Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Προσοχή, στις βαλίτσες … (με τα δις….)

Χαμόγελο πονηρής ανακούφισης και φωτισμένο πρόσωπο!

Μια φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά που τα λέει όλα !

Κάτι σαν ” σας την έφερα…”

Δεν νομίζω να το λέει στους “κουτόφραγκους”.

Σε κείνους μόνο ευγνωμοσύνη χρωστάει και πρέπει να αισθάνεται τυχερός.

Τον έσωσαν κυριολεκτικά!

Από “εξαμηνίτης” πρωθυπουργός με ημερομηνία λήξης, μπορεί να πάρει βαθιές ανάσες και να το παίξει διαφορετικά….

Σε μας; Τον λαό; Όχι!

Νομίζω ότι απευθύνεται σίγουρα στην αντιπολίτευση (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ) και στους κυβερνητικούς εταίρους του (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).

Αφού δεν ήθελαν το Μάιο να κάνουν προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, τώρα ας λουστούν όλοι τις επιλογές τους.

Ο μεν ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ μπορεί να βλέπει το δρόμο του δύσβατο και ναρκοθετημένο και το κυβερνητικό του μέλλον αβέβαιο, σκούρο, σκοτεινό και ομιχλώδες.

Η αντιευρωπαϊκή του ρητορεία εγκλώβισε πολιτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς που τώρα θα ψάχνονται για νέες επιλογές και ένα ποσοστό της ίσως  μετακινηθεί και στην ….ακροδεξιά

Σημεία των καιρών…!

Οι φυγόκεντρες τάσεις θα δυναμώνουν, αν ο Σαμαράς είναι προσεκτικός και οι Ευρωπαίοι κεντροδεξιοί συνεταίροι “γαλαντόμοι” και ανεκτικοί…

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με πολλά προβλήματα και ιδιαίτερα χτυπήματα κάτω από την μέση από τα “οινομαγειρεία” των ΜΜΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ντόπιων και ξένων, ήδη βρίσκονται μεταξύ “σφύρας και άκμονος”…

Η ψυχή τους στην αριστερά, στην προοδευτική μεσαία τάξη και στα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν και το σώμα τους, κολόνα της Δεξιάς.

Πριονίζονται καθημερινά, ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, με απανωτά “χειρουργεία” ακριβείας  ώστε να μη μπορεί να ορθοποδήσει και να βγει από την εντατική… Από την μεταπολίτευση, η εξόντωση και διάσπαση του, αποτέλεσε τον μεγάλο στόχο της αντίδρασης!

Πότε υπαρκτά και ανύπαρκτα “σκάνδαλα”, πότε στοχευμένες δημοσκοπήσεις, πότε αποχωρήσεις, κινήσεις ομαδαρχών και “στοών”, πότε εξαγγελίες “ρήξεων” και “ατυχείς” δηλώσεις κομματικών “κοτσαμπάσηδων”, συμπιέζουν ακόμα περισσότερο την χαμένη δυναμική του  και το λαφυραγωγούν.

Το “βρώμικο ’89” θα ξαναστηθεί…

Με τα δήθεν “μαγειρεμένα” στοιχεία του χρέους δεν “δένει” το γλυκό των διώξεων (προς το παρόν} και το απύθμενο μίσος στο όνομα Παπανδρέου. Κοντά σ’ αυτόν παίρνει η μπάλα και τον Παπακωνσταντίνου για να κρύψουν την επιλεκτική τους εμπάθεια.

Οι ατυχείς χειρισμοί της λίστας Λαγκάρντ, είναι ένα “καλό” υλικό. Μια  ασφαλισμένη χειροβομβίδα, αφού άλλαξε πολλά χέρια, κατέληξε απασφαλισμένη στα χέρια του ΠΑΣΟΚ!

Έχει μετατραπεί τώρα σε λίστα του Σίντλερ και ένα εκβιαστικό  “καπίστρι” συγκυβέρνησης-ομηρίας με αβέβαιο τέλος. Το “κουκούλωμα” και η “λάσπη” θα οδηγήσουν σε δυσχερή θέση  περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, που είναι μαθημένο, από τέτοια παθήματα και χτυπήματα. Ελπίζουμε να μην είναι το μοιραίο!

Αν δεν πετύχουν με αυτό θα συνεχίσουν με τον υπόδικο Άκη και άλλους που ακολουθούν να ολοκληρώσουν μια και καλή το σχέδιό τους.

Άλλωστε η αφαίμαξη που υπέστη στις  τελευταίες αναμετρήσεις δείχνει την αποτελεσματικότητα αυτού του “όπλου”…

Στην δεξιά πολυκατοικία άρχισε το μαγείρεμα άγρια και απρόσμενα…

Η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία πρέπει να ενισχυθεί με όσες “ενέσεις” μπορούν να εξασφαλίσουν την δυνατότητα καλού κληρονόμου με ξεκάθαρη διαθήκη στα χέρια του και ταυτόχρονα ήρεμα πολιτικά νερά..

Το “διαδικτυακό ” μόρφωμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χωρίς αρχές και συνεκτική ιδεολογική πλατφόρμα, αποδείχτηκε μεν σαθρό, αλλά χρήσιμο εργαλείο στο σκοτεινό πολιτικό παιχνίδι.

Κάτι “non paper”  και κάτι όζουσες φήμες ιδιοκτησίας και”κρυφής” χρηματοδότησης που βγήκαν αιφνιδιαστικά, το έριξαν “νοκ ντάουν” .

Ο μελλοντικός κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε περίπατο ….,Το παιχνίδι θα χοντρύνει, αλλά κερδισμένος θα είναι ο Σαμαράς και οι “συν αυτώ” .Η ανάληψη δράσης από την “Χρυσή Αυγή” είναι πολύ πιθανή, ιδίως αν πιεστεί από πολλές κατευθύνσεις, με απρόβλεπτες  συνέπειες για μια ομαλή έξοδο από την κρίση.

Ισχυροποιημένος φαίνεται προς το παρόν, μόνο ο πρωθυπουργός.

Όμως από τον πρωθυπουργό περιμένουμε να κάνει πολλά!

Θέλουμε να μάθουμε κι άλλα…

Όχι αυτά τα λόγια παρηγοριάς που θέλουν οι καταδικασμένοι ασθενείς από τον θεράποντα ιατρό, ούτε τις αναπτυξιακές εκθέσεις και τα ευχολόγια.

Τα 34 δις( είναι τα σίγουρα) και αυτά που έπονται και που συμπληρώνουν τη μεγάλη δόση που περιμένει ο εξαρτημένος ελληνικός λαός, δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Καυγάδες και προβλήματα στη μοιρασιά, θα δημιουργήσουν!

Τρύπες θα καλύψουν. Ανάπτυξη δεν θα δώσουν! Επειδή γλυτώσαμε πριν ένα χρόνο 104 δις χρέος και το πρόβλημα παρέμεινε, τα 21 δις που “γλιτώνουμε” τώρα είναι ψίχουλα και οι πανηγυρισμοί αχρείαστοι και περιττοί …

Άλλωστε εντέχνως, ότι χρωστούσαμε και ότι “σκουπίδι” υπήρχε στα ξένα χαρτοφυλάκια εμείς τα έχουμε ξαναφορτωθεί όλα! Τα λ ανταλλάγματα θα τα μάθουμε με τον καιρό…Ας χαρούμε τώρα μέρες που έρχονται και ας μην ζητούμε πολλά. Ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να το απολαύσει, σαν το τελευταίο τσιγάρο του μελλοθάνατου….

Κανείς δεν θα μας πει γιατί δεν πήραμε τα 11 δις της επαναγοράς ομολόγων ούτε για τα νέα μέτρα του Φεβρουαρίου που θα ακολουθήσουν…

Ας μην ξεχνούμε ότι πρέπει να εκπληρώνουμε, ως άλλοι Ηρακλείς, σκληρές δοκιμασίες για να παίρνουμε τις τριάδες των δις!

Η νέα χρονιά είναι κρίσιμη και σημειολογικά επαμφοτερίζουσα, μιας και εμπεριέχει 13άρι…Τύχη ή γρουσουζιά;

Βέβαια την τελευταία λέξη δεν την έχει πει ακόμα ο απρόοπτος και ανατρεπτικός ελληνικός λαός.

Επειδή ο Έλλην σπάνια συμμορφώνεται “προς τας υποδείξεις” θα δούμε πολλά…

 

Δημήτρης Ψευτογκάς

Υπ. Βουλευτής του  ΠΑΣΟΚ το 2007 και 2009

Υπ. Αντιπεριφερειάρχης, Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΔΜ

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ