Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΠΑΜΕ Γρεβενών: Φρούτα στα σχολεία … Τα σχολεία δεν είναι «χωματερή» της κυβέρνησης και της ΕΕ

Την ώρα που χιλιάδες παιδιά στα σχολεία της χώρας μας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής, είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν καλύπτει της ανάγκες τους, το Υπουργείο Παιδείας με τα προγράμματα «επισιτιστικής βοήθειας» όπως είναι η ευκαιριακή διανομή φρούτων και μάλιστα σάπιων εμπαίζει τον Ελληνικό λαό. Γιατί:

  • Η ποιότητα των φρούτων αποδείχτηκε ακατάλληλη για τα παιδιά (Σάπια φρούτα σε σχολεία της Χαλκίδας και του Αγρινίου..)
  • Η διανομή μιας μέρας των φρούτων δεν λύνει το καθημερινό πρόβλημα υποσιτισμού χιλιάδων παιδιών. Περισσότερο από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας στη χώρα μας.
  • Ο τρόπος που το υπουργείο οργάνωσε τη διανομή και με την εμπλοκή των εκπαιδευτικών σε ένα απαράδεκτο και υποτιμητικό γραφειοκρατικό πρόγραμμα προσβάλλει την ανθρώπινη και επαγγελματική αξιοπρέπειά  μας. Λες και πρώτη φορά εμεί οι δάσκαλοι θα διδάξουμε στους μαθητές μας την καθημερινή υγιεινή διατροφή. Λες και είμαστε ιθαγενείς που ξεγελιούνται με χάντρες και καθρεφτάκια να βάζουμε τα πεινασμένα παιδιά με ένα σάπιο φρούτο στο χέρι να διαγωνίζονται για το πιο θα ζωγραφίσει καλύτερα την εικονική πραγματικότητα ενός αγγελικού κόσμου.
  • Αν νοιαζόταν για την υγεία των παιδιών δεν θα είχαμε 25.000 παιδιά ανεμβολίαστα.

Όλοι θυμόμαστε ότι δύο χρόνια πριν μοιράστηκαν “ύποπτες” σταφίδες, ενώ καθημερινά με αφορμή τη ραγδαία αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, πολλές εταιρείες όπως η DOLE, η ΦΑΓΕ, η COCA COLA, η Pizza fun, αλλά και φιλάνθρωπα ιδρύματα όπως του Νιάρχου (με τη σφραγίδα του υπουργείου Παιδείας που το βαφτίζει εταιρική κοινωνική ευθύνη, δηλαδή πετά ψίχουλα σε αυτόν που του έκλεψες το καρβέλι…) ταΐζουν τα παιδιά μας σκουπίδια με στόχο, …, όχι την πείνα τους, αλλά το μυαλό τους!

Το λέμε πολύ καθαρά: Δεν είμαστε επαίτες ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας. Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μόχθο μας. Τον 21ο αιώνα είναι βαρβαρότητα μικρά παιδιά να τρώνε σκουπίδια ή να υποσιτίζονται!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πλήρη και επιστημονικά ελεγμένη σίτιση, για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους, από τις κρατικές υποδομές, χωρίς την εμπλοκή εταιρειών και ΜΚΟ. Είναι ρεαλιστικό, είναι άμεση ανάγκη.

Γι’ αυτό καλούμε το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών να πάρει θέση.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να υψώσουν ανάστημα και να μην υποτάσσονται στην υποχρεωτικότητα δήθεν του προγράμματος ή στην «ευεργετική» προσφορά του και να ενημερώσουν τους γονείς.

Το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών χρειάζεται να αντιμετωπιστεί τώρα, χωρίς κανέναν απολύτως διαχωρισμό, με απόφαση και ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου!

Οι Δήμοι, ως μέρος της κρατικής δομής, έχουν χρέος να καλύψουν χωρίς καθυστέρηση τις ανάγκες αυτές, διεκδικώντας άμεσα από το κράτος και επιπλέον παροχές, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις επείγουσες αυτές συνθήκες:

Ζητάμε: την παροχή σε καθημερινή βάση ενός δωρεάν απλού γεύματος (γάλα, χυμό, σάντουιτς, φρούτο) για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές των σχολείων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Μάρτης   2013

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ