Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ραχήλ Μακρή: «Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον σεβασμό της στους ανθρώπους με αναπηρία»

Η δύναμη της ψυχής και το σθένος του μυαλού υπερνικούν την σωματική αναπηρία. Οι άνθρωποι με αναπηρία δεν ζητούν ούτε τον οίκτο, ούτε την συμπόνια της πολιτείας. Τα δικαιώματα τους διεκδικούν, την εφαρμογή των νόμων και την ορθολογική κρίση, που μοιάζει να χάνεται όταν η Συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου προΐσταται της Δημόσια Διοίκησης.

Σύμφωνα με το υπ. αριθμ. πρωτ 32940/8441/9-7-14 υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, καθημερινά κατατίθενται παράπονα από τα μέλη του, είτε αυτοί είναι παραπληγικοί (με παράλυση των κάτω άκρων), είτε  τετραπληγικοί (παράλυση άνω και κάτω άκρων) για την μη εφαρμογή του άρθρου 16 του Ν 3846/2010. Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει ότι η διάρκεια της αναπηρίας όσων κρίνονται από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και πάσχουν από παραπληγία ή τετραπληγία καθορίζεται επ’ αόριστον.

Σύμφωνα με το υπόμνημα παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες τόσο του αναπηρικού κινήματος όσο και των ίδιων των ενδιαφερομένων για την εφαρμογή του νόμου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας στο οποίο απευθυνθήκαν με έγγραφα και κατ’ ιδίαν συναντήσεις , αντί να συμμορφωθούν με την κείμενη νομοθεσία και να προβούν σε άμεση διόρθωση των γνωματεύσεων για να σταματήσει η ταλαιπωρία των μελών τους, συνεχίζουν να εκδίδουν γνωματεύσεις για μη αναστρέψιμες παθήσεις πενταετούς ισχύος και όχι επ’ αόριστον.

Για την άμεση και αποτελεσματική επίλυση του θέματος η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αριθμ. Πρωτ. 1008/10-7-2014 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας. Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των καταγγελιών κοινοποίησε την Ερώτηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης και στον Ευρωβουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Νότη Μαριά για τυχόν περαιτέρω δικές τους ενέργειες.

Θα στεκόμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους με αναπηρία γιατί  ο πολιτισμός μας εξαρτάται από το επίπεδο του σεβασμού μας στους ανθρώπους με αναπηρία.


 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ