Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Παραολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνου 2012: Ήρθε το πρώτο Χρυσό

Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Νίκος Πανανός εξασφάλισαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η ελληνική ομάδα ζευγαριών BC3 του μπότσια αποτελούμενη από τους δύο προαναφερθέντες και την Ελένη Κορδαλή (αναπληρωματική) επικράτησε 4-1 της Πορτογαλίας στον τελικό και ανέβηκε στην υψηλότερη θέση του βάθρου.

Αυτό είναι το δεύτερο παραολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα του 31χρονου Πολυχρονίδη, ο οποίος είχε κερδίσει το αργυρό στο ατομικό αγώνισμα στο Πεκίνο, ενώ οι άλλοι δύο αθλητές ανέβηκαν για πρώτη φορά στο βάθρο.

Ο Παύλος Μάμαλος χάρισε στην Ελλάδα ένα ακόμη μετάλλιο, το πέμπτο κατά σειρά, στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο αθλητής του Δημήτρη Ιωαννίδη, ο οποίος είναι κάτοχος ενός μεταλλίου (ασημένιο) από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, σήκωσε στην πρώτη προσπάθεια 232 κιλά, ενώ είχε αποτυχημένες τις δύο επόμενες στα 236 κιλά, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών.

«Για την Ελλάδα. Για την Ελλάδα», φώναζε ανεβαίνοντας με το αμαξίδιο του την ειδική μπάρα προς το βάθρο των νικητών και το επανέλαβε στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τον αγώνα. «Για την Ελλάδα. Το αξίζει. Περνάει δύσκολες στιγμές όλη η ελληνική κοινωνία και μαζί με αυτή όλα τα κομμάτια της, μαζί με αυτό του αθλητισμού. Το αξίζει η Ελλάδα αυτό το μετάλλιο», είπε ο Μάμαλος αμέσως μετά την απονομή. Και συνέχισε: «Το τέλος και εδώ και στο Πεκίνο ήταν όμορφο και συγκινητικό. Έκανα ότι μπορούσα. Τα έδωσα όλα με δύναμη ψυχής. Είναι δύσκολες στιγμές για να πούμε περισσότερα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με πίστεψε. Την οικογένειά μου, τον προπονητή μου. Στεναχωρήθηκα πολύ που δεν μπόρεσα να σηκώσω τα 236 κιλά, τα οποία έχω κάνει πολλές φορές στην προπόνηση. Δεν ξέρω τι να πω. Ίσως να σταμάτησε το μυαλό μου. Δεν πειράζει. Είμαστε εδώ και ευελπιστώ και στο Ρίο ντε Τζανέιρο σε τέσσερα χρόνια από σήμερα».

Η μέχρι στιγμής συγκομιδή της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με το πέρας της Τρίτης, ανέρχεται σε ένα χρυσό και πέντε χάλκινα μετάλλια.

 

 

 

 

 

(Πηγές: contra.gr , skai.gr )

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ