Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πολιτεία και ΕΠΟ συμφώνησαν (και πάλι…)

Ο κύκλος των επαφών που αποφάσισε η ΕΠΟ στην πρόσφατη γενική της συνέλευση, μαζί με την απόφαση για 15νθήμερο λουκέτο σε όλες τις υπηρεσίες της, άρχισε τη Δευτέρα (6/6) με τη συνάντηση του Σοφοκλή Πιλάβιου με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή.

Όπως τόνισε ο κ. Μπιτσαξής, υπάρχει άξονας συνεργασίας που θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα για την πάταξη των προβλημάτων της βίας, της φερεγγυότητας και των αδειοδοτήσεων των ομάδων, ενώ χαρακτήρισε «μέρος του προβλήματος της βίας» τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ στον 4ο τελικό του μπάσκετ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγκάλυψης στο ποδόσφαιρο και δήλωσε αισιόδοξος ότι οι επαφές με τους αρμόδιους φορείς θα φέρουν αποτέλεσμα.

«Ο κ. Πιλάβιος με ενημέρωσε αναλυτικά για τις αποφάσεις της Γ.Σ. της ΕΠΟ τις πρόσφατες, που οδήγησαν σε αναστολή της λειτουργίας της Ομοσπονδίας για ένα 15νθήμερο. Συζητήσαμε σε βάθος αναλυτικά όλα τα θέματα που σήμερα απασχολούν το ποδόσφαιρο στην προσπάθεια προς εξυγίανση. Για άλλη μια φορά ερευνήσαμε αν υπάρχουν προϋποθέσεις διεξαγωγής των πρωταθλημάτων σε μια καινούρια βάση. Υπάρχει άξονα συνεργασίας που θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα. Είμαι αισιόδοξος», τόνισε αρχικά ο κ. Μπιτσαξής.

Και απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε:

Για το τι περιμένει να γίνει: «Η Κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Πολιτισμού, κ. Γερουλάνου, του κ. Νικητιάδη και εμού έχει θέσει συγκεκριμένη ατζέντα, που αφορά πρωταρχικά και κύρια το θέμα της βίας, της εξάλειψής της από τους αγωνιστικούς χώρους και τις κερκίδες, τη φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων και τη θέσπιση ενός συστήματος αδειοδότησης που να εμποδίσει ένα παρελθόν που στηρίζονταν σε διαρκή δημιουργία χρεών από τις ΠΑΕ, την επανίδρυση ΠΑΕ σε θέση παλιών με νέο όνομα και μια κατάσταση που οδήγησε διαχρονικά και ιστορικά σε καθεστώς που δεν έχει καμία έννοια νομιμότητας.

Το σύστημα αδειοδότησης δίνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ως κάθε νεοσύστατο σύστημα, έχει τις παιδικές ασθένειες, αυτές ερευνούμε για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το τι θα κάνει η Πολιτεία: «Ενεργοποιεί την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα ασκήσει άμεσα καθήκοντα για να εκδοθούν ή όχι πιστοποιητικά συμμετοχής ΠΑΕ και γενικά εταιριών στο πρωτάθλημα».

Για το τι διαφορά έχουν τα δικά της πιστοποιητικά από τις αδειοδοτήσεις της ΕΠΟ: «Τα πιστοποιητικά της επιτροπής είναι διαφορετικά από τις άδειες της ΕΠΟ. Αυτές αφορούν το licensing, ενώ αυτά της επιτροπής ορίζουν τις σχέσεις των ΠΑΕ και των εταιριών με το κράτος».

Για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ στον 4ο τελικό των πλέι οφ του μπάσκετ:«Καταρχής να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον Ολυμπιακό για την καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Τα πλέι οφ με τους όρους που γίνονται τα τελευταία δύο παιχνίδια σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ είναι πλέον μέρος του προβλήματος της βίας Επικοινώνησα ήδη σήμερα με την Ομοσπονδία και τον ΕΣΑΚΕ επισημαίνοντας ότι όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και λιγότερο στο ΣΕΦ. Πρέπει οι ρυθμίσεις στο μέλλον για τέτοια μας να είναι ρυθμίσεις ειδικής διαχείρισης».

Πιλάβιος: «Δεν υπάρχει συγκάλυψη»

Από την πλευρά του, ο Σοφοκλής Πιλάβιος επεσήμανε: «Εγινε συνάντηση στην οποία ενημέρωσα τον ΓΓΑ για τα αποτελέσματα της ΓΣ της ΕΠΟ και θα έχουμε νέες συναντήσεις και μέσα στην εβδομάδα με τον κ. γενικό και τους φορείς του ποδοσφαίρου, όπως ανήγγειλα την περασμένη Παρασκευή.

Θα συναντηθούμε και με τις δύο λίγκες του ποδοσφαίρου, Superleague και ΕΠΑΕ, με τον ΠΣΑΠ, ελπίζω με τα κόμματα και ελπίζω να έχουν έρθει και οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA.

Ηθελα να πω ότι σήμερα το πρωί μου ζήτησε και πήγα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Κανελλόπουλος, όλους τους φακέλους με τις έρευνες της Ομοσπονδίας για τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες. Κατέθεσα επίσης και για άλλα θέματα τα οποία με ρώτησε όπως τα θέματα απειλών διαφόρων προσώπων και εμού προσωπικά και διάφορα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν σχέση γενικά με το ποδόσφαιρο».

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα της προσφυγής του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια και αν θα ενεργοποιηθεί η σχετική διάταξη (σ.σ. περί αποβολής από το πρωτάθλημα), είπε: «Θα ήθελα να μη σχολιάσω αυτό το θέμα, θα έχετε απάντηση τις επόμενες μέρες».

Για το αν περιμένει να υπάρξει συνεργασία με τους φορείς, σχολίασε:«Νομίζω 100%. Παρότι από μερίδα του Τύπου η τοποθέτηση που έκανα την περασμένη εβδομάδα δεν έτυχε μιας αποδοχής, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κομμάτι παραγόντων και των απλών ανθρώπων κατάλαβαν ότι έγινε προσπάθεια επίλυσης και όχι συγκάλυψης».

Τέλος, για το τι θα αποφέρει το 15νθήμερο λουκέτο της ΕΠΟ και τι μπορεί να αλλάξει τόνισε: «Σας είπα ότι αυτό που θέλαμε να πετύχουμε είναι να αφυπνίσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου να δούμε αν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τα καλύτερα γι’ αυτό που αγαπάμε».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ