Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δ.Ψευτογκάς:>… Πρέπει να πρωτοπορήσουμε!

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της  1ης Απριλίου με θέμα το Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΠΕ) Κοζάνης(Απολογισμός, Ψήφιση απολογισμού – προϋπολογισμού) και την πρόταση της προέδρου του και Περ. Συμβούλου της κ. Αποστολίδου, για συνέχιση της λειτουργίας του και πέραν της Άνοιξης του 2012, οπότε λήγει και η συμβατική υποχρέωση, αφού έλαβα το λόγο, είπα περίπου τα εξής:

Κύριε πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Από την  προκαταρτική διερεύνηση των στοιχείων, από την συνολική παρουσίαση  και από τις απαντήσεις της κ. Αποστολίδου, στις ερωτήσεις μου, μπορώ συνοψίζοντας να πω τα εξής:

Αναγνωρίζω και σέβομαι την προσπάθεια της κ. Αποστολίδου και το έργο του ΚΕ.ΠΕ.

Δεν θέλω να μηδενίσω κανένα από αυτά.

Όπως, σύμφωνα με τα στοιχεία το ΚΕ.ΠΕ δεν μπορεί να καλύψει της αυξημένες ανάγκες της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας με τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που έχει.

Έχει πολλές δυσλειτουργίες από την έλλειψη προσωπικού και μέσων και επειδή αναφέρατε ότι έχετε πιστοποιηθεί, απορώ πως έχει λάβει το ΙSO 1735 με αυτήν την κατάσταση… To ΙSO  είναι ένα πλαίσιο ποιότητας που περιέχει ρυθμίσεις  και κανόνες για  τη λειτουργία, τις υποδομές, τη στρατηγική, το περιβάλλον (εξωτερικό και εσωτερικό), τον έλεγχο, την ανατροφοδότηση κ.ά.

Όταν υπάρχει αυτό το πιστοποιητικό ποιότητας, υφίστασθε και έλεγχο.

Για την Ελλάδα υπεύθυνος είναι ο ΕΛ.Ο.Τ.

Ελεγχθήκατε ποτέ και πότε από τότε που πήρατε την πιστοποίηση ποιότητας ΙSO;  Επιλέξατε σχεδόν μόνο μηχανικούς για συνεργάτες, και ενώ  μελετάτε το περιβάλλον, δεν έχετε π.χ βιολόγο και άλλες συναφείς επιστήμονες ή ενώ έχετε κάνει επιδημιολογικές μελέτες δεν έχετε επιδημιολόγο ούτε  καν κάποιο γιατρό στην ομάδα έρευνας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων!

Έχετε πιστοποιηθεί για την μέτρηση ραδιενεργών αποβλήτων; Εκτός από τον Δημόκριτο, ποιος άλλος κάνει μετρήσεις στην περιοχή; Έχουμε ακούσει τόσα για μετά το Τσέρνομπιλ και τις επιπτώσεις στην περιοχή και δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε!

Εκτός και αν οι πληροφόρηση είναι διαβαθμισμένη και ελεγχόμενη… Φαίνεται ότι είχατε προαποφασίσει την μετεξέλιξη του ΚΕ.ΠΕ και πέραν της συμβατικής υποχρέωσης, σε κάτι μονιμότερο, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση, μας καλέσατε να ψηφίσουμε μια τυπική παράταση μιας Νομαρχιακής Εταιρείας που έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις σε Ευρωπαϊκά προγράμματα… Βέβαια έχω παρατηρήσει και τα εξής:

Επιλέξατε ένα οργανόγραμμα που όλοι οι συνεργάτες σας είναι επόπτες ή προϊστάμενοι χωρίς υφισταμένους… Αναθέτετε δε τον κύριο όγκο του αντικειμένου  της εργασίας σας, σε εξωτερικούς συνεργάτες, ομοίων ειδικοτήτων!

Αυτό δείχνουν και τα οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού.

Κέρδη ανά έτος περίπου ίδιο 16000 έως 17000 ευρώ, εξαπλάσιες δαπάνες μισθοδοσίας εξωτερικών συνεργατών από τους μόνιμους και όταν το αντικείμενο έχει λιγότερα κέρδη επιχορηγείται με περισσότερα χρήματα  από την ΝΑ για να έρθουν περίπου κοντά οι ετήσιοι προϋπολογισμοί… Κύριε πρόεδρε, δεν θα μακρηγορήσω περισσότερο και λόγω του περασμένου της ώρας… Γνωρίζετε τις θέσεις μου προσωπικά.

Αν θέλετε να κάνουμε κάτι πρωτοποριακό πρέπει όχι να μετεξελίξουμε το ΚΕ.ΠΕ, αλλά να κάνουμε κάτι διαφορετικό, ένα νέο φορέα πιστοποίησης και ελέγχου, ένα «μικρό» περιφερειακό ΕΦΕΤ.

Έτσι θα έχουμε δημόσιο έλεγχο και προστασία της Δημόσιας  Υγείας και των πολιτών και ταυτόχρονα δωρεάν πιστοποίηση  ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας των παραγομένων και διακινουμένων  αγροτοκτηνοτροφικών  προϊόντων.

Θέλουμε να ξέρουμε τι τρώμε και τι δίνουμε στα παιδιά μας.

Έτσι θα πάψουν να διακινούνται και ηλιέλαια με ορυκτέλαια και άλλα διατροφικά σκάνδαλα που λόγω της απουσίας ελέγχου και μηχανισμών υπονομεύουν την υγεία των πολιτών.

Δεν πρέπει να απαιτούμε ελληνικά ποιοτικά προϊόντα και να βλέπουμε τους αγρότες μας να καταβάλλουν βαρύ τίμημα σε μονοπωλιακές πιστοποιητικές εταιρείες, που φθάνει στο 30% του εισοδήματός των.

Δεν μπορούν να ζήσουν οι αγρότες, δεν μπορούμε να έχουμε ελληνική πρωτογενή παραγωγή!

Αν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε κάτι χρήσιμο, χειροπιαστό και πρωτοποριακό , κύριε πρόεδρε, πρέπει να πάρετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και να κάνουμε πραγματικότητα, μέσα από διάλογο και σύνθεση, την θέσπιση  του περιφερειακού  ΕΦΕΤ

Δημήτρης Ψευτογκάς Περιφερειακός Σύμβουλος

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ