Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ Ο ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ο Νομός  Γρεβενών έχει  μεγάλες δασοσκεπείς εκτάσεις και το δασαρχείο μας είναι το 5ο μεγαλύτερο Δασαρχείο της χώρας. Στη ψήφιση του  προυπολογισμού του όμως,  που έγινε σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου κοντά στα Χριστούγεννα , διαπιστώσαμε όλοι μας έκπληκτοι  ότι το πεδίο δράσης του είναι πολύ μικρό,  συγκρινόμενο με τις φυσικές  δυνατότητες που διαθέτει. Δυστυχώς ο προυπολογισμός ψηφίσθηκε  με την ευχή όλων των Νομαρχιακών Συμβούλων αλλά και του Νομάρχη  να βρεθεί η δυνατότητα  αξιοποίησης μεγαλύτερων κονδυλίων  προς όφελος του Νομού.

 

 

 

 

Το 1933 πριν από 77 χρόνια δηλαδή, όταν η οικονομική κρίση και η ανεργία χτυπούσαν κατακούτελα την Αμερική, εκλέχθηκε στις ΗΠΑ ένας συγκροτημένος και σώφρων , όπως αποδείχθηκε πρόεδρος, ο  Φραγκλίνος  Ρούσβελτ που έκανε κάτι απλό για να βοηθήσει την χώρα του. Προσέλαβε 2.000.000 άνεργους πολίτες και έκανε τις περίφημες ομάδες CCC , που σκοπό είχαν να προστατέψουν τα δάση και να διαφυλάξουν τους φυσικούς πόρους της Αμερικής. Μέσα σε λίγους μήνες  κατασκευάσθηκαν δασικοί δρόμοι  μήκους 155.000 χιλιόμετρα ανεγέρθηκαν 3.500 πύργοι για την πυροπροστασία των δασών και αποφεύχθηκε η διάβρωση εδαφών επιφανείας 80.000.000 στρεμμάτων.

 

Είναι  καιρός πια να αξιοποιήσουμε τον δασικό πλούτο του τόπου μας. Μια οικονομική φυσική δυναμική της οποίας τα οφέλη  είναι μεγάλα. Αρκεί να  ασκήσουμε προγραμματισμένα και συστηματικά τη  δασοπονία, που συνίσταται στη αποψίλωση, υλοτόμηση και  δενδροφύτευση . Επίσης με την εκμετάλλευση του δάσους, θα αναπτυχθεί, ο δευτερογενής και τριτογενής τομέας (φόρτωση, αποθήκευση, μεταφορά επεξεργασία κ.λ.π Με πρωτοβουλία μου, ως δημάρχου Γρεβενών,  έγινε η μελέτη τηλεθέρμανσης  μέσα από το Ευρωπαικό  πρόγραμμα   ALTENER, σύμφωνα     με τα πρότυπα των βορείων Ευρωπαικών  χωρών της Φιλανδίας και Σουηδίας. Η μελέτη όμως αυτή  κρίθηκε ακατάλληλη  και ξεπερασμένη από μία ιδιωτική  εταιρία,  που ασχολείται με το θέμα της τηλεθέρμανσης στα Γρεβενά με άγνωστη πορεία και πρόοδο.  Η πρόοδος του έργου αυτού θα δημιουργούσε νέα δεδομένα στον τομέα της παραγωγής, προώθησης και διάθεσης  ξυλείας και υπολειμμάτων.  Οι κοινωνικές επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία του έργου, θα ήταν θετικότατες  για την περιοχή μας, δεδομένου ότι θα δημιουργούνταν νέες θέσεις εργασίας στον φορέα λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, θα δημιουργούνταν νέα αγορά ξύλου,  εποχιακές θέσεις απασχόλησης κατά την κατασκευή και την συντήρηση του έργου, και γενικά πολλαπλά οφέλη  για την τοπική οικονομία .

Ιδού ένας τρόπος να συμβάλλουμε κατά μεγάλο μέρος στην επίλυση της ανεργίας, και να δημιουργήσουμε οφέλη στην τοπική οικονομία παρέχοντας ταυτόχρονα υπηρεσίες στους πολίτες στις δύσκολες  κλιματολογικές και λοιπές συνθήκες του νομού μας.

 

 

                                            ΣΑΚΗΣ  ΖΙΩΓΑΣ

                                               Δικηγόρος

                                         π. δήμαρχος Γρεβενών.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ