Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πόσα παίρνουν οι βουλευτές …

Επίδομα οργάνωσης γραφείου 1.169 ευρώ, έξοδα κίνησης 600 και ταχυδρομικά τέλη 1.136 ευρώ. Συνολικά οι μικτές αποδοχές ενός βουλευτή φτάνουν τα 8.700 χιλιάδες ευρώ. Η βουλευτική αποζημίωση ήταν και ο λόγος της αντιπαράθεσης βουλευτών της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή.

Α. Γεωργιάδης: Τα καθαρά είναι 5.400

«Τα μηνιαία εκκαθαριστικά είναι παραπλανητικά. Ο υπολογισμός γίνεται σε ετήσια βάση (5.400 ευρώ μηνιαίως προ φόρων)», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Φ. Πιπιλή: Παίρνουμε πάνω από 8.000 ευρώ

Η Φωτεινή Πιπιλή ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα όσα υποστήριξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τονίζοντας πως οι συνολικές ακαθάριστες αποδοχές φτάνουν τα 8.217 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο υποστήριξε πως οι κρατήσεις που γίνονται στους βουλευτές είναι πάρα πολλές.

Μάλιστα η βουλευτής της Ν.Δ. διάβασε στον «αέρα» τη δική της εκκαθάριση που είναι 8.217 ευρώ. Η συζήτηση έγινε και οι διευκρινήσεις δόθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη του βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη του εκκαθαριστικού του από το βήμα της βουλής. Στην αποκάλυψη Κασιδιάρη είχε αντιδράσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αμφισβητώντας τα στοιχεία, χωρίς όμως να απαντήσει ποιές είναι οι απολαβές του. Παρέμβαση έγινε και από την προεδρεύουσα εκείνη τη στιγμή η οποία είπε ότι ότι δεν είναι αυτές οι απολαβές αλλά και πάλι δεν απάντησε ποιές είναι τελικά.

Σύμφωνα με την εκκαθάριση της κ. Πιπιλή, 5.700 είναι ο βασικός μισθός (αυτός που άλλοι βουλευτές λένε ότι είναι ο μισθός τους ήταν ερωτώνται), αλλά σε αυτό το ποσό προστίθενται 935 ευρώ για την οργάνωση γραφείου, 1136 ευρώ για ταχυδρομικές υπηρεσίες και 364 ευρώ για έξοδα κίνησης. Όταν αφαιρεθούν οι διάφορες κρατήσεις, ο μισθός αυτός γίνεται 6.408 ευρώ.

Σύμφωνα με την imerisia.gr  η  κ. Πιπιλή είπε επίσης ότι στους βουλευτές έχουν γίνει πολλές μειώσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες ετησίως. Πάντως στο τελικό ποσό προστίθενται και οι αποδοχές από διάφορες επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν οι βουλευτές. Κάθε συμμετοχή σε συνεδρίαση επιτροπής αμειβόταν με 250 ευρώ, έγινε 150 ευρώ και τώρα θα πάει στα 105 ευρώ. Η αποζημίωση δε των βουλευτών, ελάχιστα θίγεται ως ποσοστό επί του συνολικού ποσού από τα νέα μέτρα. Δυστυχώς η σιωπή των βουλευτών και η «παραπλάνηση» από ορισμένους ως προς το πραγματικό ύψος των απολαβών τους, «τρέφει» δημοσκοπικά άλλες επικίνδυνες απόψεις και «δράσεις» για τις οποίες οι ίδιοι ωρύονται μετά ότι είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ