Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πείτε αντίο στους φορτιστές σας και στα καλώδια τους!

Τα καλώδια και οι μπαταρίες είναι… η ολέθρια καταστροφή για κάθε gadget που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή! Γιατί; Για τον εξής απλούστατο λόγο! Ή θα έχουμε κοντά μας κάποιο καλώδιο φορτιστή για να «γεμίσουμε» την μπαταρία του κινητού μας ή απλά θα προσευχηθούμε να «κρατήσει» μέχρι να φτάσουμε σπίτι!

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την είδηση της συσκευής που ενσωματώνεται σε διάφορα έπιπλα και φορτίζει ηλεκτρονικές συσκευές. Εχθές, δόθηκε στη δημοσιότητα άλλη μία καινοτομία, στον τομέα που υπόσχεται να εξαφανίσει τους συμβατικούς φορτιστές! Ένας φορτιστής που αντλεί ενέργεια από την κίνηση του σώματος μας!

Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στα καλώδια; Θα δείξει! Πάντως η συσκευή αυτή, δημιουργήθηκε από την εταιρεία Georgia Tech και αποτελείται από τέσσερα δισκία, το ένα πάνω στο άλλο. Το πρώτο, είναι κατασκευασμένο από χαλκό και περιστρέφεται, το δεύτερο, είναι ένα πολυμερές το οποίο μένει στάσιμο, το τρίτο είναι φτιαγμένο από χρυσό το οποίο χωρίζεται σε μικρούς τομείς ενώ το τέταρτο είναι κατασκευασμένο από ακρυλικό.

Όταν ο δίσκος του χαλκού περιστρέφεται, τα θετικά φορτία που παράγονται, περνούν στα στρώματα του χρυσού, που παράγουν αρνητικά φορτία. Η ανισορροπία αυτή, δημιουργεί ρεύμα! Οι κατασκευαστές του, δηλώνουν ότι η συσκευή, μπορεί να παράγει ενέργεια για όσο διάστημα προκαλείται κίνηση στο χάλκινο δισκίο. Το μέγεθος της, δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά! Η συσκευή παρουσιάστηκε μόλις εχθές στο περιοδικό Nature Communications, αλλάζοντας τα δεδομένα στην παράγωγη ενέργειας μιας και φαίνεται να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς για την παραγωγή μεγαλύτερων ποσοτήτων ενέργειας.

via

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ