Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πρότυπο Παραολυμπιακό Πάρκο στην Πρώτη Σερρών

 

Την ίδρυση ενός προτύπου Παραολυμπιακού Αθλητικού Πάρκου για άτομα με ειδικές ανάγκες και κινησιακά προβλήματα, αποφάσισε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με την Πανελλήνια Μαθητιάδα και το Δήμο Πρώτης.

 

Η ιδέα της δημιουργίας του Παραολυμπιακού Πάρκου ανήκει στον εμπνευστή και ιδρυτή της Πανελλήνιας Μαθητιάδας Δρ. Γεώργιο Γάλλο, η οποία έγινε αποδεκτή και ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Παναγιώτη Σταματόπουλο κατά την επίσκεψή του στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μαθητιάδας, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αχιλλέας Καραμανλής.

«Η πρωτοβουλία του Δήμου Πρώτης και των υπευθύνων της Μαθητιάδας για τη διεξαγωγή της μεγάλης αυτής αθλητικής εκδήλωσης ταυτίζεται απόλυτα με τους σκοπούς της Παραολυμπιακής Επιτροπής. Αναδεικνύει το μεγαλείο του Παραολυμπιακού κινήματος. Η διάδοση του κινήματος αυτού, γιατί πρόκειται για ένα κίνημα το οποίο είναι συγκλονιστικό, αφού ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε μέχρι το σημείο που είναι σήμερα, έχει τεράστια δυναμική. Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Φίλιπ Κρέιβεν, είμαστε σε θέση να προβάλλουμε όσο γίνεται περισσότερο τους Παραολυμπιακούς Αγώνες με σκοπό να σταθούμε δίπλα σε άτομα που τυχαίνει στη ζωή τους να έχουν μία αναπηρία» επεσήμανε ο κ. Σταματόπουλος.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Πρώτης κ. Κωνσταντίνος Αστρίνης τόνισε ότι «το μεγάλο μέγεθος της εκδήλωσης της Μαθητιάδας και το ενδιαφέρον που δείξαμε για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες οδήγησαν στην απόφαση των εκπροσώπων και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής να κάνουν ένα μόνιμο Παραολυμπιακό Πάρκο στην Πρώτη Σερρών, το μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα».

Κατά την παρουσία του προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής στην Πρώτη συζητήθηκαν θέματα της Μαθητιάδας και των Παραολυμπιακών Αγώνων καθώς και μελλοντικές συνεργασίες στην προσπάθεια καλύτερης διεξαγωγής των κοινών εκδηλώσεων.

«Θεωρούμε ότι είναι μία πολύ γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία. Μετά τα εγκαίνια των γραφείων της Μαθητιάδας, ανά την Ελλάδα, προηγήθηκε ήδη της Κατερίνης και έπεται του Ηράκλειου Κρήτης, η Μαθητιάδα και η Πρώτη Σερρών γίνεται ένα κέντρο προσέλκυσης πολλών κρατικών, αθλητικών και πολιτιστικών φορέων που αναγνωρίζουν τη Μαθητιάδα ως ένα μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός για την Ελλάδα» τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Μαθητιάδας, Δρ. Γιώργος Γάλλος.

Με κεντρικό σύνθημα «Θ’ Μαθητιάδα, η Συνάντηση των Πολιτισμών» η Θ’ Μαθητιάδα θα διεξαχθεί φέτος από τις 7 έως τις 12 Μαΐου στην Πρώτη Σερρών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ