Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πεπονόφλουδες! ( ανοιχτή επιστολή-πρόσκληση)

Αξιότιμε Κύριε καθηγητά, αγαπητέ συμπατριώτη Θανάση Οικονόμου.

Διάβασα με έκπληξη μια επιστολή σας στην οποία αναφέρεται και το όνομά μου.
(Ατυχώς λανθασμένα και δεν είναι πρώτη φορά!)
Σέβομαι τις απόψεις σας και δεν αντιδικώ- πόσο μάλλον δημόσια- με ένα συμπατριώτη που αγαπά τον τόπο του και μας τιμά με την παρουσία και το έργο του διεθνώς.
Δεν είμαι συγγραφέας αλλά εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης.
Επιτρέψτε μου να σας πληροφορήσω επίσης, ότι ήμουν επικεφαλής του τοπικού Περιφερειακού ψηφοδελτίου των Γρεβενών, το οποίο κέρδισε την πλειοψηφία των Γρεβενιωτών δύο συνεχόμενες Κυριακές, αλλά βάσει της κείμενης νομοθεσίας είμαστε σε Περιφερειακό επίπεδο μειοψηφία και μείζων αντιπολίτευση, ενώ σε τοπικό επίπεδο πλειοψηφία.
Το κείμενο που ΄”έπεσε” στην αντίληψή σας -εξ ου και τα άμεσα αντανακλαστικά σας και η “λαθεμένη” αποστολή- αναδημοσίευση- αποτελεί τμήμα ομιλίας μου, πριν ένα χρόνο περίπου, στο περιφερειακό Συμβούλιο(Περιφερειακή Βουλή).
Η επιλεγμένη παράγραφος είναι και παγίδα γιατί το ηλεκτρονικό μέσο και ο ανώνυμος και δειλός συντάκτης του φρόντισε να το λογοκρίνει!
Η πλήρης παράγραφος έχει ως εξής:

“Είναι ένα έργο που η σύλληψή του έγινε από τα πάνω.Δεν ήταν προϊόν κοινωνικής ανάγκης ή διαβούλευσης! Ήταν μια άριστη ιδέα- όπως τόσες άλλες καλές ιδέες και προτάσεις- και διάθεση προσφοράς από έναν λαμπρό επιστήμονα τον κ. Θανάση Οικονόμου. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πρώτα ως πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία και μετά στις ΗΠΑ και στη ΝΑΣΑ όπου διέπρεψε και πανάξια κατέκτησε το ¨Έβερεστ” της επιστήμης και όπως είναι φυσικό, δεν γνωρίζει καλά την ελληνική  πραγματικότητα και ιδίως την πολιτική πραγματικότητα!….”

Παρέλειψε ο “αντικειμενικός” άγνωστος για μένα,( δεν γνωρίζω για εσάς) και καλυπτόμενος  από την ανωνυμία το υπογραμμισμένο κείμενο” όπου διέπρεψε και πανάξια κατέκτησε το ¨Έβερεστ” της επιστήμης”  και προσπάθησε να σας παρασύρει και με αυθαίρετα σχόλια ως έναν εχθρό ενός “οραματικού”σας έργου!
Επειδή η επιστήμη που διακονείτε στηρίζεται στην έρευνα, στην παρατήρηση, στο πείραμα και στην απόδειξη είμαι βέβαιος ότι θα διαβάστε όλη την ομιλία μου  για να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα στην προσωπική μου ιστοσελίδα και στην διεύθυνση http://pseftogas2007.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html  ( έχει δημοσιευτεί και στον τοπικό τύπο στις εφημερίδες “Φωνή των Γρεβενών” “Ενημέρωση” και  “Χρονικά Δυτ. Μακεδονίας” και σε άλλα μέσα).
Δεν θα ήθελα να σας απασχολήσω άλλο δημόσια, άλλωστε μου έχετε υποσχεθεί στην τελευταία μας συνάντηση στην γενέθλια γή σας στον Ζιάκα, μια ευρεία συζήτηση και  ανταλλαγή απόψεων για πολλά  άλλα θέματα και για το Αστεροσκοπείο.
Κύριε καθηγητά
Κλείνοντας αυτήν την παράκληση -πρόσκληση προς το πρόσωπό σας και πρόκληση προς τους “καλοθελητές” να το δημοσιεύσουν, σας παραθέτω τμήμα από το κλείσιμο της ομιλίας μου και για άλλη μια φορά να ευχηθώ μακροημέρευση, υγεία, καλά επιστημονικά νέα και καλή αντάμωση!
“……….Δεν θέλω με τα ερωτήματα αυτά να δώσω άλλοθι για την αδυναμία κάποιων ή για τις λαθεμένες επιλογές τους και τον άκρατο λαϊκισμό τους!
Πιο χρήσιμος είναι ο σωστός και τεκμηριωμένος έλεγχος, τα μετρημένα βήματα, ο λιγότερος «ντόρος», για να προχωρήσει το έργο.
Δεν θα ήθελα ένας διαπρεπής επιστήμων και λαμπρός πατριώτης, να μάθει και να πάθει από την ελληνική πραγματικότητα και από τους «λαθρεπιβάτες» των ονείρων και του επιστημονικού του κύρους.
Εμείς όπως τόνισα και στην αρχή της τοποθέτησής μου,
θα στηρίξουμε με αυτές τις επισημάνσεις, την παραχώρηση της έκτασης στο ΑΠΘ, για το Αστεροσκοπείο του Όρλιακα, και κάθε βήμα αυτής της επίπονης διαδικασίας υλοποίησης ένός έργου γνώσης και επιστημονικής χρησιμότητας, για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης(ΑΠΘ), εφόσον συνεχίζουν να το θέλουν και να το επιδιώκουν όλοι οι εταίροι και εύχομαι αυτή η πολιτικοοικονομική κρίση που ζούμε στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη, να μην μετατραπεί σε κοινωνική έκρηξη που θα ακυρώσει και αυτή την προσπάθεια.”
Με εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Ψευτογκάς
Υπ. Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακός Σύμβουλος

Υστερόγραφο:
Κύριε καθηγητά
“Φύλαγέ μου από τους φίλους”, λέει μια λαϊκή παροιμία, “γιατί τους εχθρούς τους ξέρω!”
Και μια άλλη λέει” άμα έχεις τέτοιους φίλους, τί τους θέλεις τους εχθρούς!”
Αυτή είναι η Ελληνική πραγματικότητα!

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ