Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πώς είναι η καθημερινή ζωή στο Ιράν;;; (Φώτο)

Τον περασμένο μήνα η Fabrica, ο οργανισμός που ανήκει στην Benetton και βγάζει και το περιοδικό Colors, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο Iranian Living Room. Στο βιβλίο που επιμελήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Fabrica, o Enrico Bossan, παρουσιάζονται φωτογραφίες από εσωτερικά σπιτιών της Τεχεράνης και άλλων πόλεων, φωτογραφημένα από ντόπιους νεαρούς φωτορεπόρτερ κάτω των 25 χρονών, οι οποίοι αποτύπωσαν στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των Ιρανών: χαζολόγημα, αγγαρίες στο σπίτι, προσευχή, κοινωνικές εκδηλώσεις, ερωτικές στιγμές, ακόμα και ένα γάμο.
15 φωτορεπορτάζ, από 15 διαφορετικούς Ιρανούς φωτογράφους. Το βιβλίο κυκλοφόρησε σε 500 αντίτυπα και υπάρχει διαθέσιμο στο site της Fabrica. Μέχρι εδώ όλα καλά, 150 περίπου άτομα το θεώρησαν αρκετά ενδιαφέρον για να δώσουν τα 45 δολάρια που κοστίζει και το παρήγγειλαν, πληρώνοντας μέσω Paypal. Αυτό που είναι είδηση είναι το Paypal για μέρες δεν επέτρεπε να ολοκληρώσεις τη διαδικασία, την μπλόκαρε επειδή λογόκρινε τη λέξη Iranian [λόγω του καθεστώτος που ισχύει για τις εμπορικές συνδιαλλαγές με το Ιράν]. Το θέμα απασχόλησε τη New York Times, το Huffington Post και το CNN που έκαναν αναφορές, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ, χαρίζοντας αρκετή δημοσιότητα στο βιβλίο.
Πέρα από τη φασαρία, το βιβλίο έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις εικόνες που παρουσιάζει από την χλίδα των γυναικών πίσω και κάτω από την μπούρκα [σουτιέν La Perla και καλσόν Dolce&Gabbana],κορίτσια που καπνίζουν και χορεύουν, ένα νεαρό ζευγάρι που πλένει μαζί τα δόντια του, ανθρώπους που τσεκάρουν στο λάπτοπ τους το Facebook τους. Όλα μοιάζουν κανονικά και ήρεμα, άνθρωποι -αγόρια και κορίτσια- που πίνουν αλκοόλ και ζουν μαζί χωρίς να έχουν παντρευτεί, που χαϊδεύουν τα κατοικίδιά τους [όλα απαγορευμένα και ενάντια στο νόμο], εικόνες δηλαδή που μπορεί να ακούγονται μπανάλ και βαρετές, αλλά για μία μουσουλμανική χώρα είναι κρυφές και δεν συναντάς δημόσια.
Μέχρι τη στιγμή που έγινε είδηση είχαν πουληθεί 100 περίπου βιβλία.
Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ