Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πώς θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης – Τι θα γίνει στα Γρεβενά

Επιδότηση από 180 μέχρι 900 ευρώ ανάλογα με την κατανάλωση και την περιοχή και με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα λάβουν οι καταναλωτές για το πετρέλαιο θέρμανσης σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του υπ. Οικονομικών.

Επιδότηση από 180 μέχρι 900 ευρώ ανάλογα με την κατανάλωση και την περιοχή και με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα λάβουν οι καταναλωτές για το πετρέλαιο θέρμανσης σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του υπ. Οικονομικών.

Με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του φόρου του πετρελαίου κίνησης η λιανική τιμή του θέρμανσης αναμένεται να εκτιναχθεί στο 1,40 με 1,50 ευρώ το λίτρο και για να αντισταθμιστεί η επιβάρυνση των νοικοκυριών το υπουργείο προωθεί την επιδότηση των καταναλωτών με τη μορφή επιστροφής φόρου.

Το τελικό σχέδιο προβλέπει ότι τα κριτήρια για την επιδότηση είναι:

  • Εισοδηματικά. Για τον άγαμο το ετήσιο εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 15.000 ευρώ, για τους έγγαμους τα 25.000 ευρώ και το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 2.000 ή 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Περιουσιακά. Η κατοικία να μην ξεπερνά τα 120 τ.μ. οικίας και τα 120.000 ευρώ αντικειμενική αξία για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

Το ποσό

Το ποσό της επιστροφής φόρου κλιμακώνεται ανάλογα με την κατανάλωση και την περιοχή, καθώς θεσπίζεται πλαφόν κατανάλωσης και επιστρεφόμενου φόρου ανά γεωγραφική ζώνη (η χώρα χωρίζεται σε 4 γεωγραφικές ζώνες). Ειδικότερα:

  • Στην Α’ Ζώνη (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα) η μέγιστη κατανάλωση ορίζεται στα 3.000 λίτρα και η μέγιστη επιστροφή φόρου στα 900 ευρώ.
  • Στη Β’ Ζώνη (Ευρυτανία, Γιάννενα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα , Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες , Καβάλα, Ξάνθη , Ροδόπη, Εβρος) η μέγιστη κατανάλωση είναι 1.800 λίτρα και μέγιστη επιστροφή φόρου 540 ευρώ.
  • Στη Γ’ Ζώνη (Αττική (εκτός Κυθήρων και νήσων Σαρωνικού), Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος , Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα) η μέγιστη Κατανάλωση είναι 1.800 λίτρα και μέγιστη επιστροφή φόρου 540 ευρώ.
  • Στη Δ’ Ζώνη (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη) η μέγιστη κατανάλωση ορίζεται στα 600 λίτρα και η μέγιστη επιστροφή φόρου στα 180 ευρώ.

Σύμφωνα με το ethnos.gr ο φορολογούμενος θα υποβάλει αίτηση μέσω Ιντερνετ στη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων. Θα καταχωρεί τα στοιχεία του τιμολογίου από την αγορά του πετρελαίου και η επιστροφή φόρου θα γίνεται εντός 14 ημερών με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ