Ριζική αλλαγή του Νόμου 5162/2024 για το φιλοδώρημα στα καταστήματα εστίασης-διασκέδασης-ξενοδοχεία
Αγαπητοί Συνάδελφοι ,
Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες μας προς το υπουργείο οικονομικών για την άδικη πρακτική εφαρμογή φορολογίας του φιλοδωρήματος, η κυβέρνηση άμεσα προχωρεί στις παρακάτω σημαντικότατες αλλαγές.
- Τα 300 ευρώ του μήνα που ίσχυε από το 2024 ως σήμερα, το αφορολόγητο στο φιλοδώρημα μετατρέπεται σε 500 ευρώ το μήνα.
- Δεν θα υπολογίζεται το φιλοδώρημα σε μηνιαία βάση αλλά σε χρονιαία βάση.
- Το αφορολόγητο φιλοδώρημα με τις νέες αλλαγές θα είναι στις έξι χιλιάδες ευρώ ( 6000,00) υπολογισμένο χρονιαίως.
- Η αλλαγή όντως είναι δικαιότερη φορολογικά ειδικά στην εστίαση διότι το έσοδο από το φιλοδώρημα μπορεί να το λαμβάνει ένας εργαζόμενος εποχιακά δηλαδή σε διάστημα εντός έξι μηνών.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος
- Προηγούμενο Π. Κουκουλόπουλος: Πήγε περίπατο η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης – Τελευταία η Δυτική Μακεδονία στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
- Επόμενο Συνελήφθη 18χρονος για κλοπή εξοπλισμού γυμναστηρίου στα Γρεβενά

























