Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Προτάσεις της Γ.Γ. για τροποποίηση άρθρου επί του αρχικού σχεδίου νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τον ιδιαίτερο προβληματισμό της για την παρ. 2 του άρθρου 17 του αρχικού Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας Υπ.Α.Α.Τ.-Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων-Αγροτικές Μισθώσεις», που προβλέπει, ότι η διαχείριση των αγροτεμαχίων που απέκτησαν δασική μορφή, τα υποχρεώνει να στερηθούν την αρχική γεωργική μορφή τους, με αποτέλεσμα να καθίστανται μη αξιοποιήσιμα από τους ιδιοκτήτες τους,  κατέθεσε με επιστολή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Η Γ.Γ, προτείνοντας να επιτραπεί η εκχέρσωση των κληροτεμαχίων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απόδοσή τους και πάλι στη γεωργία, επιτυγχάνοντας τον αρχικό σκοπό παραχώρησης τους σε ιδιώτες, επισημαίνει την ανάγκη εκχώρησης πολύτιμου ζωτικού χώρου στους αγρότες και κτηνοτρόφους, ώστε να ανταπεξέλθουν στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει την ανάγκη να προβλεφθεί η καταβολή χρηματικού ποσού εκ μέρους των ιδιοκτητών, στην περίπτωση αλλαγής της χρήσης πέραν της γεωργικής, το οποίο θα πρέπει να είναι ανάλογο με το σκοπό της νέας χρήσης (βιοτεχνική, βιομηχανική, οικιστική), λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και τη θέση στην οποία βρίσκεται το αγροτεμάχιο (παραθαλάσσιο, ημιορεινό, ορεινό).

Τέλος, προτείνει για τις εξαιρεθείσες ιδιοκτησίες που περιλαμβάνονται εντός αγροκτημάτων, οι οποίες είχαν χαρακτηρισθεί από τις Επιτροπές Διανομών, ως αγροί και απέκτησαν δασική μορφή να προβλεφθεί η εξαγορά αυτών από τους κατέχοντες και εν συνεχεία να έχουν την ίδια διαχείριση με ότι προτάθηκε και για τα κληροτεμάχια.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, συμμετέχοντας στο δημόσιο διάλογο που προκαλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προωθεί βελτιωτικές τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις εκτάσεις που διαχειρίζεται το Υπ.Α.Α.Τ και μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις προσπαθεί να δώσει αναπτυξιακή υπεραξία στην αγροτική γη, αφού για την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας αποτελεί ένα τεράστιο πόρο που θα διασφαλίσει για την περιοχή, όρους κοινωνικής συνοχής και ενδογενούς ανάπτυξης.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ