιστική ειλικρίνεια και το χαμόγελο του κέρδιζαν τον σεβασμό όλων.

Με τον Δημήτριο Ρίγγο συμπορευτήκαμε στην Αυτοδιοίκηση , οπότε και τον πρωτογνώρισα , εκείνος ως Νομάρχης Γρεβενών , εγώ ως Πρόεδρος της κοινότητας Σμίξης την τετραετία2003 – 2006, κατά την διάρκεια της οποίας μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά το μεγαλείο της ψυχής του, τα εν γένει ψυχικά του χαρίσματα, τις πνευματικές του αρετές, το ήθος του χαρακτήρα του και πάνω από όλα την εντιμότητα του, την ευθύτητα του και την απεριόριστη αγάπη του για τον τόπο, τον Νομό Γρεβενών για τον οποίο πάντοτε μιλούσε με τα καλύτερα λόγια. Εκτοτε αναπτύχτηκε ανάμεσα μας μια φιλική σχέση η οποία κράτησε μέχρι τον θάνατο του, χωρίς ποτέ να κλονιστεί ή να διαρραγεί από οποιαδήποτε αιτία και αφορμή.

Ο Δημήτρης Ρίγγος ήταν ο αυθεντικός τύπος του μαχόμενου Νομάρχη, έδωσε άλλη πνοή και ζωντάνια στον Νομό.

Από την αρχή που εξελέγη Νομάρχης Γρεβενών, μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας του αγωνιζόταν για δίκαια αιτήματα του Νομού. Βρέθηκε κοντά στους ανθρώπους, άκουγε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα , έδινε επιτόπιες λύσεις σε όσα μπορούσε και προωθούσε τα υπόλοιπα στην κεντρική εξουσία για την επίλυση των. Ως καθηγητής – Γιατρός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Νοσοκομείο Παπανικολάου που εργαζόταν, ήταν αγαπητός με όλους τους συναδέλφους του. Στάθηκε πάντοτε δίπλα στους ασθενείς του, ιδιαίτερα δε στον Γρεβενιώτη ασθενή που τον θεωρούσε δικό του άνθρωπο και συνέπασχε μαζί του. Με βαθύ σεβασμό, πόνο και λύπη για τον αγαπητό μου φίλο Δημήτρη που μας άφησε πρόωρα , αιφνίδια, ξαφνικά. Όμως για όλους εμάς ο Δημήτρης Ριγγος δεν πέθανε, ζει, και ζει όχι μόνο εκεί στον άλλο κόσμο των πνευμάτων των δικαίων, αλλά ζει και εδώ, ζει στα έργα του, ζει στην ανάμνηση της Νομαρχίας και της Ιατρικής του και αυτή η ανάμνηση είναι που καταργεί τον θάνατο, ζει στις καρδιές όλων μας, οι οποίοι θα αναπολούμε πάντοτε με αγάπη την γλυκιά φυσιογνωμία του . Από τα βάθη της ψυχής μας ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός, όπως τάξη την ψυχή του ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται. Τα λίγα λόγια που σήμερα γράφω είναι το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για έναν αγωνιστή της Ιατρικής, της Αυτοδιοίκησης, για τον αγαπητό μου φίλο – συνεργάτη Δημήτρη Ρίγγο. Φίλε Νομάρχα : Όπως Λεβέντης έζησες έτσι Λεβέντης πήγες στο αγύριστο ταξίδι σου. Αιωνία σου η μνήμη

Χρήστος Νικολίτσας

Τέως Πρόεδρος Κοινότητας Σμίξης.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ